Co pro Vás může udělat, jak Vám může pomoci NFOZP Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Neziskovky a spolupráce
Advertisements

Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Proč ne/nezaměstnávat OZP? Mgr. Romana Kaletová.
Miroslava Nebuželská, BVM Audit
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Proč jsme se stali zaměstnavatelem roku osob se zdravotním postižením?
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Marketing, marketingové.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Možnosti práce u dlouhodobých uživatelů psychiatrické péče Uživatelé zaměstnávájí uživatele o.s.KOLUMBUS.
Finanční možností svépomocných skupin
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
CSR V INTERNÍ KOMUNIKACI SKUPINY ČEZ
Principy sociálního podnikání
Konto BARIÉRY -nejstarší a největší kontinuální veřejná sbírka v ČR -nejrozsáhlejší projekt Nadace Charty let rozděluje peníze na vozíky, sluchadla,
„Dobré, kvalitní a prověřené náhradní plnění “ Mohou pracovat osoby se zdravotním postižením? Lenka Kohoutová Hradec Králové
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Jak řešíme zaměstnávání OZP a náhradní plnění u nás Kateřina Grusová Kateřina Grusová Městský úřad Jilemnice Městský úřad Jilemnice.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Dobrovolnictví v české společnosti
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Lidé s postižením mohou být zaměstnávání za fair play podmínek a jejich zaměstnavatelé mohou být konkurenceschopní ! Lenka Kohoutová, předsedkyně správní.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Podané ruce sociální družstvo Zubří Podané ruce, sociální družstvo Zubří o Podané ruce, sociální družstvo Zubří bylo založeno v roce 2008 na bázi.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Firemní školky – praktický návod JAK NA TO
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Ochranná známka Práce postižených Hradec Králové, 29. listopadu 2010 Hana Potměšilová Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Léčebný řád nemocnice Karel Šebestík. 1. Při přijetí do nemocnice se Vás ujme sestra, která Vás seznámí s oddělením, uvede do pokoje, zapůjčí nemocniční.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Trh práce a politika zaměstnanosti Přednáška 7 Politika zaměstnanosti v ČR (2/2)
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Legislativní rámec, možnosti a co to znamená nezaměstnávat OZP? JUDr. Nataša Randlová.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
Aktivní život s roztroušenou sklerózou
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
KONFERENCE projektu „Net ZP - Síť péče o osoby se zdravotním postižením „ j Prezentace s názvem: Proč a jak zaměstnávat OZP na volném trhu práce Tomáš.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Proč by měl dát zaměstnavatel šanci pracovat člověku po ukončení léčby aneb legislativou dané motivační nástroje Hana Potměšilová 23. října 2015, PRAHA.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Benefity.
Sociálně aktivizační služby
Všichni máme hendikep, jen někdy je vidět víc, někdy míň…
Transkript prezentace:

Co pro Vás může udělat, jak Vám může pomoci NFOZP Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP

Úvod Sídlo:Kancelář: Bohuslava ze Švamberka 4Sokolovská Praha Praha Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) byl založen v červnu 2007 osobami, které postižené spoluobčany zaměstnávají, pro postižené pracují, postiženými osobami jsou nebo v této oblasti a chtějí pomoci. NFOZP je jediným nadačním fondem v ČR, který se zabývá výhradně problematikou zaměstnávání postižených osob. Celý tým nadačního fondu pracuje na dobrovolnické bázi. Za svoji činnost nepobírá mzdu ani honorář. Podrobnosti viz výroční zprávy NFOZP za rok 2008, 2009, 2010

Dlouhodobě nejdůležitější projekty NFOZP Ochranná známka Práce postižených Festival bez bariér a hranic Žiju stejně jako Ty Projekt s prace.cz „Neseď a jdi si hledat práci!“ Ediční činnost Projekt Sestry v akci Vzdělávací semináře po pacienty a personalisty

Chce zaměstnat zdravotně postiženého člověka a nevíte jak na to?

Jak na zaměstnávání OZP Neváhejte nás kontaktovat! Každá pracovní pozice je vhodná pro OZP, pokud má kvalitní vzdělání a dostala možnost správné praxe. Zvažte, zda Vás tým je schopen nového kolegu z řad OZP považovat za rovnocenného. Nevíte jak na to? Pomůžeme Vám to zjistit! Můžeme navštívit vaše pracoviště a provést audit, pro jaký typu zdravotního znevýhodnění je vhodné.

Potřebujete se poradit o nemoci, kterou má váš poten. zaměstnanec? Pomohou Vám například naše Sestry v akci, které jsou „na telefonu“ každé pondělí až čtvrtek v odpoledních a večerních hodinách.

Proč máme tento projekt? Neinformovaný pacient = časté návštěvy lékaře = velká absence v zaměstnání = ztráta zaměstnání Sestřičky jsou tady pro každého, kdo se chce poradit O léčbě Neví, zda nemůže přijít díky nemoci o práci Neví, jak/zda informovat zaměstnavatele o své nemoci Neví, jaké organizace a kde mohou pomoci

Co nezvládnou akční sestřičky Zvládnou určitě…. Námi prověřené pacients. organizce Neváhejte nám proto napsat nebo zavolat

HLEDÁTE DOBRÉ A KVALITNÍ NÁHRADNÍ PLNĚNÍ?

Pomůžeme třeba projekt ochran. známky „Práce postižených“? Výsledkem je propůjčení ochranné známky „PRÁCE POSTIŽENÝCH“ v kategoriích vyrobeno, baleno, kompletováno, služba. Projekt je zařazen v programu Česká kvalita. Česká kvalita je součástí Národní politiky jakosti České republiky.

Kdo může získat značku ? Zaměstnavatel z chráněného trhu práce Zaměstnavatel z otevřeného trhu práce - oddělená chráněná pracovní místa

Hlavní cíl Přímá podpora firem, které zaměstnávají osoby se zdravotním postiženým! plošné povědomí o práci s postiženými lidmi podpora marketingu společností podpora prodeje podpora férového zaměstnávání lidí s handicapem hledáte-li skutečné náhradní plnění, pomůžeme vám ve výběru kvalitního dodavatele odmítáme systém přefakturace. Je nemorální!

PATRON ochranné známky Projekt „Patron ochranné značky Práce postižených“ je o pomoci zaměstnavatelům, kteří zaměstnávají osoby se zdravotním postižením. Základem projektu je navázat takový vztah mezi dvěma podnikatelskými subjekty, který povede k úhradě auditu k získání ochranné známky Práce postižených a případně další dlouhodobou spoluprácí.

Dobrovolnické programy Další z možností, jak poznat, zda kolektiv dokáže pracovat s kolegou se zdravotní znevýhodněním je třeba:

F estival Žiju stejně jako Ty Představuje osoby se zdravotním postižením jako lidi, kteří žijí, sportují a baví se stejně, jako zdravá populace. Představuje postižené jako partnery pro zaměstnavatele, jako vhodné budoucí zaměstnance, kteří mají často stejnou nebo i lepší kvalifikaci pro nejrůznější povolání, jako zdraví zaměstnanci. Dává šanci každému návštěvníkovi na vlastní kůži si vyzkoušet situace, se kterými se zdravotně postižený člověk se musí potýkat prakticky denně.

Cílová skupina festivalu Rodiny s dětmi, široká veřejnost ve věku 5 – 60 let, bez ohledu na zdravotní stav

Ve stánkovém městečku probíhá prezentace více jak 40 chráněných dílen a pacien. a neziskových organizací. Akce na ploše jako lezecká stěna, ledové kluziště, nárazový trenažér, trenažér Formule 1, potápění, lukostřelba, vozíčkářská a slepecká dráha, ukázky hipoterapie, podnikání osob se zdravotním postižením, ukázka sebeobrany, práce hasičského záchranného sboru, dopravní městečko, dětské koutky s aktivitami pro děti, potápění, pétanque, zvuková střelnice, Harley club, Veterán klub, stan burzy práce Prace.cz … V neposlední řadě je program doplněn vystoupením (zdravých i handicapovaných) umělců (např. Leona Machálková, Laura a její tygři, Jaroslav Svěcený, Jiří Schmitzer, Tereza Černochová, Southpaw, Zdeněk Vřešťál, Hajští kohouti, Bengas, Tam Tam Orchestra, Ondřej Ruml…) a známých osobností jako je například Martina Sáblíková, hokejisté HC Sparta Praha, Martin Koukal, Tomáš Verner a dalších.

První tři ročníky ( ) proběhly v Praze

V roce června v Hradci Králové Šimkovy sady Pojďte do toho s námi, třeba jako dobrovolníci! A nebo rovnou partneři ?

Ediční činnost Kniha 17 příběhů pacientů s roztroušenou sklerózou „Jak mi ereska změnila život“ Kniha pohádek „Kniha o skřítcích“, kterou napsala paní Květa Štrbová, pacientka s roztroušenou sklerózou ilustrovaná obrázky dětí s poruchou růstu Regionálně zaměřený časopis „Práce Spolu“ o zaměstnávání OZP

Praktické rady Nepřemýšlejte o zdravotně postižených primárně jako o lidech s hendikepem. Často jsou to nejlepší zaměstnanci. Zaměstnáte-li zdravotně postiženého člověka, poskytujete méně dotací na sociální podpory. Šetříte peníze sami sobě! Vytvořte otevřenou firemní kulturu, aby se ve vaši firmě za zdravotní postižení nikdo nestyděl. Motivujte lidi se zdravotními omezeními, aby se k nim přiznali – vytvořte pro ně benefity. Možná zdravotně postižené lidi už zaměstnáváte a nevíte o tom. Seznamte se na ÚP s možnostmi státního příspěvku a FÚ s daňovými úlevami

DĚKUJI VŠEM ZA POZORNOST! Hana Potměšilová