Okořín Nicola Čutková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Advertisements

Báseň Charles R. Swindoll.
VY_32_INOVACE_ 07_ Rozmanitost přírody Počasí (SADA ČÍSLO 2)
VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
Podstatná jména procvičujeme rod pád číslo vzor

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurence schopnost Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
20tého října roku 2012 bylo k večeru krásné počasí, nedalo mi to a musel jsem jít na procházku k našemu rybníčku.
Pro ty, kteří nemohou publikovat na obecních stránkách a mají chuť a zájem napsat svůj příspěvek k aktuálnímu dění v obci, nebo třeba popřát i svému příteli.
TĚ ZVE NA VÝPRAVU: Občanské sdružení. Jirkův nový domov v horách Kdy: Kde: Josefův Důl v Jizerských horách ( nový domov Jirky Hajníka) Náplň.
VY_32_INOVACE_15_ Čtení vět s obrázky (SADA ČÍSLO 1)
JARO Prvouka.
Čtvero ročních období.
Ovocné stromy v různých ročních obdobích
PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby Jméno: Adéla Švehlová Jméno: Adéla Švehlová Téma: Příroda a já Téma: Příroda.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Vesnice Strupčice.
Svátky velikonoc prožijte vesele, ať jaro hřeje Vás na duši i na těle.
Země a její okolí Miroslava Maňásková.
Podzim.
JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji.
Sněhové vločky k zemi se snáší, mráz si s okny pohrává
Vysvětlení některých pojmů
LOPOGOLF
Jako přispívající občan do našich obecních internetových stránek, bych rád všem, kteří si rádi moje příspěvky četli poděkovat a také všem občanům naší.
Veselé velikonoční svátky
Roční období.
Zvěrolékař každého druhu
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Křížovka 2. Nejchytřejší savec 4. Co potřebujeme ze vzduchu 1. Pravé.
Tradice a zvyky na Slovácku. Hody Hody patří k tradičním svátkům snad každé moravské vesnice. Hody se na vesnici slaví jako křesťanský svátek i jako.
Povídání o přírodě Vysvětlení některých pojmů. Povídání o přírodě Jaro  Jaro je hezké roční období, kdy se příroda probouzí.  Stromy začínají rašit.
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Atmosféra - podnebí I. – teplotní pásy Tomáš Kvasný Zeměpis Březen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu.
Vypracoval: Josef Truhlář Dne
Albert Uiblein, Dominika Bartošová, Marek Havránek, Stanislav Kish
Czech club in Birmingham
Anotace : Výuka předmětu Člověk a jeho svět
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Drhovská Drakiáda 2015 Dračí Akademie – alias stavění draků
Báseň Charles R. Swindoll.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
ROČNÍ OBDOBÍ Tereza Skálová.
Skoro devadesátiletý, od mládí zapálený včelař pan Josef Král- Mlénské, předseda spolku včelařů, zase připravil pěknou akci nejen pro děti, ale i dospělé.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.11_Prace_s_literárním_textem.
Veselé velikonoční svátky
Jaro. Jaro JARO jarní rovnodennost měsíce: březen duben květen.
PODZIM SPUSŤ: F5.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_12_PODZIM TÉMA: PODZIM
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
PODZIM STÁTNÍ SVÁTKY.
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
SVČ „Domeček“: Podzim výukový program Prvouka „Když jde ježek spát“
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Veselé velikonoční svátky
Velikonoce VY_32_INOVACE_5A_16
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Téma: Seznámení s přísudkem a podmětem
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
Báseň Charles R. Swindoll.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.27_Podzim Datum: 13.
Transkript prezentace:

Okořín Nicola Čutková

Historie Okořína Okořín je malá vesnička ve které bydlím, tato vesnice vznikla ze jména Okorzina. Tato malá ale přece jenom krásná vesnička je přibližně 2 km od Strupčic. První zmínka o Okořínu je z roku 1316. V tomto roce byl majitelem této malé vesničky Arnold z Okořína.

9.5.1945 Dne 9. 5. 1945 do Okořína dorazily první ruské jednotky. Obyvatelé obce při jejich příjezdu vyvěšovali bílé vlajky, několik z nich ruské vojáky radostně zdravilo. Ještě týž den zde vznikl správní orgán, složený z 12 Čechů a 2 Ukrajinců. Krátce po skončení války byla obnovena těžba na dole Elektra, provoz zde pak trval až do roku 1977. dčí také opětovný nárůst počtu obyvatel.

Tradice Okořína Pálení Čarodějnic na okořínské návsi. Den dětí v Okoříně (2010) Hodování velikonočních zajíček Stavění májky na návsi v Okoříně Každoročně v létě – táborák

Události v Okoříně V poslední době se stalo hodně jako například si někteří spoluobčané dělají z rybníka parkoviště. ( Odkaz na video najdete na poslední stránce. ) Čistění malého rybníka v Okoříně. Přestava Okořínské Hospůdky a práce na otevření nového Pet Shopu na Návsi.

Jaro v Okoříně Na jaře je krásně, svítí slunce, počasí je teplejší , rodí se mláďátka a zvířátka už vylézají stejně jako všude jinde rostou sněženky. Lidé se radují že je krásně chodí pracovat na zahrádku, hrají si hry se svými dětmi,a užívají si krásného počasí.

Léto v Okoříně V létě je to nejlepší snad každá rodina v Okoříně má svůj bazén, kde se koupají. Konají se tu táboráky a všichni jsou veselí. Jezdí se tu na kolečkových bruslí Na kole, a tak dále..

Podzim v Okoříně Pouštíme draky a užíváme si posledního počasí které je alespoň trochu teplé. Sklízíme jablka a ovoce.

Zimní Radovánky v Okoříně Jako každé malé a velké děti se radují ze sněhu, tak i my v Okoříně se radujeme. Bobovat,sáňkovat chodí nejen ti nejmenší ale i my. Celý krátký den v zimě si užíváme tím že stavíme sněhuláky a bobojeme. Chodíme také bruslit na náš malý a velký rybník. A u krbu se těšíme zase na krásné slunečné počasí které brzo příjde.

Zdroje Fotografie – Vlastní Text: vlastní historie stáhutá ze Strupčických stránek. Odkaz na video: http://play.iprima.cz/divacke-zpravy- 522014