Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.
NÁVRH OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 9. Celostátní konference „Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ 7. prosince 2006.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
OPŽP - PRIORITNÍ OSA 4 Petr Stejskal
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM Životní prostředí Pro období
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Úvod do problematiky OPŽP
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
RNDr. Eva Racková, ACCA, CISA 24. března 2003 ISSS, Hradec Králové
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Volnočasové projekty a EU financování
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Vliv energetiky na životní prostředí … (XVI. Seminář energetiků)
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Institut environmentálního inženýrství 546
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
NS-LEV 21 PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Pracovní seminář pro žadatele o dotaci z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu Podpora přípravy.
Operační program Životní prostředí
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Ostrava Obnovitelné zdroje energie Ing. Jaroslav Kubín Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel.:
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Právní režim nakládání s odpady
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Možnosti financování adaptačních opatření – Operační program Životní prostředí Přednášející: Datum: Ing. Jan Pištěk
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
DOTACE PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PLZEŇSKÝ KRAJ Informace odboru ŽP o možnostech financování projektů v roce 2015 zaměřených na ochranu a zlepšení.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Setkání se starosty obcí Mgr. Vlastimil Peřina
Vodohospodářské aktuality
Ekonomické nástroje ochrany ŽP
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP
Mezinárodní nástroje ochrany životního prostředí, Evropské fondy
EVVO v operačních programech
1. Workshop pořizovatelů a projektantů k územní studii krajiny Kofinancování územní studie krajiny z NPŽP Petra Kolářová Odbor obecné ochrany přírody.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Dotační příležitosti pro obce JMK
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
4.4.1: Revitalizace funkčních ploch a prvků
Transkript prezentace:

Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí

Priorita 3 – Zlepšování environmentální infrastruktury Opatření 3.1 – Obnova environmentálních funkcí území Opatření 3.2 – Zlepšování infrastruktury ve vodním hospodářství Opatření 3.3 – Zlepšování infrastruktury ochrany ovzduší Opatření 3.4 – Nakládání s odpady a odstraňování starých zátěží

Opatření 3.1 – Obnova environmentálních funkcí území A. Revitalizace vodních toků, úpravy k obnově funkce pramenných oblastí a mokřadů, budování a obnova retenčních nádrží a suchých poldrů B. Odstraňování migračních bariér na tocích pro volně žijící živočichy

Koneční příjemci podpory Právnické osoby, které jsou založeny k nepodnikatelským účelům, zejména o.p.s., územní samosprávné celky, o.s., svazky obcí, příspěvkové organizace, organizační složky státu … Státní organizace a správci povodí

Forma a výše podpory Nevratná přímá pomoc Horní mez podpory až 80% Minimální výš e celkových uznatelných nákladů činí 0,5 mil. Kč Pro roky je alokováno EUR

Opatření 3.2 – Zlepšování infrastruktury ve vodním hospodářství A. Vybudování a modernizace ČOV a rozšíření kanalizačních systémů B. zásobování pitnou vodou C. Budování zařízení na využití a odstraňování kalů z ČOV

Koneční příjemci podpory Právnické osoby, které jsou založeny k nepodnikatelským účelům, zejména o.p.s., územní samosprávné celky, o.s., svazky obcí příspěvkové organizace, organizační složky státu …

Forma a výše podpory Nevratná přímá pomoc Horní mez podpory až 75% Minimální výš e celkových uznatelných nákladů činí 5 mil. Kč Pro roky je alokováno EUR

Opatření 3.3 – Zlepšování infrastruktury ochrany ovzduší A. využívání šetrných technologií při spalování B. Snižování emisí těkavých organických látek C. Využívání obnovitelných zdrojů energie

Koneční příjemci podpory Právnické osoby, které jsou založeny k nepodnikatelským účelům, zejména o.p.s., územní samosprávné celky, o.s., svazky obcí příspěvkové organizace, organizační složky státu … Podnikatelské subjekty, zejména obchodní společnosti, státní podniky, družstva, fyzické osoby-podnikatelé (pouze pro projekty kategorie A a B)

Forma a výše podpory Nevratná přímá pomoc Horní mez podpory až 75% V případě investic do I, které jsou spojeny se značnými čistými zisky nesmí příspěvek překročit 50% UN V případě investic do podniků nesmí příspěvek překročit 35% UN Minimální výš e celkových uznatelných nákladů činí 5 mil. Kč Pro roky je alokováno EUR

Opatření 3.4 – Nakládání s odpady a odstraňování starých zátěží A. Vybudování integrovaného systému sběru a recyklace odpadů B. Rekultivace a sanace starých ekologických zátěží

Koneční příjemci podpory Právnické osoby, které jsou založeny k nepodnikatelským účelům, zejména o.p.s., územní samosprávné celky, o.s., svazky obcí, příspěvkové organizace, organizační složky státu … Podnikatelské subjekty, zejména obchodní společnosti, státní podniky, družstva, fyzické osoby-podnikatelé (pouze pro projekty kategorie A)

Forma a výše podpory Nevratná přímá pomoc Horní mez podpory až 75% V případě investic do I, které jsou spojeny se značnými čistými zisky nesmí příspěvek překročit 50% UN V případě investic do podniků nesmí příspěvek překročit 35% UN Minimální výš e celkových uznatelných nákladů činí 5 mil. Kč Pro roky je alokováno EUR

Související předpisy Směrnice MŽP č. 8/2004 o poskytování finančních prostředků z OPI – Priorita 3, včetně spolufinancování ze SFŽP ČR

Kde hledat  Finanční podpora EU  Strukturální fondy Pro vaše dotazy v rámci Operačního programu Infrastruktura byla zřízena infoadresa:

Děkuji za pozornost Ing. Hana Peřinová Odbor životního prostředí KÚPK Tel: