doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
Přírodovědecká fakulta UJEP
Ústav pedagogických věd
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
Škola pro studenty, kteří chtějí v životě něco dokázat!
Rektor Zdroj:
Ostravská univerzita v Ostravě
Ostravská univerzita v Ostravě
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Historie a budoucnost technického vzdělávání
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Ústav pedagogických věd
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Výuka Informačních technologií na DFJP
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.

INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Praha, prosinec 2009SPAV - diseminační seminář1 Strukturované studium Projekt „Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky a dalšími.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Výroční konference OP PIK
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Fakulta zdravotnických studií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium

Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry Informatika na OU doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry 1

Katedra informatiky a počítačů Vznik katedry V květnu 1990 v rámci Pedagogické fakulty. První sídlo v budově E a vybavení PC z JZD Slušovice. V akademickém roce 1990/91 – učitelský obor matematika-informatika. V akademickém roce 1991/92 – přijati první studenti do bakalářského studia informatiky. V roce 1992 – přestěhování do budovy A.

Zakládající členové katedry Katedra informatiky a počítačů Zakládající členové katedry RNDr. Miroslav Liška, CSc. RNDr. Alena Lukasová, CSc. Ing. František Huňka Ing. Josef Tvrdík, CSc. RNDr. Petr Jančar, CSc. RNDr. Václav Škarka

Katedra informatiky a počítačů Vedoucí kateder RNDr. Miroslav Liška, CSc. (1990 – 1993) doc. RNDr. Alena Lukasová, CSc. (1993 – 1996) Ing. František Huňka, CSc. (1996 – 2000) doc. RNDr. Ing. Ivan Křivý, CSc. (2000 – 2001) doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. (2001 – dosud)

Základní milníky katedry Katedra informatiky a počítačů Základní milníky katedry 1990 založení 1991 nástup prvních studentů 1996 první magisterští studenti 2002 přechod na boloňský model (3+2+3) 2003 získání akreditace distanční formy studia 2004 získání akreditace doktorského studia 2010 zapojení do centra excelence IT4I

Současná personální struktura Katedra informatiky a počítačů Současná personální struktura Teoretická informatika 2 profesoři, 3 docenti, 1 odborný asistent s PhD Technické a systémové prostředky počítačů 1 docent, 1 OA s PhD, 1 OA bez PhD Aplikovaná informatika a programování 1 docent, 6 OA s PhD, 1 OA bez PhD Didaktika informatiky 1 OA s PhD, 1 OA bez PhD Angličtina informatiky 1 OA bez PhD Ostatní Sekretářka, technik

Současné vybavení katedry Katedra informatiky a počítačů Současné vybavení katedry 3 obecné počítačové učebny (jedna notebooková) 1 specializovaná multimediální a jazyková učebna 1 specializovaná učebna síťových prvků 1 specializovaná laboratoř soft computingu

Současné vybavení katedry Katedra informatiky a počítačů Současné vybavení katedry 1specializovaná učebna grafiky 1specializovaná videokonferenční učebna

Akreditované obory a počty studentů Katedra informatiky a počítačů Akreditované obory a počty studentů Bakalářský typ studia Informatika v prezenční formě – 80 studentů Informatika dvouoborová v prezenční a kombinované formě – 30 studentů Aplikovaná informatika (v prezenční, kombinované a distanční formě) – 320 studentů Navazující magisterský typ studia Informační systémy v prezenční a kombinované formě - 90 studentů Učitelství informatiky pro střední a základní školy - 10 studentů Doktorský typ studia Informační systémy v prezenční a kombinované formě – 30 studentů

Vývoj počtu studentů informatických oborů Katedra informatiky a počítačů Vývoj počtu studentů informatických oborů

Vědecké zaměření katedry Katedra informatiky a počítačů Vědecké zaměření katedry Formální reprezentace znalostí a jejich sémantiky v informačních a znalostních systémech. Modely a realizace vzájemně komunikujících informačních a znalostních systémů. Modelování a počítačová simulace systémů. Informační systémy, modelování procesů za neurčitosti, technické a systémové prostředky. Informační a znalostní systémy inspirované přírodou modelovatelné neuronovými sítěmi a evolučními algoritmy. Doménově specifikované modelování se zaměřením na oblasti podnikových procesů a využití existujících programových komponent. Základní směr výzkumu Soft Computing.

Katedra informatiky a počítačů CŽV na katedře Rozšiřující studium informatiky Studium k výkonu specializovaných činností – koordinace v oblasti ICT CISCO NETWORKING ACADEMY MAYA ECDL Kurzy DVPP z oblasti ICT Kurzy pro přijaté studenty Univerzita 3. věku

Zapojení do projektů EU Katedra informatiky a počítačů Zapojení do projektů EU Zapojení do 10 projektů OP VpK v oblastech: dalšího vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v MSK, zvyšování odborných kompetencí akademických pracovníků, tvorbu distančních vzdělávacích modulů. Zapojení do 2 projektů OP VaVpI: Centrum excelence IT4I, Infrastruktura pro realizaci lékařských a souvisejících sociálních a přírodovědných oborů a výzkumu.

Další aktivity katedry Katedra informatiky a počítačů Další aktivity katedry Řešení projektů pro veřejnou a komerční sféru. Zapojení akademických pracovníků do mezioborových projektů OU, VŠB a SU. Vytváření podmínek pro studenty se specifickými potřebami.

Katedra informatiky a počítačů Vize katedry kvantitativní růst kvalitativní rozvoj Od extenzívního rozvoje ke zvyšování kvality. Zvýšit podíl magisterských studentů. Zvýšit podíl doktorských studentů. Stabilizace studijních programů. Kvalita vzdělání a kvalita vědy a výzkumu. Zapojení studentů do vědy a výzkumu. Zahraniční mobility studentů.

Navázat na vše dobré, co se dosud podařilo! Katedra informatiky a počítačů Navázat na vše dobré, co se dosud podařilo!