Jana Hadravová GG OP VK v kraji Vysočina a nejčastější chyby žadatelů při zpracování a předkládání žádostí Jana Hadravová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Jana Hadravová 1. výzva pro předkládání grantových projektů do GG OP VK v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení grantových programů ORR.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
VÝZVA č. 03_15_037 (č. 37) PODPORA PROCESU TRANSFORMACE POBYTOVÝCH SLUŽEB A PODPORA SLUŽEB KOMUNITNÍHO TYPU VZNIKLÝCH PO TRANSFORMACI metodický den na.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
Téma: GRANTOVÝ FOND LIBERECKÉHO KRAJE KURZ FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Pracovní setkání 28. června 2007
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Příprava operačních programů
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Jana Hadravová GG OP VK v kraji Vysočina a nejčastější chyby žadatelů při zpracování a předkládání žádostí Jana Hadravová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor regionálního rozvoje Oddělení grantových programů

Jana Hadravová2 Obsah Obsah prezentace - směry soustředěné podpory v kraji Vysočina - přehled předložených žádostí - práce se žadateli - nejčastější chyby při předkládání žádostí

Jana Hadravová3 Směry soustředěné podpory Účelné a koordinované použití velké částky GG OP VK může ovlivnit kvalitu vzdělávání v kraji komplexněji Podpora kraje zaměřena na tři směry:  anglický jazyk  informační a komunikační technologie  kariéra

Jana Hadravová4 Předběžné výsledky 1. výzvy – příjem žádostí Oblast podpory Částka vyhlášena ve výzvě Nárokové finanční prostředky Počet předložených žádostí Celkem

Jana Hadravová5 Předběžné výsledky 1. výzvy – hodnocení přijatelnosti Oblast podpory Nárokové finanční prostředky Počet předlo- žených žádostí Vyřazené žádosti Postup do dalšího hodnocení početKčpočetKč Celkem

Jana Hadravová6 Práce se žadateli - práce se žadateli nezačala až s výzvou, již v roce konzultace (evidence projektových záměrů, kontakty) - webové stránky a jejich pravidelná aktualizace zřízení ové adresy - 3 informační semináře pro žadatele (240 osob) - 4 běhy školení pro práci s elektronickou žádostí Benefit7 přímo u PC

Jana Hadravová7 Chyby žadatelů při zpracování a předkládání projektových žádostí nedostatečné prostudování všech pravidel =» nesoulad projektu s cíli (OP, strategických dokumentů) - neschopnost plnit náročné požadavky na kvalitu žádostí, nejenadministrativních (projeví se často už při nesplnění formálních kritérií předložené projektové žádosti) - nevyužívání dostupných informací k napsání a následnému řízení projektu („Učebnice projektového řízení“, Prováděcí dokument OP VK,, Příručka pro žadatele a Příručka pro příjemce, Výzva k předkládání projektu) - snaha využít každé příležitosti k získání dotace, nezačíná se od skutečných potřeb (žáků), ale uměle se vytvářejí projektové cíle

Jana Hadravová8 Chyby žadatelů při zpracování a předkládání projektových žádostí přehnaně optimistické výstupy provedené analýzy potřebnosti, nerealistické výsledky a výstupy projektu (vyžadovali jsme doložení analýzy) - nedostatečně popsaný realizační tým a kompetence jeho členů - nejasný harmonogram (nesoulad, nenavazuje na cíle) - problematika partnerství - výrazně nadhodnocená výše nákladů (výběr nejdražšího vybavení, které je na trhu k dispozici bez zdůvodnění) - nedodržení zásady 3E - zahrnutí nezpůsobilých nákladů, kterés projektem nesouvisejí - nedodržení limitů kapitol rozpočtu

Jana Hadravová9 Chyby žadatelů při předkládání projektových žádostí - chybné zařazení způsobilých nákladů dokapitoly rozpočtu - chybně pochopené křížové financování - chyby ve veřejných zakázkách a výběrových řízeních - výsledný efekt projektu neodpovídá vynaloženým prostředkům (jejich výše a opodstatněnost) U MĚKKÝCH PROJEKTŮ JE PRIMÁRNÍ PODROBNÉ A VĚROHODNÉ ZOBRAZENÍ EKONOMICKÉ STRÁNKY PROJEKTU (X OD TVRDÝCH PROJEKTŮ – KDE DŮRAZ JE KLADEN NA REALIZAČNÍ ČÁST)

Jana Hadravová10 Prostor pro dotazy Děkuji za pozornost Jana Hadravová