Obchodní akademie Liberec

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evaluace v mateřské škole
Advertisements

Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
P r o s t ě j o v v datech Olomoucký kraj obyvatel
Ing. Štěpánka Cvejnová Ing. Lubomír Baláš
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
Presentation Title.
managementu znalostí podle
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Ing. Miroslav Pivovarčík, MBA
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Model CAF a jeho budoucnost nový model CAF 2006 plán práce skupiny národních korespondentů CAF.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Hodnocení škol a školských zařízení
Personální informační systém
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Naši klienti  V současnosti naše systémy užívá 45 zdravotnických zařízení  Naši klienti jsou  rozmístěni v rámci celé ČR (všechny regiony)  tvoří cca.
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
Konference projektu Cesta ke kvalitě
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
Systém managementu jakosti QMS
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Systém managementu jakosti
TQM, model EFQM a model CAF
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Zásady řešení informační bezpečnosti
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Konkrétní změny v české verzi CAF 2013 oproti CAF CZ 2009 Pavel Kajml Unie zaměstnavatelských svazů ČR.
Řízení personální činnosti personálním útvarem
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
marketingové poradenství
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
9. Národní konference kvality ve veřejné správě Jak uřídit strategii? Ing. Karel Macků.
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Akreditace laboratoří podle revidované ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Ing. Martin Matušů, CSc.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
 Záměr napomoci úřadům na cestě za kvalitou  Propagace modelu CAF  Zjednodušení – zpříjemnění – zavádění modelu CAF  Předání dlouholetých zkušeností.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
NKK Praha CAF-Externí zpětná vazba ověření efektivního fungování úřadu Mgr.Stanislav Loskot, MBA Mgr.Stanislav Loskot, MBA AQE advisors a.s.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Národní cena ČR za jakost 2006 Pavel Ryšánek – listopad 2005.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Systém managementu jakosti
ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S.
úvodní školení přípravného a hodnotícího týmu a vedení úřadu
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Obchodní akademie Liberec Jaroslav Počer Obchodní akademie Liberec Konference projektu „Cesta ke kvalitě“ Liberec 4.11.2009 Obchodní akademie Liberec Model CAF Common Assessment Framework                          Společný hodnotící rámec Zlepšování organizace pomocí sebehodnocení        

Informační zdroje Česká společnost pro jakost http://www.csq.cz/cs/model-caf-a.html http://www.benchmarking.cz/caf/ APLIKAČNÍ PŘÍRUČKA MODELU CAF (Common Assessment Framework) pro školy http://www.csq.cz/cs/publikace.html Ideální škola - CD Nejlepší praxe středních a vyšších odborných škol účastnících se projektu ČSJ 2007 s názvem „Implementace modelu CAF do středních a vyšších odborných škol v ČR“

Postup sebehodnocení Fáze (úroveň) PANEL VÝSLEDKŮ Počet bodů   Výsledky se neměří a/nebo nejsou k dispozici žádné informace. 0 – 10 PLAN (plánuj) Výsledky se měří a ukazují negativní Trendy a/nebo výsledky nesplňují stanovené cíle. 11 – 30 DO (realizuj) Výsledky vykazují nevýrazné trendy nebo mírný pokrok a/nebo jsou splněny některé stanovené cíle. 31 – 50 CHECK (kontroluj) Výsledky vykazují rostoucí trendy a/nebo je splněna většina stanovených cílů. 51 – 70 ACT (reaguj) Výsledky ukazují na značný pokrok a/nebo jsou splněny všechny stanovené cíle. 71 – 90 PDCA Byly dosaženy vynikající a trvale udržitelné výsledky. Všechny stanovené cíle jsou splněny. Porovnání všech klíčových výsledků se srovnatelnými organizacemi je pozitivní. 91 – 100 Postup sebehodnocení Fáze (úroveň) PANEL PŘEDPOKLADŮ Počet bodů   V této oblasti nejsme aktivní. 0 – 10 Nemáme žádné informace nebo máme pouze dílčí informace bez širšího kontextu. PLAN (plánuj) Činnosti jsou plánovány. 11 – 30 DO (realizuj) Plánované činnosti jsou zaváděny a realizovány. 31 – 50 CHECK (kontroluj) Prověřujeme/přezkoumáváme správnost činností a způsobu provádění (tj. Zda děláme správné věci správným způsobem). 51 – 70 ACT (reaguj) Na základě prověření/přezkoumání v případě potřeby přizpůsobujeme (korigujeme) naše činnosti. 71 – 90 PDCA Vše, co děláme, tak plánujeme, provádíme, přezkoumáváme, průběžně přizpůsobujeme a učíme se od druhých. 91 – 100 Jsme v cyklu neustálého zlepšování.

Kritéria modelu CAF Kritéria předpokladů Kritéria výsledků Kritérium 1: Vedení Kritérium 2: Strategie a plánování Kritérium 3: Pracovníci (management lidských zdrojů) Kritérium 4: Partnerství a zdroje Kritérium 5: Procesy (management procesů a změn) Kritéria výsledků Kritérium 6: Zákazníci/občané - výsledky Kritérium 7: Pracovníci - výsledky Kritérium 8: Společnost - výsledky Kritérium 9: Klíčové výsledky výkonnosti

Příklad Subkritérium 3.3 3.3a Propagování kultury otevřené komunikace a dialogu a podpora týmové práce 3.3b Aktivní vytváření prostředí pro získávání nápadů a návrhů od zaměstnanců a vytváření příslušných mechanismů 3.3c Zapojování zaměstnanců a jejich zástupců do tvorby plánů, strategií a cílů, navrhování procesů a do identifikace a provádění zlepšovatelských aktivit 3.3d …….. 3.3e …….. 3.3f Umožnění zaměstnancům poskytnout zpětnou vazbu svým nadřízeným 3.3g …….. Kritérium 3: Pracovníci (management lidských zdrojů) Subkritérium: 3.1 Transparentní plánování, řízení a zlepšování lidských zdrojů s ohledem na strategii a plánování 3.2 Zjišťování, rozvíjení a využívání kompetencí zaměstnanců a slaďování cílů jednotlivců s cíli organizace 3.3 Zapojování zaměstnanců rozvíjením otevřeného dialogu a udělováním pravomocí

Hodnocení CAF 2009 Zaměstnanecké průzkumy ve vztahu k hodnocení vedoucích pracovníků školy se pravidelně provádí a vyhodnocují od roku 2007 Hodnocení: 55 bodů CAF 2007 3.3f Umožnění zaměstnancům poskytnout zpětnou vazbu svým nadřízeným Zaměstnanecké průzkumy ve vztahu k hodnocení vedoucích pracovníků školy se pravidelně neprovádí, dotazníkové šetření bylo provedeno až nyní v rámci CAF. Hodnocení: 10 bodů Akční plán modelu CAF 2007 -2009 jeden z bodů: zavést pravidelná dotazníková šetření zaměstnanců školy

Dotazníkové šetření – učitelé

Výsledky šetření modelu CAF- 28 subkritérií

Akční plán zlepšování pro rok 2007/2009 Na základě zpracování příležitostí ke zlepšení a priorit v trvalém zlepšování stanovil hodnotící tým pro školní rok 2007/2009 následující úkoly: úkol odpovědnost termín Plnění 1 zavést intranet KU 2007-09 splněno 2 zavést přístup pro rodiče do hodnocení a docházky žáků 3 využít program Bakaláři k evidenci třídních knih a třídních výkazů a odstranění dvojí evidence VA/KU 4 začlenit do vnitřního platového předpisu kritéria pro poskytování odměn PC 2007-11 5 zveřejnit archiv všech relevantních předpisů a zákonů týkajících se provozu 6 ………………………….. 7

Složení CAF týmu Odpovědnost za kritérium číslo Jméno a působnost v organizaci 1, 9 Mgr. Jaroslav Počer ředitel školy Ing. Lenka Dědečková rozpočtářka školy 2, 9 Ing. Simona Daňková učitelka ekonomických předmětů Ing. Hana Bystřická 3, 7 Mgr. Jaroslav Šíma zástupce ředitele školy Ing. Ludmila Zbyňková 4, 8 Ing. Milena Knajblová Ing. Jitka Švaříková Ing. Milena Rokošová 5, 6 Mgr. Lukáš Valeš vedoucí hodnotitelského týmu metodik ICT, učitel AJ/IF Iva Pecárová mzdová účetní školy

Děkuji za pozornost