Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Advertisements

Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Informace z Národní sítě místních akčních skupin ČR, o.s.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Spolupráce zemědělských subjektů při zakládání MAS
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Školení hodnotících komisí a průvodců Hodnocení MAS – příklady dobré praxe v rámci metody LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR „Zřízení a provoz Celostátní.
Celostátní síť pro venkov
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
ROZVOJ VENKOVA Z POHLEDU MÍSTNÍCH AKČNÍCH SKUPIN Národní síť místních akčních skupin ČR František Winter
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
LEADER v České republice Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Konference při mezinárodním setkání LeaderFEST
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
3. Programový výbor Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Národní strategie finančního vzdělávání (inspirovaná Koncepcí informačního vzdělávání na vysokých školách v ČR)
Konference Venkov Obsah  Program rozvoje venkova (PRV)  Osa III PRV  OSA IV PRV  Celostátní síť pro venkov (Síť)  Aktuality,aktivity, plánované.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Workshop „Venkov v roce 2010“ Aneb, co jsou to MAS? Katedra politologie a evropských studií, FF UP Bc. František Winter.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
ORP a NNO Petr Holý.
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Mgr. Olga Špiková 10.6.2011

Cílem NS MAS ČR je především podporovat činnost místních akčních skupin, rozvíjet jejich vzájemnou spolupráci a přenos zkušeností. NS MAS ČR, o.s. je partnerem pro spolupráci s dalšími institucemi, jejichž činnost se dotýká rozvoje venkova.

Partneři: Partneři před podpisem smlouvy: Národní síť Zdravých měst České republiky Svaz českých a moravských spotřebních družstev

Vývoj NS MAS ČR 6.11.2005 u příležitosti Mezinárodní konference o venkovu vznikla Národní síť rozvoje venkova, kterou zakládá 23 MAS z ČR 20.-22.9.2006 jednání Národní konference o venkovu, na základě dohody mezi NSRV a ostatními MAS příprava budování NS MAS ČR 11.4.2007 Volební konference Národní sítě rozvoje venkova a založení Národní sítě Místních akčních skupin České republiky, o.s. 12.4.2007 registrace občanského sdružení u MV ČR

Stav členské základny k 1.6.2011 126 MAS Celkový počet členů Národní sítě MAS ČR, o.s. 126 MAS Počet fungujících MAS na území ČR : 149 z toho: občanských sdružení : 97 obecně prospěšných společností : 49 zájmových sdružení právnických osob : 3

Struktura občanského sdružení

Výbor NS MAS ČR předseda Bc. František Winter místopředsedové Jan Florian Ing. Jiří Krist Ing. Jozef Jančo Mgr. Petr Kulíšek + 8 dalších členů výboru (zástupců KS)

Výbor NS MAS ČR

- tajemník NS MAS ČR Mgr. Olga Špiková Sídlo: www.nsmascr.cz Hlavní 137 Hanušovice 788 33 +420 583 285 615 info@nsmascr.cz Sekretariát Národní sítě Místních akčních skupin ČR, o.s. - tajemník NS MAS ČR Mgr. Olga Špiková

(ELARD - PhDr. Jitka Doubnerová, Evropská síť venkova - Jan Florian) Činnost výboru NS MAS aktivní účast při tvorbě a připomínkování pravidel PRV OSA IV., prosazovat zájmy MAS a sledovat proces realizace tohoto opatření vytvoření Národního strategického plánu LEADER 2014 + organizace NS MAS na krajské úrovni zapojení NS MAS do mezinárodních struktur (ELARD - PhDr. Jitka Doubnerová, Evropská síť venkova - Jan Florian) příprava Národních konferencí o venkovu (podzim) aktivní zapojení do činnosti Celostátní sítě pro venkov ČR …..

Země živitelka - České Budějovice Konference VENKOV 2010

Agrokomplex Nitra - Slovensko LeaderFEST

Přehled pracovních skupin PS Leader PS Medializace a propagace PS Mezinárodní spolupráce PS Hodnocení MAS PS Implementace NSP Leader PS Úpravy stanov (příprava na možný přechod na jinou právní formu)

Národní strategický plán Leader 2014+ PRIORITNÍ OSA I. ČLOVĚK A SPOLEČNOST PRIORITNÍ OSA II: EKONOMIKA A INOVACE PRIORITNÍ OSA III. ROZVOJ ÚZEMÍ PRIORITNÍ OSA IV. KRAJINA, EKOSYSTÉM, BIODIVERSITA PRIORITNÍ OSA V. EFEKTIVNÍ, STABILNÍ A BEZPEČNÁ SPOLEČNOST

VIZE 2014+ Venkov jako společenství šťastných, spokojených a zabezpečených lidí, kteří udržují a rozvíjejí venkovské hodnoty v kultuře, v podnikání i v sociálních vztazích a spolupracují přitom jak mezi sebou navzájem, tak se svými sousedy doma i v zahraničí. Venkov jako sebevědomý a rovnoprávný partner města, který šetrně a odpovědně sám hospodaří se svými zdroji a chrání i rozvíjí prostředí venkova, sídla i krajinu, zděděné po předcích, aby je v pořádku zachoval sobě i pro budoucí generace.

Přehled čerpání Programu rozvoje venkova metodou Leader Projektová opatření Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 (rok 2007+08+09+10+11) k 31.1.2011 Opatření Název Finanční zdroje v Kč   Počet žádostí EU ČR Celkem OSA IV LEADER IV.1.1. Místní akční skupina 214 349 837 53 587 743 267 937 580 108 IV.1.2. Realizace místní rozvojové strategie 571 204 591 142 801 723 714 006 314 1 478 IV.2.1. Realizace projektů spolupráce 16 807 530 4 201 889 21 009 419 7 celkem OSA IV 802 361 958 200 591 355 1 002 953 313 1 593 Projektová opatření Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 (rok 2011) 12 155 243 3 038 830 1 555 482 95 770 247 23 942 641 119 712 888 214 6 221 924 7 777 406 2 114 147 414 28 536 953 129 045 776 216 Zdroj: SZIF, 4.2.2011

Děkuji za pozornost Mgr. Olga Špiková www.nsmascr.cz