VY_ 32_INOVACE_HV.37 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluThe Beatles AnotacePopulární.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali.
Advertisements

Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv06/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
VY_22_INOVACE_J-A-36 The Beatles- legenda Aj pro 4.-5.r. Reálie.
The Beatles Beatles Členové skupiny Historie skupiny Diskografie
Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluPoznej zahraniční kapelu AnotacePopulární.
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
Mgr. Helena Kremsová, ZŠ Masarykova Ostrov
GENESIS.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv15/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
VY_ 32_INOVACE_HV.33 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluPoznej kytaristy.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_ Hudební nástroje TÉMA: smyčcové.
The Beatles Vznik: Rozpad:1970.
The Rolling Stones.
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příjemce: ZŠ a MŠ České Velenice Třída Čsl. legií.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv14/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Opakování III Otázky jsou vybrány z DUM č
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV13.16 Téma: Zeměpis světadílů -
Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – hudební nástroje Název materiáluPoznej hudební nástroje 2 AnotacePoznávání.
Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – hudební nástroje Název materiáluPoznej hudební nástroje 4 AnotacePoznávání.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV13.17 Téma: Zeměpis světadílů -
VY_ 32_INOVACE_PC.17 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Informační a komunikační technologie Informatika - teorie Název materiáluTest PC teorie AnotaceOrientace.
Nyní má kapela čtyři členy.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRACHATICE, NÁRODNÍ 1018
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_DEJ291 Jméno autora:Mgr. Karel Šonka Třída/ročník1. ročník.
VY_32_INOVACE_DEJEPIS2_7 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
VY_ 32_INOVACE_HV.27 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh
Registrační číslo projektu:
Guns N´Roses.
VYPRACOVAL: Filip Olejník
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Václav Havel životopis, dramata,
The Rolling Stones.
Určeno pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Lidé a čas – Novější dějiny ČR – Národní obrození VY_32_INOVACE_150 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_DEJ318 Jméno autora:Mgr. Karel Šonka Třída/ročník3. ročník.
Rolling Stones Rocková legenda.
Populární hudba ve světě v letech
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Registrační číslo projektu:
Doba bronzová a železná
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_772_9TR_INF Autor: Mgr. David Ryška 1.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_DEJ314 Jméno autora:Mgr. Karel Šonka Třída/ročník3. ročník.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv05/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova - hudební nástroje Název materiáluPoznej hudební nástroj - kontrabas.
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Ročník: 5. Předmět: Hudební výchova.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Mikuláš Francán.
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_13_ROCK Dějiny hudby 8. ročník 8. února 2013 Materiál obsahuje výklad učiva o rocku. Součástí jsou poslechové ukázky.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/13
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

VY_ 32_INOVACE_HV.37 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluThe Beatles AnotacePopulární hudba Druh učebního materiáluPrezentace – 9. ročník Vypracoval:Mgr. Petr Bydžovský DneLeden 2013

The Beatles

The Beatles byla anglická rock'n'rollová kapela z Liverpoolu.

Jejími členy byli: John Lennon (zpěv, doprovodná kytara)

Paul McCartney (zpěv, basová kytara)

George Harrison (sólová kytara, zpěv)

Ringo Starr (bicí, příležitostně zpěv) (narozený jako Richard Starkey)

Pete Best ( ) - zpěv, bicí Stuart Sutcliffe ( ) - zpěv, baskytara Bývalí členové skupiny

VZNIK KAPELY

r založil John Lennon skupinu The Quarrymen 6. července 1957 se Lennon setkal s Paulem McCartneyem 6. února 1958 pozvala kapela mladičkého kytaristu George Harrisona v lednu 1960 se přidal Lennonův přítel z umělecké školy Stuart Sutcliffe

15.srpna 1960 pozval McCartney Peta Besta, aby se stal stálým bubeníkem kapely. V září 1962 přichází na post bubeníka Ringo Starr V říjnu 1962 vydává skupina u společnosti EMI první singl s názvem Love Me Do Druhý singl Please Please Me / From Me To You, byl už velkým hitem v celé Británii

JMÉNO KAPELY (slovní hříčka - beetle znamená brouk, beat znamená tlouci, bít, tep…) Beatles; jako tlukot bubnu youtube Love Me Do

Na podzim roku 1958 se skupina přejmenovala na Johnny and the Moondogs V r na The Silver Beetles. V r na The Beatles a dostala angažmá v německém Hamburku.

První album, Please Please Me (1963), znamenalo začátek beatlemánie ve Velké Británii. Beatles začínají koncertovat po celé Evropě a posléze i celém světě.

Během let 1963 a 1964 odehráli přes 200 velkých koncertů. youtube A Hard Day's Night V roce 1964 následovalo úspěšné turné po Spojených státech a natočení prvního filmu: A Hard Day's Night (česky Perný den)

26. října 1965 jsou Beatles vyznamenáni Řádem britského impéria a natáčí další film Help! (česky Pomoc!). youtube Help!

Rok 1969 je pro skupinu kritický a definitivně vede k jejímu rozpadu. Beatles jako skupina spolu naposledy veřejně koncertují na střeše svého nahrávacího studia 30. ledna 1969 a vzniká poslední film i LP Let It Be. youtube Let It Be

V létě 1969 skupina natáčí poslední studiové album Abbey Road. Svět se oficiálně dovídá, že The Beatles už neexistují, až v dubnu youtube Come Together

Dne 8. prosince 1980 se Lennon stal obětí atentátu, když se vracel z natáčení. Před branou jeho newyorského bytu v the Dakota ho těžce postřelil duševně nemocný Mark David Chapman, kterému se několik hodin předtím podepsal na své nové album Double Fantasy Vražda Johna Lennona

V roce 1994 předala Yoko Ono McCartneymu demosnímky Lennonových písní, ke kterým zbylí členové skupiny nahráli doprovod a vznikly tak poslední písně Real Love a Free As A Bird vydané na albech Anthology 1, 2, 3 youtube Free As A Bird

Zdroje: