Udržitelná, Komplementární, vhodná mobilita. On the Train Towards the Future! VLAKEM DO BUDOUCNOSTI! Mit dem Zug in die Zukunft! POCIĄGIEM W PRZYSZŁOŚĆ!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ECVET v Programu celoživotního učení
Advertisements

Rozpočet a politiky EU Milena Vicenová ČZU Praha,1. listopad 2013.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Mediální komunikace ČD
1  Ministry of Industry and Trade 2007 EU a její vliv na Evropskou energetiku i na energetiku ČR Státní energetická koncepce Ing. Zbyšek Sochor ŘS energetiky.
Technologické platformy a dopravní výzkum
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
MANAGEMENT MOBILITY Jiří Galatík CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Barbora Votavová, Vendula Šimanová
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Enviros s.r.o. | Vlasta Švejnohová | Národní kontaktní místo čistší produkce Projekt ActClean – ENVIROS, s.r.o. Česká republika 11. dubna 2011 Vlasta Švejnohová.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Možnosti rozvoje alternativních paliv v dopravě v České republice Praha
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
2. Vedení & zodpovědost Národní pracovní skupina Uherskohradišťská charta / cyklokoordinátoři Jaroslav Martinek (Central MeetBike) Tomáš Řeháček (Mobile.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Společenská odpovědnost organizací
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Tomáš Křížek Setkání primátorů a starostů měst a obcí České republiky.
1 Tvůrci energetické politiky ? Hodnocení variant - ukazatele Vychází se z tzv. analýzy životního cyklu LCA, to je přístup zohledňující náročnost na zajištění.
MD, 7. listopadu Analytická část (2011)  Vyhodnocení plnění opatření a indikátorů stávající DP  Doprava jako podmínka konkurenceschopnosti ČR.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
1 Partnerství neziskového a soukromého sektoru v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce Daniel Svoboda člen SR FoRS Development Worldwide, spolek
Topic Organizace Místo Datum Moderní opatření zaměřená na podporu využívání veřejné dopravy zaměstnanci velkých podniků KORDIS JMK Brno, Podpořeno.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek. Obsah přednášky:  Fondy předvstupní pomoci  PHARE  ISPA  SAPPARD.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
1 © 2015 Ipsos. 1 ZKUŠENOSTI VÝZKUMNÉ AGENTURY V ČR I ZAHRANIČÍ JITKA ANDERSSONOVÁ MICHAL STRAKA Smart cities a udržitelný rozvoj 2016.
Společná dopravní politika Mgr. Oldřich Hájek. Společná dopravní politika Důvody pro společnou politiku: Důvody pro společnou politiku: Postupující ekonomická.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Udržitelná, Komplementární, vhodná mobilita

On the Train Towards the Future! VLAKEM DO BUDOUCNOSTI! Mit dem Zug in die Zukunft! POCIĄGIEM W PRZYSZŁOŚĆ! VONATTAL A JÖVŐBE! VLAKOM DO BUDÚCNOSTI!

On the Train Towards the Future! VLAKEM DO BUDOUCNOSTI! Mit dem Zug in die Zukunft! POCIĄGIEM W PRZYSZŁOŚĆ! VONATTAL A JÖVŐBE! VLAKOM DO BUDÚCNOSTI!

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! výstavy, workshopy, zábava a akce na téma… Klimatické změny, trvale udržitelná mobilita, a komunity bez aut

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! Připravované stále infocentrum... v novém berlínském hauptbahnhof

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! Začína v roce 2006 nebo 2007 ČESKÉ REPUBLICE MAĎARSKU POLSKU A NA SLOVENSKU HOSTUJÍCÍ V...

POMOCI OBČANŮM,VLÁDĚ A ŽELEZNIČNÍMU SEKTORU VYTVOŘIT CELISTVĚJÍ PŘEDSTAVU O UDRŽITELNOSTI Některé z našich cílů a aktivit: VYSVĚTLIT PRINCIP „VEDLEJÍCH NÁKLADYŮ“ A „POPLATKŮ ZA ZNEČIŠTĚNÍ“ ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! UKÁZAT OBYVATELŮM JAK MŮŽE BÝT RUŠENÍ OPATŘENÍ NA PODPORU AUTOMOBILIZACE DOKONCE JEŠTĚ DRAŽŠÍ NEŽ AUTOMOBILIZACE SAMOTNÁ PŘÍROVNAT FAKTOR MOBILITÝ K FAKTORU VZDÁLENOSTI PŘIMĚT MLADÉ LIDI, ABY NÁM ŘEKLI CO BY V JEJICH ZATRAKTIVNILO ŽELEZNIČNÍ A CYKLISTICKOU A DOPRAVU PŘED AUTY UKÁZAT NEJLEPŠÍ PŘÍPADY TOHO, JAK MOHOU NOHY, KOLA A VLAKY NAHRADIT AUTOMOBILY ZJEDNODUŠIT REALIZACI STÁLÉ PROJEKTY ZLEPŠIT SPOLUPRÁCI MEZI OBČANY, VLÁDOU, NEZISKOVÝMI ORGANIZECEMI A ŽELEZNIČNÍM SEKTOREM PODPOŘITIT OBČANY V POŽADAVCÍCH NA DALŠÍ VYUŽÍVÁNÍ ŽELEZNÍČNÍ DOPRAVY V RÁMCI JEJICH KOMUNIT, REGIONŮ A ZEMÍ... VYTVOŘIT „DALŠÍ KAPITOLU“ VE VÝROČNÍCH ZPRÁVÁCH V ŽELEZNIČNÍM SEKTORU: „Přinášíme vzkaz veřejnosti týkající se životního prostředí“

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! NAŠI PARTNEŘÍ A NÁRODNÍ AKTIVITY ORGANIZACJE PAŃSTWOWE, REGIONALNE ORAZ EKOLOGICZNE ORGANIZACJE POZARZĄDOWE Z POSZCZEGÓLNYCH KRAJÓW

z ČESKÉ REPUBLIKY: TRANSPORTATION FOR THE 21 st CENTURY ( PROGRAM DOPRAVA 21 NADACE PARTNERSTVI) ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! GREEN IDEA FACTORY

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! „ŽIVÁ DRÁHA“ 6363 stanice Odted´Odted´ do roku 2015 AktivityAktivity na stanicích a dálší... „ŽIVÁ NÁDRAŹÍ“

Místní vlaky, majitelé a palivo ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! Motorové vlak ze sedmdesátých let DMU pro rok 2020 ?

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! MÍSTNÍ MAJITELÉ MÍSTNÍ MAJITELÉ MÍSTNÍ PALIVO MÍSTNÍ PALIVO MÍSTNÍ VLAKY MÍSTNÍ VLAKY

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! PRVNÍ VLAK NA SVĚTĚ NA BIOPLYN! Švédsko – od

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! VÝHODY BIOPLYNU: Existující Technologie Existující Technologie Lépší dlouhodobá předvídatelnost cen Lépší dlouhodobá předvídatelnost cen Méně emisí než z nafty Méně emisí než z nafty Ideální řešení zásobování v menších regionech Ideální řešení zásobování v menších regionech

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! VÝHODY BIOPLYNU: Široké prostorové možnosti Široké prostorové možnosti Obyvatelé mají jasnou představu o „koloběhu bioplynu“ Obyvatelé mají jasnou představu o „koloběhu bioplynu“ Zužitkování odpadů Zužitkování odpadů Uspory z výroby ve velkém Uspory z výroby ve velkém

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! PŘEDÁVÁNÍ ZKUŠENNOSTÍ ZE ZÁPADU NA VÝCHOD

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! z MAĎARSKA: CLEAN AIR ACTION GROUP (LEVEGŐ MUNKACSOPORT) HUNGARIAN TRAFFIC CLUB (MAGYAR KÖZLEKEDÉSI KLUB EGYESÜLET) HUNGARIAN YOUNG GREENS (ZÖLD FIATALOK)

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! SwissHun!SwissHun!SwissHun!SwissHun!

SwissHun!SwissHun!SwissHun!SwissHun! PŘENOS POZNATKŮ O NEJLEPŠÍCH REALiZACÍCH V OBLASTÍ MOBILITY NA URBANISMU ZE ŠVÝCARSKA DO MAĎARSKO

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! SwissHun!SwissHun!SwissHun!SwissHun!

SwissHun!SwissHun!SwissHun!SwissHun! Integrace vlaků a autobusů Integrace vlaků a autobusů Integrace kol a vlaků Integrace kol a vlaků Přístup pro tělesně postiženéPřístup pro tělesně postižené Sdílení aut Sdílení aut

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! SwissHun!SwissHun!SwissHun!SwissHun! Zklidnění dopravy Zklidnění dopravy Obchody vstřícné k cyklistům Obchody vstřícné k cyklistům SlowUp SlowUp Velotaxi Velotaxi

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! SwissHun!SwissHun!SwissHun!SwissHun! Studentská výměna v Bazileji Studentská výměna v Bazileji Stavba makety Stavba makety

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! PŘEDÁVANÍ POZNATKŮ Z VÝCHODU NA VÝCHOD

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! Z Polska: CITIZENS’ ECOLOGICAL MOVEMENT (OBYWATELSKI RUCH EKOLOGICZNY) GREENWAYS PROGRAM OF THE POLISH ENVIRONMENTAL PARTNERSHIP POLISH ECOLOGICAL CLUB

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE!

ze Slovenska: WATCH MOUNTAIN CLUB ASSOCIATION OF HEALTHY CITIES

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! PŘEDÁVÁNÍ VÝZKUMŮ Z VÝCHODU NA ZÁPAD

Udržitelná, Komplementární, vhodná mobilita

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE! MEDIÁLNÍ PARTNER

ON THE TRAIN TOWARDS THE FUTURE!

Částečně financováno z grantu Milieukontakt Oost-Europa