Zpráva z exhibice Vytvořil Maroš Osif 19.4.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovace výuky CAD na naší škole
Advertisements

Pokus o přerušení bludného kruhu. Situace lidí bez domova  Drtivá většina lidí bez domova má problém se závislostí  Někteří řeší závislost v léčebnách.
Základní škola a Mateřská škola Louňovice pod Blaníkem 15. srpna 2009
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Vladimír Přikryl, generální ředitel CompuGroup Medical ČR a SR

Reportáž – naše jídelna Vše, co pot ř ebujete v ě d ě t… Anna Sedláčková Natálie Jermanová.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Může být ve škole …demokracie? Týden vědy 2007 Doc. PhDr. Milan Pol, CSc. Mgr. Petr Novotný, Ph.D. Ústav pedagogických věd FF MU.
OSOBNÍ SEZNAMKA BEATRIS. PROČ OSOBNÍ? Dostane se Vám osobního přístupu Budete komunikovat s živým člověkem (se mnou) ☺ Nebudete vystavovat svůj profil.
VY_32_INOVACE_TMM20160BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Morfologie savců a ptáků Karolína Rezková. T-exkurze jsou skvělou příležitostí pro středoškoláky, kteří si chtějí vyzkoušet něco nad rámec školní výuky.
Každý z nás se setkal s tím, ze něco musel prezentovat. Svoje přátele a kamarády!!!! Pokus o prezentaci v PowerPointu.
Molekulární biotechnologie
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem Sociologický výzkum – mnohopřípadová studie Martin Pobořil Daniel Topinka.
TAE KWON - DO. Tae – Noha, kop nohou, kop výskoku… Kwon – ruka, úder, drtit rukou… Do – životní cesta, krédo, způsob života Založeno – v Koreji.
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
STAVEBNICE LEGO SLAVÍ 50 LET
Evaluace výuky ZS (2013/2014) PhDr. Martin Dolejš, Ph.D.
STÁRNEME A MĚNÍME SE Alica Vacková 4.B
Celoškolní projekt: Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534.
1. oddíl skautů a vlčat Slavkov
Prezentace 5 lekcÍ MUZIKOTERAPIE Mgr. Bc. Svatava Drlíčková
KARATE Něco o karate Zakladatel karate TJ Karate České Budějovice.
Tak to jsme my. Družstvo dětí, které se nechtějí doma nudit a mají zájem se dobře bavit. Voltiž je atraktivní gymnastické cvičení na neosedlaném koni.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ! Internetový kurz zdravého životního stylu
Plánování LASA & FIDO. Úvod Co je to plánování?  Čeho chceme dosáhnout?  Čeho jsme schopni dosáhnout?  Jak toho chceme dosáhnout?  Jak poznám, že.
ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a.
Nejlepší historka z rybolovu všech dob!. Mnohé rybářské historky jsou tak trochu těžko uvěřitelné, ale tenhle člověk má fotky jako důkaz... Slyšel jsem.
Thomas International Analýza osobních a pracovních profilů
CAPOEIRA Prezentace Brazilského bojového umění, které mísí prvky tance a kopů a akrobacie…
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
Univerzita třetího věku UJEP
Plavecká výuka v návaznosti na výkonnostní plavání Mgr. Daniel Jurák 2015.
Výchova ke zdraví Projekt POHYB.
Inteligentní křeslo Sběr a vizualizace dat Aplikace Simulátor křesla Informační infrastruktura Aplikační studie Psota Jiří Musial.
JAK NA MALOVÁNÍ ZÁTIŠÍ V PC
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 4 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: březen 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_02 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Zdravý životní styl Anotace Žák.
Erasmus + v Exeteru Kateřina Červenková. EXETER je město v jihozápadní Anglii, v hrabství Devon. Rozkládá se u ústí řeky Exe, má asi obyvatel.
Pro 2. st. ZŠ, SŠ Jitka Králíková. Sem-tam – 3 min  Přemístění z jedné strany tělocvičny na druhou s různými obměnami: ◦ Skoky po 2 nohách, po 1 noze.
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
Popisuje: Vojtěch Zedek
Žákovský parlament – I. stupeň
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Oddíl juda pořádá nábor
SLOVENSKO 2016.
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Moje HOBBY.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Parkour.
Pedagogická komunikace 8. lekce: Proxemika
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Seminář pro včelaře písecka restaurace OLYMPIE v Písku
ZŠ T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Dobrý den, prosím a děkuji
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Jak se upravit do divadla
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Transkript prezentace:

Zpráva z exhibice Vytvořil Maroš Osif 19.4.2009

Kdo? Kdy? Kde? V podvečer 17.4.2009 jsem se společně s přítelkyní Mirkou a kamarádem Matúšem zúčastnil exhibice taekwondo I.T.F. v prostorách ZŠ Campanus. Exhibice byla určena pro členy poradenské kanceláře Sagitarius.eu, jejich rodiny a významné klienty této kanceláře. Ze známých tváři jsem na exhibici spatřil kolegyně Alenu, Jitku, Zuzku L., Zuzku Ř. (i s jezevčíkem Dykem), Bety doprovázenou manželem a dětmi, kolegu Jardu a kamaráda Martina a Petra.

Exhibice V necelých dvou hodinách jsme byli seznámeni se základy bojového umění, s jeho filozofií a vše bylo doprovázeno názornými ukázkami simulace boje a sebeobrany. Celou exhibici skvěle vedl a podrobným popisem doplňoval Lukáš Linhart (III.dan). Z této časti mě nejvíce zaujaly techniky kopů s překonáváním překážky - laicky řečeno - skok s kopem do výšky na lapu.

Jiří Votápek předvádí T-Ki Exhibice Petr předvádí T-Ki Jiří Votápek předvádí T-Ki

Exhibice Petr a Martin – kopy a bloky Petr a Lukáš – kopy a bloky Tomáš a Jirka předvádí techniky sebeobrany

Exhibice – pozdrav Petr Pecina Luděk Cigna Leonard Cigna Martin Dudjak Jiří Votápek gen. Choi Hong-Hi Tomáš Komrska Za umělecký zážitek bych rád poděkoval nejen trenéru Lukášovi, ale také hlavním aktérům (viz obrázek), kteří nás uvedli do bojového umění taekwondo a dva z nás diváků přesvědčili i k aktivní účasti na řádném tréninku, který následoval po exhibici.

Trénink Jako každý jiný trénink i tenhle začal rozcvičkou a pořádným protahováním ztuhlých svalů. Oproti minulým však trochu v „nové sestavě“ - v zadu cvičili účastníci z publika Matúš a Maroš (bráno zleva).

Trénink Za trpělivost při prvním tréninku děkuji Lukáši Linhatovi, který společně s Petrem Pecinou vedli můj první trénink taekwonda.

Trénink – the best of Po zautomatizování a zapamatování si, která ruka a noha je pravá a která zas levá, nás na konci čekaly i náročnější a pro někoho i zábavnější techniky sebeobrany.

Závěr – Petr Pecina Účastníci sledovali ukázku bojového umění taekwondo ITF pod vedením Lukáše Linharta (III. dan), který přítomné seznamoval se základními technikami, technickými sestavami, systémem nácviků boje a ukázkou sebeobrany. Taekwondo se řadí do široké skupiny bojových umění, svoji jedinečnost má však minimálně ve dvou směrech: unikátní databází kopů, včetně tzv. speciálních technik (korejsky T-Ki), kterou jste viděli na ukázce kopání na terč (lapu) a dále přesně popsaný systém výuky všech technik taekwondo v Encyklopedii taekwondo. Encyklopedii, která má původně 15 dílů a dnes je dostupná spíše ve zkrácené 800stránkové verzi, sepsal sám zakladatel taekwondo gen. Choi Hong-Hi. Toto celoživotní dílo umožňuje dneska každému žákovi dosahovat rychleji vyšší technické úrovně.

Závěr – Maroš Osif O taekwondo bojovém umění jsem již něco málo slyšel,ale jak se říká, je jiné o taekwondu číst, nebo ho skutečně zažít. Jiný zážitek si člověk odnese, když se dívá z bezprostřední blízkosti a jedině když si člověk na vlastní kůži vyzkouší taekwondo, tak ví o čem daný sport je. I když jsem jako malý kluk několik let aktivně cvičil karate, bojové umění mě v době dospívaní přestalo zajímat a dneska se k taekwondu dostávám hlavně z důvodu pravidelné pohybové aktivity. Jak jsem měl možnost nejednou slyšet na prvním tréninku: každý sport je o pravidelném tréninku. První hodina tréninku tak byla pro mě jakýmsi poohlédnutím se zpátky na časy, které jsem věnoval karate a zároveň novou výzvou vrátit se k aktivnímu a pravidelnému tréninku.

Závěr – Mirka Singerová Schopnosť správne a včas zareagovať je v dnešnej dobe dôležitá nielen v práci, ale hlavne ak ide o našu bezpečnosť. Čo sa mi na tkd páčilo, že učí ako sa brániť a aj keď možno priamo na ulici človek zareaguje skôr pudovo, na tréningoch nadobudol veľkú dávku istoty a ovládania, čo môže byť rozhodujúce.   Najpôsobivejšie boli dlhé preskoky a následné zasiahnutie terča. Len tak na margo mi napadá, že ten, kto Vás chce napadnúť, už dnes asi na Vás nepôjde s holými rukami, takže prajem každému, aby techniky sebaobrany využil v praxi čo najmenej.

Poděkování Tímto bych rád poděkoval vedoucímu školy Ge-Baek Hosin Sool panu Martinu Zámečníkovi, který ochotně zajistil exhibici pro kancelář Sagitarius.eu. Dále velký dík patří Lukáši Linhartovi, který vedl více jak 2hodinový ukázkový trénink. Zároveň děkuji i svým kamarádům z taekwonda, kteří s exhibicí pomáhali: Martinu Dudjakovi, Tomáši Komrskovi, Jirkovi Votápkovi, a Luďovi a Lenymu Cignovým. Petr Pecina vedoucí kanceláře Sagitarius.eu

Škola Ge-Baek Hosin Sool Největší škola korejského bojového umění sebeobrany taekwondo ITF v ČR. Dnes pořádá přibližně 50 tréninků týdně ve více jak 20 tělocvičnách po České republice. Více informací o škole Ge-Baek Hosin Sool naleznete na odkazu www.tkd.cz.