Halloween.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Advertisements

Vypracoval: Michal Klaus
Halloween Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Co je vlastně HALLOWEEN?
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Vánoce v Irsku Ondra Machala.
SVATÝ VALENTÝN.
Co je Masopust?.
Až na pomníku rozsvítím ti svíce, jež plamínek se zmítá mezi květinami, až vítr osuší mé vlahé líce, já povím všem, že vím, žes tady s námi.
Halloween Dne si žáci 8. ročníku připravili pod vedením paní ředitelky halloweenský program pro III. až V.třídu Základní školy, a taktéž pro.
ČESKÉ ADVENTNÍ ZVYKY 3. ročník
VÁNOČNÍ SNĚNÍ Draha Soukupová DD VAL.KLOBOUKY-Smolina Prosinec 2011.
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
LIDOVÝ SVÁTEK TŘÍ KRÁLŮ
Svátky a tradice v Kanadě
Boží jméno ve starověké hebrejštině. zájem  -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří.
Ústní lidová slovesnost - folklór
O B L I Č E J O B L I Č E J HLAVA TRUP DOLNÍ KONČETINA PAŽE NOHA HORNÍ KONČETINA KRK.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Yucatán je jedním z 31 mexických států, rozkládající se na stejnojmenném poloostrově. Nedaleko města Cancun se rozkládá národní park Xcaret. Jedním z jeho.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Oplatková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Colour a picture Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
SVATÝ ONDŘEJ 30. LISTOPADU OCHRÁNCE A PATRON ZAMILOVANÝCH A NEVĚST PRVNÍ UČEDNÍK JEŽÍŠE. BYL TAKY UKRIŽOVÁN, ALE NA KŘÍŽI VE TVARU X- ONDŘEJSKÝ KŘÍŽ ZVYKY.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_12_ZSV Ročník: I. Základy společenských věd Vzdělávací oblast:
Velikonoce v Kunovicích
Halloween   1. opakování informací z 5.ročníku (česky) - kdy se slaví, charakteristické zvyky, výzdoba - (PPT) 2. slova související s tématem – nácvik.
PČ_005_Práce s drobným materiálem_Kašírovaná dýně
Duchovní/nemateriální kultura (Identifikace a dokumentace jevů tradiční lidové kultury v ČR, Strážnice 2006) Folklor, Obyčeje.
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu:
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Pavla Kešeláková Název:VY_52_INOVACE_PR Téma:Mikuláš Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_18_07_A6_Bartonkova TÉMA : Halloween OBSAH : Halloween ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_04_Anglický jazyk 6.ročník_Halloween Téma: Halloween CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Hana Klimíčková
VELIKONOCE.  jsou nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. K tomu podle křesťanské víry došlo třetího dne po.
Velikonoce u nás a v jiných zemích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Věra Holotová. Dostupné z Metodického portálu.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jarmila Nováková ČísloVY_32_Inovace_3331 NázevVánoce Téma hodinyVánoce PředmětPrvouka Ročník/y/3.
Vánoce v Japonsku. Historie… Vánoce(křesťanský svátek) se do Japonska dostaly v 16. století spolu s křesťanskými misionáři, ale až v 19. století se staly.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace.
Dušičky. Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo: 45 Autor:
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
Předmět: Anglický jazyk Ročník: 8. Tematický okruh: Halloween
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Problematika stáří, ars moriendi
Halloween a dušičky – proč slavíme odlišně ?
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Halloween.
Velikonoce.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Český svaz žen Štoky pořádá
Velikonoce u nás a v jiných zemích
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2011
Autor: Michaela Vráblíková Název : VY_32_INOVACE_55AJ_345tr_halloween.
Rok v jeho proměnách a slavnostech
PODZIM STÁTNÍ SVÁTKY.
Halloween.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
VÁNOCE V BRAZÍLII Adéla Pertlová, 6.B.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Hana Klimíčková
Co je vlastně HALLOWEEN?
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu:
Halloween.
Mikuláš VY_32_INOVACE_5A_17
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_07_Halloween Anglický.
Cizí jazyk Jazyk a jazyková komunikace 1. Receptivní řečové dovednosti
Druh učebního materiálu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Hana Klimíčková
Transkript prezentace:

Halloween

Co je to Halloween??? Halloween je svátek, který se slaví 31. října, většinou dětmi, které se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem Trick or treat (Koledu nebo Vám něco provedu) a „koledují“ o sladkosti.

Původní název byl Hallowe'en zkratka z anglického All-hallow-even (Doslova: Předvečer / vigilie všech svatých / první nešpory), Halloween vychází původně z pohanského (keltského) svátku Samhain - pohanského nového roku (konce pohanského léta). Užívá se také název předvečer svátku Všech svatých. Pravděpodobně má i návaznost na křesťanský svátek Všech svatých.

Symboly: Tradičními znaky Halloweenu jsou dýně, speciálně vyřezané se svíčkou uvnitř (tzv. Jack-o'-Lantern), dále čarodějky, duchové, černé kočky, košťata, oheň, příšery, kostlivci atd. Barvy černá a oranžová. Mnoho Halloweenských symbolů je založeno na tradičním pohanském vnímání jejich spojení s čarodějnictvím. Když byl Halloween jako slavnost přejat do křesťanské kultury, začaly tyto symboly být vnímány jako znaky zla, spojení se Satanem.

Lucerny Během bramborové krize v Irsku v 18. století přišlo do Ameriky až 700,000 emigrantů, přinášejíce sebou tradici Halloweenu a používajíce „Jack-O-Lanterns“. Podle tradice byla lucerna (angl. „lantern“) vyřezávána z tuřínu, brambor nebo červené řepy a se svítícimi uhlíky nebo svíčkou uvnitř. Tyto lucerny představovaly duše zemřelých milovaných bytostí a bývaly umístěny v oknech nebo na verandách, aby vítaly pozůstalé. Také sloužily jako ochrana proti zlým skřítkům. V Americe ale tuříny nebyly vždy tak dostupné, proto se místo nich používaly dýně. Dýně jack-o-lantern je základní část Halloweenských slavností od Viktoriánské doby a dnes je typickým symbolem Halloweenu

Nějak se nemůžu trefit  Halloween ve škole!!! Skákání v pytli!!! Nějak se nemůžu trefit 

Já už nikam nejdu.bojím se!!! Já taky ještě že mám hodně bonbónů!! Nuda!! Taky bych řek 