CSR consult s.r.o. 1 Víme koho přijímáme…? INTELEKTUÁL Ten, který je schopen zároveň vyhledávat argumenty z protichůdných úhlů pohledu a názorů zúčastněných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Advertisements

Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Za rok už budu školák!!! 14.ZŠ ROZMARÝNOVÁ MOST.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Různé role zástupce ředitele školy
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Oficiální jazyk: Němčina (dialekt – curyština) 5maturity pro dospělématurity k povolání 4 odborné maturity 3vyšší střední odborné školy 2gymnázia (4,
Výstupy z Úvodního semináře
MěVG Klobouky u Brna.
Školní hodnocení  všechny hodnotící procesy a jejich projevy, které bezprostředně ovlivňují školní výuku nebo o ní vypovídají (široké pojetí)  systematický.
Vlastní hodnocení školy
Základní škola a Mateřská škola Stařeč, okres Třebíč
Masarykovo Gymnázium Vsetín
Masarykovo gymnázium.
Hawa Bah. Kontaktovali jsme neziskovou organizaci Wontanara a vybrali si adoptivn í d í tě - 11letou holčičku Hawu Bah z Guinei. „ Udělej něco dobr é.
Úskalí začínajícího učitele
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
VY_32_INOVACE_EKO_07 MARKETINGOVÝ VÝZKUM II. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Seznamovací kurz primy s výukou vybraných kapitol biologie a zeměpisu Gymnázium a SOŠ Hostinné.
Škola Vinoř Anketa březen 2015.
Jiří Dan Etické cíle vysokoškolského vzdělávání 11. seminář z cyklu Hodnocení kvality vysokých škol. Současné trendy v hodnocení kvality. Brno
MOJE RODINA Josef Novák.
MG Vsetín vím,kam jít..
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Faktory ovlivňující přechod žáků 5. ročníků na víceleté gymnázium Poznatky z longitudinálního výzkumu CLoSE Jana Straková, David Greger.
„Abych nemluvila jako tatar…“ Eva Hartmannová Iva Pecháčková Kdo má lepší příležitost naučit se anglicky?
"Pepíčku, jak zní rozkazovací způsob od slovesa mlčet
Masarykovo gymnázium Vsetín
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Představení Programu Skutečně zdravá škola Tom Václavík.
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová KDO JSEM? Mám rád přírodu a zvířata. Rád sportuji. Jsem veselý a kamarádský.
P. uč. Zelinková a P. uč. Solnařová MATEMATIKA X MATEMATIKA.
Rozhovor se… slečnou Magdalenou Žižkovou Co jsme zjistily o Majdě ? Co ji baví? Jak ji (ne)znáte…..
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Volný čas dětí a mládeže Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Čím chci být ,až vyrostu.
Příjemce podpory: TRIALOG
Části roku Mgr. Lenka Stará
ČÍM CHCI BÝT AŽ VYROSTU.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Mgr. Pavel Říha
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
ZŠ Ludgeřovice Ema Musálková
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
Povolání logistický manažer
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Rozhovor s NÍM.
11. Portfolio dítěte Portfolio je uspořádaný soubor prací dítěte shromážděný za určité období, které poskytuje informaci o výsledcích dítěte, průběhu učení.
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Rozhovor s NÍM.
Otázky pro průběžnou práci
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Rozhovor s NÍM.
Práce se selhávajícím žákem
Rozhovor s NÍM.
Volnočasová pedagogika
Školní vzdělávací program
česká asociace sdílené ekonomiky
Transkript prezentace:

CSR consult s.r.o. 1 Víme koho přijímáme…? INTELEKTUÁL Ten, který je schopen zároveň vyhledávat argumenty z protichůdných úhlů pohledu a názorů zúčastněných stran STAKEHOLDER (Zúčastněná strana) – „Wikipedia“ označuje jakéhokoliv aktéra, který ovlivňuje naši organizaci a jehož ovlivňujeme my. Zájem stakeholdera o organizaci přesahuje pouhou finanční dimenzi - tím se odlišuje od shareholdera (podílníka).aktérafinanční Pojem stakeholder může zahrnovat: dodavatele obchodní partnery zákazníky zaměstnance komunitu dotčenou podnikánímkomunitu veřejnosteřejnost média státní správu odbory mezinárodní organizace KLÍČOVÝ KLIENT a CO JE SMYSLEM – základní vstupy pro naše rozhodování

CSR consult s.r.o. 2 Podle (pro) koho se rozhodneme? Němčinu? – v okolí jsou zaměstnavatelé, kteří ji požadují… Angličtinu? – rodiče požadují rozšiřovací hodiny… Italštinu? – žáci mají rádi kantora a učili by se s ním cokoli… Ruštinu? – vykryl bych úvazek, se kterým jinak nevím co … Francouzštinu? – výborná učitelka, zástupkyně, tlačí na to - ale již nemá volný úvazek… Který jazyk zavedeme jako další volitelnou možnost?

CSR consult s.r.o. 3 Podle (pro) koho se rozhodneme? Vlastní testy – 200%, týdenní výjezdní kurz se strukturovaným pozorováním (chování v kolektivu, při zátěži, ambice…) – po týdnu vyberu jen polovinu Strukturované rozhovory se studenty (např. Čím bude pro školu přínosem, když sem budeš chodit právě ty?) Standardizované vstupní testy Vlastní testy, vytvořené pedagogy ve škole Standardizované výstupní hodnocení předchozí školy… Jakékoli výstupní hodnocení předchozí školy Pokud si navštěvoval náš předchozí stupeň, pokud naši školu navštěvovali tvoji sourozenci a příbuzní, pokud jsi z blízkého okolí školy Pokud prokážeš svůj tříletý posun a vývoj na základě pravidelně vedeného žákovského portfolia prací Který typ přijímaček (si) vybereme?

CSR consult s.r.o. 4 Podle (pro) koho se rozhodneme? Klasifikační řád není jednotný Škola nemá nadefinované jasné sdělení koho chce Na škole se neznámkuje – když po učiteli chtěli v páté třídě hodnocení, dal všem dětem samé jedničky Přijímací rozhovor je nutné dělat bez rodičů Je opravdu „cíl“ mít jedničky – tedy zřejmě mít nálepku, že jsem + - akademicky schopen Přijímačkami školy zjišťují, jestli už umíš to, co tě mám naučit Učitel neučí - jen pojmenovává, co máš umět Standardizované a poučené slovní hodnocení je 100x lepší než standardizovaný výstupní test. Nestandardizované testy (slovní i známkou) mohou sloužit škole maximálně jako alibi Výuku mojí dcery provedla za tichého přihlížení vysokoškolsky vzdělaného „pedagoga“ a zuřivého přihlížení mne samého jakási Učebnice pro první ročník středních škol. Hodnocení mojí dcery provedl za tichého přihlížení vysokoškolsky vzdělaného „pedagoga“ jakýsi MS Excel Když si nevybereš ty co už to umějí, potom dostaneš do třídy děti, se kterými musíš pracovat Smyslem je vyselektovat ty dobré a potom někam rozmístit ten zbytek Jaký je rozdíl mezi žákem, který měl v září tři pětky a v červnu má tři jedničky … a mezi tím, co to má naopak? Zkoušky se dělají jen proto, že je to zvykem a že je „společensky neúnosné je nedělat“ Jasnými parametry si kryju záda před rodiči a zřizovatelem Výroky zúčastněných stran:

CSR consult s.r.o. 5 KOHO SI VYBEREME? Jeden se na závody dostal podvodem… Jeden šikanuje slabší spolužáky… Jeden je o kolo nazpátek… Jeden bude běhat pro radost ještě v padesáti… Jeden to za rok „zabalí“… Jeden právě stáhnul náskok soupeřů… Jeden to „přepálil“ a skupina ho právě po úniku doběhla… Jeden neběhá dobře, ale miluje to, je duší celého týmu… Jeden běhá, protože táta to tak od malinka rozhodnul… Jeden chtěl vždycky hrát fotbal …... jeden je z toho jelen

CSR consult s.r.o. 6 KOHO SI VYBEREME? Odpověď je jednoduchá… … těžké je rozvinout otázku ve smyslu CO JE CÍLEM VÝBĚRU KTERÉ KLIENTY CHCI USPOKOJIT