Jak ovlivňuje můj život současná technika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Jak ovlivňuje můj život současná technika
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Svět techniky a já Lucie Šamárková. Obrázky nejrůznější techniky.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Úvod do umělé inteligence
Základní pojmy 1. Informatika  Matematická disciplína Zabývá se – strukturou, zpracováním a využitím informací ○ Zpracování = získávání, ukládání, zobrazení,
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Životní způsob, životní styl, volný čas a zdraví
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.
 Je souhrn všech výrobních a nevýrobních odvětví  Člení se do čtyř sfér  Primárnímateriální výroba  Sekundárnímateriální výroba  Terciálnínemateriální.
1 Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A3 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníZáří 2012.
Krajina, krajinné složky
Svět mýma očima Názor – základ osobnosti. Obsah jak stránek, tak hlavy Co se u mě dočtete? Co uvidíte? Na co se připravit? A na co raději zapomenout?
LIDSKÁ POPULACE – RŮST, NATALITA, MORTALITA
Ekonomika domácnosti.
Dominik nedzbala Svět TECHNIKY A JÁ Můj pohled na věc
HOSPODÁŘSKÝ PROCES.
Moderní umění začíná postimpresionismem. Umělecké dílo není pouhý
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vznik lidského myšlení Filip Bordovský. Vznik lidského myšlení Rozum, neboli schopnost myslet se u lidí vyvinula na základě velkého množství faktorů:
Úvod.  Ekonomie = interdisciplinární věda zkoumající zejména chování ekonomických subjektů = dále také hospodárnost, úspornost, dobré hospodaření  Obecná.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Rozsáhlé oblasti se specifickým historickým vývojem, během kterého se vyvinuly charakteristické kulturní znaky obyvatelstva. SVĚTOVÉ.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda. Krajina = různě velká, ale určitá část pevniny složena z přírodních a kulturních krajinných složek, vytvořených lidmi.
Technika (z řeckého techné – řemeslo, umění) je základní označení pro složku lidské kultury, která zaručuje schopnost nebo dovednost v kterémkoli oboru.
1 Anotace ICT 2 _ 1/48 Prezentace seznamuje žáky s pojmy rodina, funkce rodiny, reprodukční, ekonomická funkce, psychické a citové potřeby, rodokmen rodiny.
Jak ovlivňuje můj život současná technika. Televize V dnešní době je zcela pravděpodobné, že 2 % ze 3 % lidí mají doma televizi. Já si myslím, že televize.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
Člověk jako přírodní a společenská bytost
Svět techniky a já Kateřina Večerková.
Technologie.
Vytvořil:Daniel Petrusek. -mé Logomé Logo -Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet?Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet? -TelevizorTelevizor.
Teorie výrobních faktorů a rozdělování
Inovace je změna daného stavu a lze ji aplikovat ve všech směrech lidských aktivit. Tyto změny mají sedm řádů, sedm faktorů a sedm zdrojů. Inovační proces.
Teorie výrobních faktorů a rozdělování
ODLIŠUJEME SE OD OSTATNÍCH ŽIVOČICHŮ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Krása Jen skrze Krásu si člověk hledá cestu ke Svobodě.
Moje záliby Přemýšlení Kateřina Veverková
Sociologie ?.
1 HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ Postup v rámci bakalářského studia oboru Dějin křesťanského umění na KTF UK: INTERDISCIPLINÁRNÍ CVIČENÍ HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ SEMINÁŘ.
Vztahy geografie k ostatním vědám
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Hospodářství.
Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací
NEUSTÁLE SE OPAKUJÍCÍ PROCES: 1) VÝROBY 2) ROZDĚLOVÁNÍ, PŘEROZDĚLOVÁNÍ 3) SMĚNY 4) SPOTŘEBY HOSPODÁŘSKÝ PROCES.
1 HR ve věku změn: výzvy trhu práce a Průmysl 4.0 Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO
Přírodovědná gramotnost aktuální téma současnosti Ladislav Podroužek.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Trh práce. Nabídka pracovních sil v naší republice je v krátkém časovém horizontu (v rámci roku, několika málo let) relativně neměnná. Poptávka po pracovních.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Anotace Materiál je určen pro 1. a 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu EKONOMIKA DOPRAVY, inovuje výuku použitím multimediálních.
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
Ekonomika – základní pojmy.
Digitální učební materiál
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Sociálně psychologické aspekty kulturní historie lidstva
Recyklace plastu PŘÍRODA.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Prvky edukačního procesu
Transkript prezentace:

Jak ovlivňuje můj život současná technika Autor : Michaela Lampartová

Jak ovlivňuje můj život současná technika ? Technika jako taková můj život nějak neovlivňuje je to v maximální pohodě Já si myslím si že technika jako taková je báječná věc myslím si že to je ta nejlepší věc kterou vymyslili

Co je to technika ?? Dnes je technika chápána jako souhrn historicky se rozvíjejících lidských činností, pracovních způsobů a výrobních prostředků, založených na aplikaci přírodních věd, jimiž člověk za využití energie a duševních i fyzických sil naplňuje svoji výjimečnou schopnost přizpůsobovat si své životní prostředí a překonávat překážky kladené přírodou. Technika jako vývoj a použití nástrojů, strojů , materiálů a procesů k řešení problémů při lidské činnosti zhodnocuje a využívá výsledky vědeckého bádání ve prospěch lidstva, vytváří bohatství společnosti a vede lidstvo na vyšší stupeň hmotného blahobytu a kultury.

Třeba vývoj auta Kdysi teďka

Vývoj počítačů Kdysi momentálně teďka

Technika kdysi / technika teďka Já si neumím přestavit svět bez mobilů a netu to by proste nešlo Jednou se na to zvykne a potom se to nedá vrátit zpět Technika nám přece pomáhá ale i škodí Internet je jako drogy jednou a na pořád Naši rodiče a prarodiče žádný internet ani mobily neznaly to byl ale život a teďka ho používají učí se na něm a poznávají nové věci Pro nás je práce na počítači či na mobilu automatická věc ale pro ně je to novinka Někteří už nekupují noviny radši si zajdou do kavárny na internet

Kdybych měla firmu ?? Určitě by se jmenovala Nové technologie novinky pro vás to by bilo moje logo

Co si představíš pot slovem technika Někdo si představí počítače někdo umění malováni vedu keramiku sporty atd …. Já si ji představím jako vedu uměni barev tvaru keramiky Proste věci které jsou obyčejné které vyrobil člověk vyrobil vlastníma rukama takovou práci ocení každý Některé se nám možná nelíbí ale oceníme práci vlastníma rukama a vlastní fantasie

Zdroje www.wikipedie.com www.google.cz