Možnosti využití Tísňové péče

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Další povinnosti občanů související s požární ochranou
Možnosti propojení sociálních služeb a domácí zdravotní péče u jedinců s psychiatrickým onemocněním Ing. Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Zavedení uživatelky do komplexní domácí péče případová práce Příklad dobré praxe Městská charita Plzeň Bc. Alice Průchová.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Bezpečný a plnohodnotný život pro všechny !. Necítíte se bezpečně, když jste sami? Kdo Vám pomůže, když upadnete? Bojíte se někdy vyjít sami ven? Máte.
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská služba první pomoci Jan Bělobrádek Sdružení praktických lékařů ČR Konference České lékařské komory Praha,
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Benefitní program Moje energie pro členy Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.
Pozice pojištěnce VZP ve zdravotním systému EU
Zajištění bezpečnostní situace České republiky v souvislosti s propouštěním zahraničních pracovníků v důsledku hospodářské krize Ivan Langer ministr vnitra.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY - ZABEZP. SYSTÉMY) Název a ID tématu: ELEKTRICKÁ.
Urgentní příjem Nemocnice Jindřichův Hradec, a.s.
Práce nevidomých a slabozrakých. Poslání Posláním Ergonesu je podporovat osoby se zrakovým a kombinovaným postižením v aktivním přístupu k životu, povzbudit.
DUEL SERVICES EUROPE a.s. Ohlídáme Váš dům Domácí alarm s GSM/GPRS komunikací.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Converged Communications Friday, April 10, 2015 Telekomunikační technologie jako nástroj pro optimalizaci chodu zdravotnického zařízení.
Telefonování přes Internet
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
... jednotné evropské číslo tísňového volaní 112
GSM Lift Watch.
Letecká záchranná služba
Informační podpora při krizovém řízení
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka
GSM Lift Watch. Požadavky zákazníka – Snadná komunikace z kabiny výtahu – Bezdrátové spojení z kabiny výtahu – Dálkové nastavení a ovládání pomocí SMS.
Zdravotní záchranná služba
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
ČINNOST AGENTURY DOMÁCÍ PÉČE LADARA. Agentura domácí péče LADARA poskytuje: pečovatelskou službu (od ) osobní asistenci (od ) tísňovou.
Traumatologický plán ÚSZS
Jistota-spolehlivost-bezpečí – to je kredo firmy, která se již 13 let snaží ochránit soukromí a bezpečnost svých zákazníků.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Vývojově a aplikačně orientovaná společnost se specializací na oblast snímacích a dohledových systémů pro zpracování a přenos medicínských dat CleverTech.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
Typy připojení k internetu
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Mobilní telefon pro seniory
Bydlení pro seniory v Praze
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pečovatelská služba.
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
Interní předpisy hotelu
Videoverifikace.
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina,p.o.
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Tísňová péče a asistenční služba „ Anděl Strážný“
OD KATALOGU K MAPĚ PODPORY
Klíčové aktivity projektu
CENTRALIZACE ÚSTAVNÍ LÉKÁRNY V PODMÍNKÁCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Možnosti využití Tísňové péče Ing.Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s

Možnosti využití Tísňové péče Hlavní úlohou tísňové péče je zajistit pocit bezpečí pro samotného uživatele tak i pro jeho rodinné příslušníky a okolí.

Možnosti využití Tísňové péče Pracovníci v sociálních službách se denně setkávají s různými rizikovými situacemi v bytech uživatelů sociálních služeb. Nejčastější rizikové situace jsou pády samotného uživatele, zhoršení jeho zdravotního stavu.

Možnosti využití Tísňové péče Mezi další rizika patří ztracení samotného uživatele, riziko požáru z důvodu zapomenutí hrnce na vařiči, vyplavení domácnosti, úniku plynu apod. Tato rizika lze eliminovat zavedením tísňové péče. Tísňová péče je poskytována nepřetržitě 24 hodin denně po dobu celého roku.

Možnosti využití Tísňové péče Pro tísňovou péči je možné využít tři varianty. Tyto varianty jsou určeny pro různý stupeň tísňového volání a reagují tak na požadavky samotného uživatele tísňového volání.

Varianta vhodná pro uživatele, kteří nejsou omezení v pohyblivosti První z variant je zavedení tísňového volání pomocí mobilního telefonu (dále jen telefon), ve kterém je zabudováno tísňové tlačítko. Uživatel tísňové tlačítko použije v krizové situaci např. když spadne. Tísňové tlačítko slouží ke spojení s operátorkou tísňové péče. Po spojení s operátorkou dochází k řešení situace uživatele a následném výjezdu zdravotní sestry, která nastalou situaci řeší přímo v bytě uživatele.

Varianta vhodná pro uživatele, kteří nejsou omezení v pohyblivosti Z tohoto mobilního telefonu je možné volat jako z jiného mobilního telefonu, tak jak jste zvyklí. Uživatel tohoto mobilního telefonu může být v případě ztracení lokalizován (za podmínky, že má mobilní telefon u sebe). Pomocí zprávy SMS lze uživateli připomenout návštěvu lékaře, medikaci léků apod.

Varianta vhodná pro uživatele, kteří nejsou omezení v pohyblivosti Mobilní telefon pro tísňovou péči

Varianta vhodná pro uživatele, kteří nejsou omezení v pohyblivosti Druhá varianta spočívá ve využití mobilního telefonu s detekcí pádu. Tato možnost tísňové péče je vhodná pro uživatele, kteří jsou omezení v pohyblivosti, jsou náchylní k pádům nebo trpí např. epileptickými záchvaty. V mobilním telefonu je zabudováno čidlo pádu. Toto čidlo reaguje na prudkou změnu pohybu. Při jeho aktivaci (např. pádu uživatele, epileptickém záchvatu) automaticky dochází ke spojení s operátorkou tísňové péče, která reaguje na vzniklou situaci.

Varianta vhodná pro uživatele, kteří nejsou omezení v pohyblivosti Po spojení s operátorkou dochází k řešení situace a následnému výjezdu zdravotní sestry, která rizikovou situaci řeší přímo s uživatelem v jeho bytě.

Varianta vhodná pro uživatele, kteří nejsou omezení v pohyblivosti Po spojení s operátorkou dochází k řešení situace a následnému výjezdu zdravotní sestry, která rizikovou situaci řeší přímo s uživatelem v jeho bytě. Z tohoto mobilního telefonu je možné volat jako z jiného mobilního telefonu, tak jak jste zvyklí. Uživatel tohoto mobilního telefonu může být v případě ztracení lokalizován (za podmínky, že má tísňový telefon u sebe). Pomocí zprávy SMS lze uživateli připomenout návštěvu lékaře, medikaci léků apod.

Varianta vhodná pro uživatele, kteří nejsou omezení v pohyblivosti Mobilní telefon pro tísňovou péči s detekcí pádu

Varianta vhodná pro uživatele, kteří jsou omezení v pohyblivosti Třetí možností tísňové péče je využití signalizační a komunikační jednotky. Tato jednotka je určena do bytových prostor uživatele. Uživatel u sebe stále nosí tísňové tlačítko. Zmáčknutím tlačítka dojde po telefonní lince ke spojení s dispečinkem. Telefonní přístroj má hlasitou komunikaci, prostřednictvím této komunikace dojde ke spojení a následně hlasitému hovoru, aniž by uživatel byl nucen vytáčet číslo telefonu.

Varianta vhodná pro uživatele, kteří jsou omezení v pohyblivosti Součástí zařízení tísňové péče je pohybové čidlo. Úlohou tohoto čidla je monitorování pohybu uživatele v prostoru jeho bytové jednotky.

Varianta vhodná pro uživatele, kteří jsou omezení v pohyblivosti Pokud čidlo nezaznamená po nějakou dobu pohyb vyvolá poplach a operátorka tísňové péče zjišťuje, proč není v bytě uživatele pohyb. Může dojít např. k tomu, že uživatel spadl na WC a nemá u sebe tísňové tlačítko apod. V tomto případě operátorka tísňové péče vysílá do bytu uživatele zdravotní sestru, která nastalou krizovou situaci řeší v bytě uživatele.

Varianta vhodná pro uživatele, kteří jsou omezení v pohyblivosti K tomuto systému tísňové péče lze připojit různá čidla - čidlo kouře, vyplavení domácnosti, pohybové čidlo. Například při zapomenutí uživatele zavřít vodovodní kohoutek může dojít k vyplavení domácnosti. Čidlo vyhodnotí situaci a vyhlásí poplach pomocí tísňového systému. Operátorka tísňové péče následně tuto situaci řeší. Stejný postup je v případě úniku plynu, začínajícího požáru nebo připálení hrnců na vařiči.

Varianta vhodná pro uživatele, kteří jsou omezení v pohyblivosti Řídící jednotka s možností napojení čidel – pohybu, požárního čidla, čidla na únik plynu apod.

Ceník zařízení pořizovací cena Paušální platba jednorázová platba Mobilní telefon bez čidla pádu zdarma 200 Kč/měsíc 1 000 Kč Mobilní telefon s čidlem pádu 3 500 Kč Řídící jednotka pro napojení čidel 4 000 Kč Jednotlivá čidla 400 Kč -

www.arsimex.cz DODAVATEL ZAŘÍZENÍ ARSIMEX ,s.r.o Pan Boris Bálek Telefon: www.arsimex.cz

DĚKUJI ZA POZORNOST Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s www.ladara.eu