Veřejné služby - podle definice ministerstva financí - služby vytvořené, organizované nebo regulované orgánem veřejné správy k zajištění toho, aby byla.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Majetkové narovnání Stručný přehled. Kontaktní údaje: tel.: , Jak je dnes financována naše církev? o Vlastní zdroje.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Ing. Stanislava Správková
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Organizace Státní správy
Občanská výchova 9. ročník
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Organizace zabezpečování veřejných statků a služeb (1)
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Státní správa.
ZDRAVÍZDRAVÍ Stav plné tělesné, duševní a sociální pohody, nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo vady.
Sociální zabezpečení Sociální služby
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Financování regionálního školství
OSTATNÍ STÁTNÍ ORGANIZACE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1176 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy podnikání.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Vzdělání z hlediska teorie statků
1 Asistent pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
VLÁDA. Vláda – předseda vlády (premiér) - místopředsedové - ministři Vláda České republiky  je vrcholný orgán výkonné moci  vláda je jmenována vždy.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2008 Ministerstvo zdravotnictví Praha,
Úhradová vyhláška2016 MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA Náměstek pro zdravotní pojištění, MZ ČR.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny Mgr. Barbora Mičicová tajemnice Řídícího výboru NRPM.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Veřejná služba 2017.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
PBSNPB2: Fundace: nadace a nadační fondy, (fondy), (obecně prospěšné společnosti), ústavy Organizace na pomezí: sociální družstva, církevní právnické.
Rozpočet obce.
Obsah veřejných rozpočtů III
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Ekonomika veřejného sektoru
Normativní financování vztahy a souvislosti
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Informační zdroje české veřejné správy
Ekonomika veřejného sektoru
Ekonomika veřejného sektoru
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Ing. Stanislava Správková
ZÁKON č. 218/1949 Sb. ze dne 14. října 1949 o hospodářském zabezpečení církví a náboženských společností státem Změna: 88/1950 Sb.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Zdravotnictví: hospodářský kontext
Rozbor financování NNO z veřejných rozpočtů v roce 2012
Transkript prezentace:

Veřejné služby - podle definice ministerstva financí - služby vytvořené, organizované nebo regulované orgánem veřejné správy k zajištění toho, aby byla služba poskytována způsobem, který lze považovat za nezbytný pro uspokojení společenských potřeb při respektování principu subsidiarity. Důvodem ke vzniku veřejných služeb je zabezpečení přístupu k těmto službám jedincem, nehledě na jeho individuální možnosti. Obecně je veřejná služba chápána jako služba občanovi.

KATEGORIE VEŘEJNÝCH SLUŽEB Podle úrovně na které jsou služby poskytovány Podle účelu, na který jsou poskytovány Podle příjemce veřejné služby Podle způsobu financování Podle právní úpravy

Sociální služby sociální služby pro staré a zdravotně postižené občany sociální služby pro děti, mládež a rodiny sociální služby vyloučeným osobám a komunitám Zdravotnictví ambulantní péče ústavní péče speciální primární péče (vč. zdravotnické záchranné služby a lékařské služby první pomoci) poskytování léčivých přípravků a prostředků zdravotnické techniky lázeňská péče péče v dětských ozdravovnách zdravotnická doprava ochrana veřejného zdraví záchytné protialkoholní a detoxikační stanice a ochranná léčba Školství předškolní vzdělávání základní školství střední školství vysoké a vyšší odborné školství speciální a jiné (např. umělecké) školství volnočasové aktivity tělovýchovné a sportovní aktivity stravování žáků a studentů ubytování žáků a studentů pedagogicko-psychologické poradny pedagogická centra ústavní výchova

Zaměstnanost politika zaměstnanosti civilní služba Kultura profesionální umění neprofesionální umění knihovny muzea, galerie památková péče, kulturní dědictví regionální a národnostní kultura církve Doprava veřejná osobní silniční doprava veřejná osobní drážní doprava plavba a služby vodní dopravy letecká doprava Obrana vojenská obrana letecká záchranná a pátrací služba

vnitřní věci bezpečnost a veřejný pořádek integrovaný záchranný systém vč. požární ochrany archívnictví azylová zařízení ochrana obyvatelstva Spoje poštovní služby telekomunikační služby životní prostředí ochrana přírody a krajiny technická ochrana životního prostředí služby technické infrastruktury vodní hospodářství zásobování energiemi Informační služby portál veřejné správy

Školství Financování přímo řízeného školství -státní, veřejné a soukromé VŠ -prostředky přímo z rozpočtu MŠMT -výše dotace závisí na ekonomické náročnosti studijních oborů (rozdělení fakult do skupin) Financování regionálního školství -ZŠ, SOU,SŠ, gymnázia, VOŠ -prostředky z rozpočtu MŠMT přes krajské úřady + prostředky od zřizovatele - využití republikových a místních normativů

Výdaje na vzdělání v % HDP

Veřejné a soukromé výdaje na vzdělání

Kultura Prostředky z centrálních zdrojů: a) rozpočet Ministerstva kultury b) Státní fond kultury ČR c) Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie Prostředky z regionálních zdrojů - financování místní kultury (místní knihovny, muzea, divadla, galerie, kulturní domy)

Zdravotnictví Základní modely organizace zdravotnictví: a) národní zdravotní služba -poskytuje stát ze státního rozpočtu bezplatně -VB, Dánsko, Itálie b) evropské pluralitní zdravotnictví -systém zdravotních pojišťoven a povinného zdravotního pojištění -ČR c) tržní zdravotnictví -USA

Financování zdravotnictví ČR Zdroje financování: výnosy z příspěvků na ZP dotace ze státního rozpočtu dobrovolné pojištění přímé platby od pacientů

Financování zdravotnických zařízení v ČR Ordinace praktických lékařů -kapitační výkonová platba Ordinace specialistů -bodové hodnocení výkonů Stomatologická péče -výkony ohodnoceny v korunách Nemocnice -od r. 1997 financování paušální platbou -v současnosti přechod na DRG (seskupení pacientů do skupin s podobnu diagnózou)

Obrana Zdroje financování obrany: stav populace věcné prostředky a s nimi spojené služby finanční prostředky z rozpočtu Ministerstva obrany (1,5% z celkových výdajů SR)

Policie a soudnictví Policie ČR (státní police) -financování z rozpočtu Ministerstva vnitra (5% z celkových výdajů SR) městská policie -financována z rozpočtů měst (2-2,5% z výdajů měst) orgány justice: soudy, státní zastupitelství, advokacie, notářství, vězeňství financování z rozpočtu Ministerstva spravedlnosti (2% z celkových výdajů SR)

FINANCOVÁNÍ CÍRKVÍ

Přehled počtu duchovních a finančních prostředků v roce 2010 v tis. Kč Název Počet duchovních (přepočtený) Platy duchovních včetně pojistného Provozní náklady CNS Prostředky na opravy církevního majetku CELKEM Církev římskokatolická celkem 3 191.05 871 099 57 038 17 001 945 138 Českobratrská církev evangelická 256.71 77 586 3 901 1 133 82 620 Církev československá husitská 382.59 105 355 6 659 1 928 113 942 Slezská církev evangelická augsburského vyznání 102.00 27 811 1 460 462 29 733 Pravoslavná církev v českých zemích 169.22 42 048 2 636 768 45 452 Apoštolská církev 183.57 45 468 2 652 774 48 894 Církev bratrská 110.91 30 227 1 528 450 32 205 Církev řeckokatolická 44.60 11 817 722 160 12 699 Evangelická církev augsburského vyznání v České republice 18.32 5 236 223 55 5 514 Evangelická církev metodistická 51.53 14 812 852 225 15 889 Jednota bratrská 112.26 29 938 1 227 364 31 529 Luterská evangelická církev a.v. v České republice 10.90 3 447 265 37 3 749 Starokatolická církev v ČR 46.99 11 950 675 174 12 799 Federace židovských obcí v České republice 42.03 11 143 713 210 12 066 Náboženská společnost českých unitářů 4.46 1 344 58 17 1 419 Bratrská jednota baptistů 48.66 13 328 691 179 14 198 Církev adventistů sedmého dne 93.33 28 896 1 750 516 31 162 4 869.12 1 331 505 83 050 24 453 1 439 008