Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Předmět: Anglický jazyk Ročník: 8. Tematický okruh: Halloween

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Předmět: Anglický jazyk Ročník: 8. Tematický okruh: Halloween"— Transkript prezentace:

1 Předmět: Anglický jazyk Ročník: 8. Tematický okruh: Halloween
Název učiva: Svátky a oslavy Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Název projektu: Všichni máme stejnou cestu, registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/

2 Halloween 31 st October

3 Vocabulary Slovní zásoba a hat klobouk a pumpkin dýně a witch
čarodějnice a ghost duch a spider pavouk

4 a skeleton kostra, kostlivec a candle svíčka a monster příšera, strašidlo a bat netopýr

5 JACK – O´- LANTERN is strange symbol.
Vyřezaná dýně je zvláštní symbol. Vkládá se do ní svíčka, dýně se dá za okno a její světlo má vítat zemřelé a zároveň ochraňovat před zlými duchy.

6 Halloween is very popular with children
Halloween is very popular with children. They wear masks and special costumes. They want look like skeletons and ghosts. They go from house to house and say: „Trick or treat!“ People give them candies, cookies, or fruit. Halloween je velmi populární u dětí. Nosí masky a speciální kostýmy. Chtějí vypadat jako kostry a duchové. Chodí od domu k domu a říkají: „Koledu nebo ti něco provedu!“

7 Halloween colours Black cat. Orange pumpkin. White ghost. Green-eyed monster. Black, orange, white, green. These are the colours of Halloween! Black cats. Witches´hats. Jack - o´- lanterns. Jack - o´- lanters. Barvy „Halloween“ Černá kočka. Oranžová dýně. Bílý duch. Zelená okatá příšera. To jsou barvy „Halloween!“ Černé kočky. Klobouky čarodějnic. Jackovy lucerny. Jackovy lucerny. Černá, oranžová, bílá, zelená.

8 Koledu nebo ti něco provedu Trick or treat
Chci něco dobrého k jídlu. Dej mi něco pěkně sladkého. Dej mi bonbóny a také jablko. A já ti nic neprovedu! Trick or treat Trick or treat. Trick or treat. I want something good to eat. Give me something nice and sweet. Give me candy and an apple, too. And I won´t play trick on you!

9 Halloween (song) It´s Halloween tonight
and the ghost is here, woo-oo-oo-oo. and the witch is here, ha-ha-ha-ha! It´s Halloween tonight and the skeleton is here, crep, crep. and the monster is here, vrr, vrr, vrr! (song) Dnes v noci je Halloween a duch je tady, hů-hů-hů-hů. a čarodějnice je tady, ha-ha! Dnes v noci je Halloween a kostlivec je tady. a příšery jsou tady.

10 H B C N S E T G I R M U K

11 H A T B C N D L E S K O G W I P R M U

12 Ghostly Halloween!!! Strašidelný Halloween!!!


Stáhnout ppt "Předmět: Anglický jazyk Ročník: 8. Tematický okruh: Halloween"

Podobné prezentace


Reklamy Google