Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Minivýletek 10. červce 2008. Tak jsem si řekl, že si zajedu, zajdu (když se do lesa s vozidlem nesmí a je to dobře) podívat na památník na Franz Josefa.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Minivýletek 10. červce 2008. Tak jsem si řekl, že si zajedu, zajdu (když se do lesa s vozidlem nesmí a je to dobře) podívat na památník na Franz Josefa."— Transkript prezentace:

1 Minivýletek 10. červce 2008

2 Tak jsem si řekl, že si zajedu, zajdu (když se do lesa s vozidlem nesmí a je to dobře) podívat na památník na Franz Josefa Habsburského, který se účastnil LP 1898 manévrů svého vojska. Tak jsem dojel do vsi, zaparknul a měla být do lesa slušná cesta a ona stará, zarostlá vysokou travou, nepoužívaná. Posloužila opět mapka z intu a opět trocha zklamala, lesáci se podle něj neřídí. V lese už to bylo lepší, tak si tak stoupám stezkou až jsem narazil na pevnou cestu. Tak to je v pořádku, teď doleva a musí být cesta vpravo opět vzhůůru. I když zapršelo, les moc nevoní lesem. Jdu a jdu a jakásik cesta odbočuje, vzdálenost ušlá by odpovídala, tak do toho. Po nějaké době se mi to přestává líbit, objevuje se hluboké koryto potoka ve strži a to by mělo být vpravo. Po menším rozmýšlení opatrně dolů a zase se škrábat nahoru a fakt, tady je další cesta.

3 Tak vijo po ní furt do stoupání, cesta začíná jaksik degenerovat, pak odbočuje vlevo svahem a to už jsou jen jakésik znatelné koleje, po kterých se stahovalo dřevo a když zaprší, tak teče voda. Nevadí, snaží se vinout furt nahoru vcelku správným směrem napříč i po vrstevnici. Smrkový les už přešel víceméně ve smíšený s bukem, který začíná převládat. A vidím to, co jsem očekával a divil jsem se, že jsem dosud na to nenarazil, do buku se to dobře ryje a mé očekávání se tak splnilo. Jak je ten výtvor asi tak starý??

4

5 A copak to tu v lese dělá, kdo a proč se namáhal??

6 Dostal jsem se do míst, kde by měl být pomník, že by ho už někdo odnesl? Tak pátrám, prolézám okolí, trošku deštíka spadlo a po době delší vidííím! Jak tady mohli v lese manévrovat nevím, nejspíše tak si hrát na schovku, nebo byli na hřiby. Asi si udělalo vojsko jen takový výlet. Možná horští myslivci.

7

8 Chvilku pobudu, snažím se vcítit do té doby.. Dolů se jde celkem dobře, pak si uvědomuji stav kolen, když scházím z kopců a co by mě mohlo čekat, tak zvolňuji a tak s časem se dostávám níž a níž, pak se otevírá trochu rozhled do dáli a co nevidím – Praděda s věží. Troška v mlžnu, ale pěkně viditelný. To bývá málokdy, nejspíš ráno, nebo večer při zapadajícím slunku, když nemusí prorážet smog apod. a svítí odspodu. Moc se nefotilo, protože je to HP žrout baterkoenergie. Pokračuji.. a tak …

9 The END


Stáhnout ppt "Minivýletek 10. červce 2008. Tak jsem si řekl, že si zajedu, zajdu (když se do lesa s vozidlem nesmí a je to dobře) podívat na památník na Franz Josefa."

Podobné prezentace


Reklamy Google