PROVOZ DOMÁCNOSTI Janderková Pavla 79637.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bydlení pro seniory v Praze Zákon o sociálních službách: Od nabyl účinnosti nový zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb., dle kterého již.
Advertisements

Domovní rozvody * hlavní domovní vedení * * odbočky k elektroměrům *
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Ekonomická gramotnost
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Podpis smlouvy. Na katastr podán návrh na vklad Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti.
PRÁVNÍ ASPEKTY NÁJMU BYTů
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
Ekonomická gramotnost
TÉMA: Daň z nemovitostí
Občané za spokojené bydlení Srovnání privatizace v Praze Pracovní zasedání ZMČ
HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
EKONOMICKÁ PODSTATA BYDLENÍ Ing. David Slavata, Ph.D. Ekonomika bydlení.
TVORBA NÁJEMNÉHO Ing. David Slavata, Ph.D. Ekonomika bydlení.
Bydlení, domácnost, příprava na samostatný život
Příprava na samostatný život
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 11 Daň z nemovitostí.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Název projektu:
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Můj domov.
BYDLENÍ Všechno má svého majitele FINANČNÍ GRAMOTNOST.
Anotace Materiál slouží jako zadání úkolu pro skupinovou práci a následně jako pomůcka ke kontrole výsledků práce skupiny.
Bydlení, domácnost, příprava na samostatný život Veronika Blažková Učo
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.) Poplatník převodce (prodávající); nabyvatel. Předmět daně - úplatné nabytí např.: pozemku; stavby; částí.
Trh bydlení EKBY- 4. přednáška 15. března Specifika bydlení heterogenní, komplexní zboží zboží dlouhodobé spotřeby fixace v prostoru ostatní specifika:
Nájemní bydlení EKBY- 9. přednáška 26. dubna 2005.
Samostatné bydlení Co vše by měla obsahovat nájemní smlouva bytu Anna Křivánková.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Sylva Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Finanční gramotnost ROZPOČET Pan Kouřil je svobodný, bydlí sám v nájemném bytě a má ze zaměstnání pravidelný měsíční příjem korun. Jednou za tři.
Bydlení českých seniorů a nedořešené problémy Ing. Milan T a r a b a předseda Sdružení nájemníků ČR.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 4 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: březen 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk. ROZPOČET seznam veškerých plánovaných výdajů a příjmů porovnání pravidelných příjmů a výdajů, rozdělování a užití peněz druhy:
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření domácnosti. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Bytové družstvo Seminář „Zákon o obchodních korporacích“
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 14 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 7. Vzdělávací.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_16.
Občanská výchova Formy placení. Platby a platební styk  Za zakoupené zboží nebo službu je vždy nutné zaplatit.  Mezi plátcem a příjemcem peněžní částky.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz Krajská správa ČSÚ ve Zlíně Třída Tomáše Bati Zlín PŘEDBĚŽNÉ VÝSLEDKY ZLÍNSKÝ.
Domovní rozvody * hlavní domovní vedení * * odbočky k elektroměrům *
Vítáme vás na prezentaci provozovatele
VY_62_INOVACE_ – Vedení účtů a platební styk Autor
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Bydlení pro seniory v Praze
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O BYDLENÍ ČESKÝCH SENIORŮ 1
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_07 Vlastnictví majetku
Hledá se nájemce tělocvičny
Webové portály LDS/MDS
Sčítání lidu domů a bytů 2011
2. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
DALŠÍ HYPOTEČNÍ NOVINKY NA ZÁŘÍ 2015 Pojištění nemovitosti
4. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
BYDLENÍ PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PRIORITY ČSSD
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
RODINNÝ ROZPOČET (PŮJČKA, HYPOTÉKA)
Transkript prezentace:

PROVOZ DOMÁCNOSTI Janderková Pavla 79637

Druhy bytů z hlediska vlastnictví Byty družstevní Byty nájemní Byty v osobním vlastnictví

Družstevní byty Byty družstevní- byty ve vlastnictví bytových družstev, kde členové družstva jsou nájemci.

Byty nájemní Byty Nájemní - byty s majitelem nebo byty státní nebo obecní, jejichž obyvatelé mají byt v nájmu.

Byty v osobním vlastnictví Byt v osobním vlastnictví - se hovorově označují byty, které patří přímo konkrétní fyzické osobě, která je obvykle jejich obyvatelem. Jsou to i rodinné domy.

Provoz domácnosti zahrnuje: Nájem. Fond oprav (údržby). Odběr plynu. Spotřebovaná energie. Odběr vody a odvod odpadních vod. Poplatky za TV, rozhlas, telefon, noviny, internet, atd.

Nájem: Jedna strana (pronajímatel) přenechává druhé straně (nájemci) za úplatu (nájemné) právo dočasně užívat byt, a to buď na dobu určitou nebo dobu neurčitou. Nájem se platí měsíčně pozadu. U družstevních bytů nájemné a zálohy na služby se platí měsíčně, a to nejpozději do posledního dne kalendářního měsíce. Maximální měsíční nájemné stanoví jako součin podlahové plochy bytu a maximálního základního měsíčního nájemného v obci za 1m2.

Fond oprav: Komplexní program pro řešení oprav bytových domů. Fond oprav je připočítáván k nájmu. Výše fondu oprav se určuje podle možnosti nájemníků a podle toho na jaké účely by měl být použit.

Odběr plynu: K tomu, aby mohla domácnost plyn odebírat, musí vlastník nebo nájemce bytu uzavřít s plynárenskou distribuční společností smlouvu o dodávce plynu. Odběr plynu je měřen měřicím zařízením –plynoměrem.

Odběr elektrické energie: Odběr elektrické energie je nezbytný pro běžné fungování domácnosti. Každá domácnost by měla být samostatným odběratelem elektrické energie . Na elektřinu se platí měsíčně záloha a na konci roku se vyúčtuje celkově za celý rok.Někdy se musí doplatit a někdy se vrací přeplatek.

Odběr vody a odpadních vod: Obyvatelé bytů nebývají samostatnými odběrateli vody. Každý byt má svůj vlastní vodoměr. Každý rodinný dům má obvykle vlastní vodovodní a kanalizační přípojku. Za dodávku vody se platí tzv. vodné. Vyúčtování je jednou za rok.

Nepovinné služby Telefon, rozhlas, internet, noviny atd. nejsou nutné. Je na každém jestli si z toho něco pořídí nebo ne. Za tyto služby se platí měsíčně.

Co je to SIPO ? SIPO je moderní platební nástroj, který vám umožní šetřit čas starosti a peníze, aniž byste se o to museli starat. SIPO umožňuje sdružit všechny pravidelné platby (voda, elektřina, plyn, telefon, pojistné, předplatné novin atd.) do jedné jediné platby. Každý měsíc dostáváte podrobný výpis jednotlivých provedených plateb.