MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL je mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením, jehož pořadatelem a organizátorem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Advertisements

Nabídka pro partnery Procházka českým animovaným filmem Písek, 22. –
Navštivte hlavní město České republiky
Město jako místo pro člověka projekt mezinárodního kulturního dialogu
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Umělecká agentura Monte Christo ve spolupráci s agenturou AROKO uvádí VIII. ročník mezinárodního festivalu česko – německo – židovské kultury Devět.
Rekapitulace projektu „DIDGERIDOO V JESKYNI 2011“ 1. ročník benefiční koncertní poutě SPRÁVA JESKYNÍ ČR Zdeněk Vilímek a organizační tým Lidotep duben.
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Škola obnovy venkova Třanovice Spolek obnovy venkova Česká republika Moravskoslezský kraj Francie Morbihan.
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Cesta k vyhlášení architektonické soutěže prosinec 2004: NK předložila MK ČR investiční záměr na novou budovu 20. prosince 2004: NK a Rada hl.m. Prahy.
Podmínky účasti Zaslat alespoň dvě čísla časopisu Časpis musí tvořit především děti a studenti Zvláštní kategorie „Článek měsíce”
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Mezinárodní den zdraví V rámci mezinárodního Dne zdraví, který je každým rokem 7. 4., jsme připravili akci „ Soutěž o nejzdravější svačinu“
DIDGERIDOO V JESKYNI ročník benefičního hudebního festivalu.
Občanské sdružení KolumbusPředstavuje Výstavy děl svých členů.
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
Letní olympijské hry Názory obyvatel ČR a hl. m. Prahy
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
Cena eTwinning Ve dnech 20. a 21. září 2005 se vyučující Ing. Tomanová a Mgr. Solničková s 6 zástupci tříd 4Z a 4Y, které se v loňském roce pracovali tříd.
Klub irských tanců Texty pro moderátory a do propagačních materiálů.
Přechod z ústavní do komunitní služby
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
DRMS Forum září 2009 DRMS FORUM 2009 Brno 7. září 2009.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Prezentace projektu „ CAVE BEAT 2012 “ mezinárodní hudební festival v jeskyních Jeskynní tep o.s. Správa jeskyní ČR Správa CHKO Moravský kras.
Jak řešíme zaměstnávání OZP a náhradní plnění u nás Kateřina Grusová Kateřina Grusová Městský úřad Jilemnice Městský úřad Jilemnice.
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
František Halm Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum.
NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 7. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP června
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
29. – 31. března 2010 Městské kino Jas Tanvald JEDEN SVĚT 2010 FESTIVAL DOKUMENTÁRNÍCH FILMŮ O LIDSKÝCH PRÁVECH JAK ZÍSKÁŠ SVÉ DIVÁKY TY?
Vytvořila Nina Kravčenková 2014
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Ohlédnutí za ročníkem 2007 Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT.
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
Zapojení pacientů a veřejnosti MUDr. Tomáš Kuhn Centrum pro klinické doporučené postupy Ústav sociálního lékařství a zdravotní politiky LF UP v Olomouci.
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
21. – LÁZEŇSKÉ DIVADLO LUHAČOVICE. DIVADELNÍ LUHAČOVICE kulturně-vzdělávací akce na konci léta pod záštitou hejtmana Zlínského kraje pořadatel.
Cesta do Sluneční zahrady Charitativní večer pro děti s handicapem sobota 17:00 – 21:00.
P R E Z E N T A C E F OR G OLF a PŘÁTELÉ Turnaje For Golf a přátelé 2010 V letošním roce plánujeme 10 – 11 turnajů. V každém turnaji bude soutěžit.
ZA POKLADY BROUMOVSKA ročník hudebního festivalu v kostelích Broumovska Agentura pro rozvoj Broumovska o.s.
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Soutěž pro žáky z celé ČR „Nakresli mi svou planetu“ Cílem soutěže je zvýšit povědomí dětí o potřebě chránit naši planetu a upozornit je na nebezpečí,
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
Projekt společenské odpovědnosti („PSO“) Mgr. Pavel Olšovský, KÚ MSK květen 2010.
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
WORLD GYMNAESTRADA 7. až 13. července 2019
turistická oblast v srdci Čech
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Waldorfská škola Olomouc.
Sociálně aktivizační služby
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Transkript prezentace:

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL je mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením, jehož pořadatelem a organizátorem je HENDAVER, o.s. Festival uvádí hrané filmy, ve kterých hrají výhradně lidé s mentálním a kombinovaným postižením. Jde to projekt ojedinělý - festival hraných filmů doposud neexistoval, přestože právě hraný film je prostorem, v němž se střetávají umělecké polohy (hudba, tanec, divadlo), které jsou pro lidi s postižením tou nejpřirozenější a často i jedinou formou komunikace. Myšlenkou festivalu je mimo jiné otevřít zcela novou možnost pro společenskou integraci lidí s postižením. Na festival Mental Power může přihlásit hraný film jakákoliv soukromá osoba nebo právnická organizace. Cílem organizátorů je, aby se na festivalu promítalo co nejvíce filmů, ve kterých hrají právě lidé s postižením

CÍLEM FESTIVALU JE: • vytvořit takové podmínky a prostředí, které jsou typické pro filmové festivaly profesionálních herců • umožnit handicapovaným lidem prožít slavnostní a noblesní chvíle mezi lidmi bez handicapu • ukázat zdravým lidem, že tito lidé jsou jim v umělecké tvorbě a prožívání zcela vyrovnaní • přesvědčit širokou veřejnost o této jejich schopnosti a přesvědčit lidi s handicapem, že umělecky mají ve společnosti rovnocenné a pevné místo

HENDAVER, o.s. je občanské sdružení, které je zakladatelem a pořadatelem MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVALU. Vzniklo v roce 2006 za účelem poskytovat lidem s mentálním a kombinovaným postižením nadstandardní služby. Úzce spolupracuje s klienty chráněné dílny Chráněné dílny svatý Prokop u červeného javoru, s nimiž také natáčí své hrané filmy. Kontakt: hendaver@gmail.com Patrik Henel 721625953 David Sychra 602692977 www.mentalpower.cz

HISTORIE • nultý a první ročník festivalu proběhl v letech 2006 a 2007 v kině Aero. V roce 2008 se festival konal v prostorách divadla Palace, které nabídlo festivalu spolupráci i pro další ročníky. • záštitu nad druhým ročníkem převzal primátor hlavního města Prahy pan Pavel Bém a hlavním partnerem se stala Národní rada osob se zdravotním postižením v ČR v čele s jejím předsedou, panem Václavem Krásou. • dalšími partnery festivalu se staly Ministerstvo kultury ČR, RWE, Konto bariéry, Music Art Promotion, Fortuna, Cube production, filmové studio Pegasfilm, Sole catering ,grafické studio qd a Chráněná dílna svatý Prokop u červeného javoru

DRUHÝ ROČNÍK • druhý ročník se konal ve dnech 12. - 14. 6. 2008, trval tři dny, zúčastnilo se jej celkem 10 organizací z celé České republiky a navštívilo více než 1.000 diváků • během prvních dvou večerů byly promítány soutěžní filmy, byly představeny jednotlivé organizace a proběhly autogramiády (ne)herců. Večery byly zakončeny koncerty umělců, kteří sympatizují s myšlenkou festivalu (Ida Kelarová, Tomáš Kačo a Apsora, Lenka Dusilová a Trio). • celý festival byl uzavřen slavnostním gala-večerem, jímž provázel moderátor Martin Zbrožek. Byly nejen předány ceny, ale všichni (ne)herci se společně s porotou také zúčastnili slavnostního entree na červeném koberci a v rámci doprovodného programu se na pódiu setkali jak účinkující s mentálním a kombinovaným postižením, tak účinkující bez postižení. • v rámci festivalu proběhla také konference na téma Filmová (ne)realita u herců s mentálním postižením • svou návštěvou poctil letošní ročník bývalý ministr sociálních věcí a právní ochránce osob se zdravotním postižením Rakouské republiky p. Herbet Haupt.

ROČNÍK 2008

• festival bude moderovat herec Tomáš Hanák ROČNÍK 2009 • 3. oficiální ročník Mental Power Prague Film Festivalu se bude konat 4. 6. - 6. 6. 2009 v divadle Palace na Václavském náměstí • hlavním partnerem festivalu je Národní rada osob se zdravotním postižením v ČR • záštitu nad 3. ročníkem festivalu převzal primátor hlavního města Prahy MUDr. Pavel Bém • festival bude moderovat herec Tomáš Hanák • svou účast opět potvrdili režisér Jan Hřebejk, textař Michal Horáček, předseda NRZP Václav Krása a ředitel centra sociálních služeb Praha Mgr. Tomáš Ján • mediální tváří festivalu se stane herečka Tatiana Wilhelmová • v rámci slvanostního galavečera proběhne velký koncert Idy Kelarové, Tomáše Kača a Apsory za tanečního doprovodu klientů Chráněné dílny svatý Prokop u červeného javoru • PŘIHLÁŠKU NA FESTIVAL JE NUTNÉ ZASLAT DO 30.4. NA ADRESU hendaver@gmail.com