TEST 1. Kdo byl předchůdcem novin a kdy? 2. Které noviny patří k nejstarším v Evropě? 3. Zapamatovali jste si alespoň tři názvy dnešních nejvýznamnějších.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MHD Žďár nad Sázavou nezávislé internetové stránky
Advertisements

Žánry a formáty Žánr (druh, rod, způsob, styl, sloh) je obecné pojmenování pro všechny materiály (díla) se společnými znaky žánrové oblasti např. v literatuře.
SVĚTOVÁ ASOCIACE NOVIN- ZLATÝ GLÓBUS ZLATÝ GLÓBUS Anglicky Golden Globe Award Filmová a televizní cena udělovaná každý rok v lednu Asociací zahraničních.
PAPARAZZI H ISTORIE PAPARAZZO První fotografie tohoto typu- snímek mrtvého vévody Otto von Bizmarck z roku 1898 (fotograf Wilhelm Wilcke a Max Ch. Priester)
1 PUBLIC RELATIONS 1 Případové studie UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ.
SPORTOVNÍ PRODUKT Brigita Stloukalová.
Podmínky účasti Zaslat alespoň dvě čísla časopisu Časpis musí tvořit především děti a studenti Zvláštní kategorie „Článek měsíce”
Interview II příprava, techniky,otázky, etika a etiketa.
VÝUKA CIZÍCH JAZYKŮ A VÝMĚNNÉ POBYTY- FRANCOUZŠTINA
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
PUBLICISTICKÝ STYL PaedDr
VY_32_INOVACE_31-17 Česká próza po r Ota Pavel.
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
Národní týden manželství „Šťastně až do smrti? Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží...“ únor, 2015.
Oficiální portál ČR Kateřina Zachová, Marek Tupý.
MEDIÁLNÍ VÝCHOVA VÝZNAM SLOVA MÉDIUM ZNÁŠ VÝZNAM TOHOTO SLOVA? zprostředkující činitel, prostředí osoba zprostředkující spiritistickou informaci masový.
MEDIÁLNÍ VÝCHOVA- NOVINY 1
Testy, testové úkoly. Testy, testové úkoly 1. Charakterizujte publicistický styl 2. Které útvary najdeme v novinách? 3. Charakterizujte reportáž 4.
Anotace Materiál slouží k: objasnění pojmu MÉDIA rozšíření povědomí o nich Zdokonalení schopnosti třídit jednotlivá média pochopení významu médií v lidském.
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ.
Nástroje komunikačního mixu. Komunikační politika v územním marketingu Podstatou komunikační politiky je: prosazování produktu obce na trhu a vůči cílovým.
Firemní komunikace Obsah 1.Pojem firemní komunikace 2.Tvorba podnikové komunikace 3.Komunikace formou marketingových aktivit 4.Podniková kultura 5.Otázky.
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Inzerát Cíl prezentace: Zvládnutí základů inzerátuCíl prezentace: Zvládnutí základů inzerátu.
Handicapovaní lidé na trhu práce Michal Pavel, švec Zpracoval Lukáš Duben.
STRUKTURA NOVIN. STRUKTURA NOVIN Noviny se rozlišují typickou grafickou úpravou a záhlavím Na první stránce hlavní zprávy, úvodník, přehled důležitých.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Typy zpravodajství Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
Sloupek.
Event management Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
PUBLICISTIKA Mgr. Michal Oblouk
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ.
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Politika Pavel Šuranský.
Tisk jako marketingový nástroj Mgr. Pavel Brabec prezident AČRA MK Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace Print Forum ,
EurActiv.cz Informační portál o dění v Evropě. PREZENTACE INFORMAČNÍHO PORTÁLU EURACTIV.CZ Obsah Co je EurActiv.cz? Info o EurActiv.com Obsahová struktura.
Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii,
ADAM MICHNIK. Adam Michnik Narozen , Warszawa Významný polský publisicta, eseista a historik Šéfredaktor Gazety Wyborczej.
doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Zastoupení žen ve vedení českých médií HlidaciPes.org.
Typologická matice tisku podle jeho zaměření a cílových skupin čtenářů
Vsetín Město ve kterém žiji
Chování kupujících  Chování kupujících je složitý proces, který ovlivňuje řada vnitřních i vnějších činitelů a marketingový odborníci mohou znalost.
T VO Ř IT Č ASOPIS NÁS BAVÍ. Jmenuji se Jolana Jančová a chodím do čtvrté třídy Základní školy a mateřské školy v Olešnici. Moje zájmy jsou: jízda na.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Ota Pavel OB 21. Ota Pavel - vlastním jménem Otto Popper, - * 2. července 1930 v Praze – 31. března 1973 byl český prozaik, novinář a sportovní reportér.
Publicistické útvary ČÍSLO DUM VY_32_INOVACE_CJL_3,4_70 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Název projektu: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na SUŠ,
Projekt 8.A.   Úvod  Film a diskuze  Práce ve skupinách, tvorba prezentací  Prezentace skupin  Tvorba animace  Exkurze + fotodokumentace.
EU_62_A_sada 1_07_M_Reklama_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Materiál.
4. P – Promotion – komunikace Jde o komunikaci se zákazníkem. Pro komunikaci firma obvykle volí tzv. princip AIDA. A – Awareness (upoutání pozornosti),
MARKETING Ing. Radka Johnová Ph.D.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa PUBLICISTICKÝ STYL S publicistickým stylem se nejčastěji setkáváme v … (viz.
Ekonomika veřejného sektoru František Svoboda, Konzultační hodiny: čtvrtek, 13-15, kancelář 414
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
Přehled reklamní kampaně letiště Chotěboř pro Otevřené Mistrovství ČR v letecké akrobacii 2017 a Mistrovství Evropy v letecké akrobacii kategorie Advanced.
Angelina Jolie.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
Média - jak s nimi a jak na ně?
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ČESKÝ JAZYK
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_CJL_3,4_77
zpracovaný v rámci projektu
RUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_2 Název projektu: OP VK
Ekonomika veřejného sektoru
Název školy: Základní škola T. G
Historie marketingu
Esejisticko-prezentační soutěž pro studenty středních škol „V Olomouckém kraji jsem doma. A vždycky budu!“ 8. ročník Téma: média změnila svět. Mohou.
Společně pro Telč – Piráti a Zelení
Transkript prezentace:

TEST

1. Kdo byl předchůdcem novin a kdy? 2. Které noviny patří k nejstarším v Evropě? 3. Zapamatovali jste si alespoň tři názvy dnešních nejvýznamnějších novin? 4. Které seriózní noviny jsou u nás nejčtenější? 5. Uveďte alespoň jeden formát novin. 6. Vycházejí noviny v celé Africe? 7. Kdo platí vydávání novin? 1. …. 2. …. 8. Kde se setkáme s nejstarší reklamou? 9. Kde najdeme nejstarší reklamu v naší literatuře? 10. Vytvořte reklamní slogan na jogurt.

O DPOVĚDI př. n. l., Egypt, upoutávka na zboží 2. Francie, Gazette 1631, Švédsko, Anglie 1645, Volná odpověď, např. El Pais, Le Monde, The New York Times… 4. Nejčtenější je MF Dnes 5. Dnes je snaha zmenšovat formáty novin, největší se jmenuje broadsheet (The New York Times) 6. Vycházejí jen ve velkých městech 7. Prodej novin, reklama 8. Např. v Egyptě 9. Ve hře Mastičkář

1. Co je Guerillový marketing? 2. Zkuste vymyslet guerillovou reklamu na Den otevřených dveří naší školy. 3. Jak se má vést rozhovor se slavnou osobností pro tisk? 4. Vymyslete název do tisku pro exkurzi se svou třídou do Muzea naftového dobývání a geologie v Hodoníně. 5. Odkud pochází název paparazzo? 6. Jak se jmenují naše nejčtenější bulvární noviny? 7. Posuďte, který z možných názvů článků týkajících se voleb prezidenta se nachází v seriózním tisku, který v bulváru: Odhalena tajemná minulost kandidáta XX. Občané rozhodovali o svém budoucím prezidentovi.

O DPOVĚDI 1. Nekonvenční reklama, za cíl má vzbuzení zájmu, humor, omezený rozpočet. 2. Volná odpověď, porovnejte navzájem a posuďte 3. Maximální informovanost redaktora, zhodnotit zajímavé momenty života osobnosti, autorizace rozhovoru 4. Volná odpověď, porovnejte, zhodnoťte zajímavost nápadu 5. Film F. Felliniho Sladký život, podle postavy Tazia Secchiaroliho, slavného fotografa celebrit v Římě 60. let 6. Blesk 7. Bulvár, seriózní

1. Která osobnost zemřela díky pronásledování paparazziů? 2. Jak byste vlastně charakterizovali média? 3. Co víte o ceně Zlatý glóbus? 4. Jaký význam má reportážní fotografie? 5. Co to je Světová asociace novin? 6. Mají noviny pevnou strukturu? 7. Co je to ofset? 8. Popište, jak vypadá soška Zlatý glóbus. 9. Jak se jmenují nejstarší nositelé ceny Zlatý glóbus za herectví? 10. Znáte některé české spisovatele, kteří jsou známí ze sportovní publicistiky?

O DPOVĚDI 1. Nejznámější je princezna Diana 2. Přinášejí důležité zprávy, novinky z kultury, ze sportu, bulvární zprávy, komentáře ekonomiky, dění v politice… 3. Udělována Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, celá řada kategorií, nejznámější jsou ceny za herecké výkony 4. Dodává autenticitu, atmosféru a dokládá důvěryhodnost 5. Organizace zahraničních novinářů sdružených v Hollywoodu pracujících pro filmový průmysl 6. Ano, úvodníky, komentáře, reportáže, soudničky,ale především zprávy o nejnovějším dění 7. Jeden z modernějších přístrojů na tištění novin 8. Tvar zeměkoule omotané svitkem negativu 9. Jennifer Jones, Paul Lukas 10. Nejznámější je Ota Pavel