Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ostravská univerzita v Ostravě

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ostravská univerzita v Ostravě"— Transkript prezentace:

1 Ostravská univerzita v Ostravě
Katedra informatiky a počítačů prf.osu.cz/kip

2 Proč studovat informatiku
Pochopení problematiky moderního a stále se rozvíjejícího oboru. Široké uplatnění v rámci informatických oborů jako programátor, správce počítačových sítí, správce databází a informačních systémů, počítačový specialista, tvůrce webových aplikací, grafický specialista. Odborné vzdělání pro budoucí učitele Informačních a komunikačních technologií na základních a středních školách.

3 Moderně vybavené počítačové učebny.
Co nabízíme studentům Moderně vybavené počítačové učebny.

4 Učebna počítačové grafiky, 3D projekce.
Co nabízíme studentům Učebna počítačové grafiky, 3D projekce.

5 Co nabízíme studentům MSDN Academic Alliance – licence pro studenty.
Studenti naší katedry si mohou bezplatně stáhnout produkty Microsoft pro použití na svých domácích počítačích (např. MS Project, MS Visio®, Windows XP®, Windows Vista®, Visual Studio® a další) pro účely výuky, výzkumu a vývoje. Po ukončení výuky je možné software dále využívat po neomezenou dobu.

6 Využití Mediasite ve výuce

7 Erasmus – studijní pobyty
Instituto Politecnico de Portalegre, Portugalsko, jazyky: portugalština, omezeně angličtina, studium: bakalářské. Dublin City University, School of Computing, Irsko, jazyk: angličtina, studium: magisterské. Freie Universitat Berlin, Dept. of Mathematics and Computer Science, Berlin, Německo, jazyk: němčina, studium: bakalářské, magisterské.

8 Cisco Networking Academy
Kurzy studentům OU ve formě volitelného předmětu (příspěvek na materiál). Praktická výuka ve cvičeních předmětů Počítačové sítě I a II. Samostatná práce diplomantů v oblasti počítačových sítí. Pro vědecko-výzkumnou činnost pracovníků katedry.

9 MAYA – Training Centrum
Kurz pro začátečníky, kteří teprve objevují tajemství 3D grafiky, tak i pokročilé – software MAYA, 3dMax Studia nebo XSI. Kurz je zakončen certifikátem MAYA TC, který uděluje instruktor na základě závěrečného projektu. Využití MAYA: kreslené filmy, počítačové hry, reklamy, architektonické animace, průmyslový design.

10 ECDL - European Computer Driving Licence
Testovací středisko na KIP. Možnost získání celoevropsky uznávané kvalifikace – ECDL Certifikát. Efektivnější využívání výpočetní techniky. Získání výhodnější pozice při výběru zaměstnání. Více na stránkách CŽV – ECDL.

11 Kurzy pro nové i přijaté studenty
Přípravný kurz pro studenty 1. ročníků (informatika) Úvod do studia Úvod do angličtiny 1 a 2 Využití ICT ve studiu na PřF

12 Služby CIT Správa a bezpečnost informačních systémů,
správa sítí, Novell, , internet, web OU, e-learning, studijní agenda, identifikační karty, studentské a knihovní systémy, telefonie, videocentrum OU, cit.osu.cz.

13 WiFi připojení k internetu
Pro studenty a učitele Ostravské univerzity zdarma, pokrytí na budovách OU, nastavení jména, hesla a instalace certifikátu.

14 Portál OU Informace o studiu, personální informace, změna hesla,
studijní agenda, elektronický index, přihlašování na zkoušky, zápis předmětů.

15 e-Learning OU moodle.osu.cz, kurzy Katedry informatiky a počítačů,
podpora kombinovaných a distančních forem vzdělávání, využití při prezenčním studiu.

16 Univerzitní knihovna služby: výpůjční, rešeršní, meziknihovní,
fakultní studovny, licencované databáze, mnohé služby jsou dostupné online.

17 TEP – program pohybových aktivit

18 Pyramida Podpora studentům se speciálními potřebami, pyramida.osu.cz,
kurzy pro uchazeče se speciálními potřebami, individuální konzultace zájemcům o studium na OU.

19 Struktura akreditovaných oborů
Studijní programy a obory Standardní délka studia Bakalářské jednooborové dvouoborové 3 roky Navazující magisterské 2 roky Doktorské

20 Bakalářské studium - jednooborové
Studijní obor Forma studia Informatika prezenční Informatika a výpočetní technika – aplikovaná informatika Aplikovaná informatika kombinované a distanční

21 Přijímací řízení Bc. Informatika
e-přihláška do , administrativní poplatek 590 Kč, úhrada poplatku do , v případě počtu uchazečů přesahujících kapacitní možnosti pracoviště budou uchazeči konat přijímací zkoušku z daného oboru, vykonání maturitní zkoušky.

22 Den otevřených dveří pátek 6. ledna 2012, 9:00 – 16:00 hod.
sobota 7. ledna 2012, 9:00 – 11:00 hod. Katedra informatiky a počítačů Přírodovědecká fakulta 30. dubna 22, Moravská Ostrava

23 30. dubna 22, Moravská Ostrava
Den otevřených dveří 30. dubna 22, Moravská Ostrava


Stáhnout ppt "Ostravská univerzita v Ostravě"

Podobné prezentace


Reklamy Google