Dotační možnosti pro obce a města Program Cíl 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Dotační možnosti pro NNO, obce a města Představení webového portálu Dotace ÚK
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Výroční konference – Globální granty Libereckého kraje Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost Programy přeshraniční spolupráce
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Fond malých projektů ČR – Sasko v Euroregionu Nisa
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Plán výdajů a financování Společný technický sekretariát.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Seminář pro žadatele Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
1 Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Dotační možnosti pro obce a města Program Cíl 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko

Představení Programu Cíl 3 mezi ČR a Saskem Prioritní osy 1.Rozvoj rámcových společenských podmínek v dotačním území – Infrastruktura+regionální rozvoj, partnerská spolupráce, bezpečnost, FMP, povodně Rozvoj hospodářství a cestovního ruchu – Hospodářská kooperace, spolupráce v cestovním ruchu 3.Zlepšení situace přírody a životního prostředí – Ochrana klimatu, přírody, odpadové hospodářství, protipovodňová opatření  trvale zvýšit konkurenceschopnost regionu v evropském kontextu 2

Podporované aktivity • organizace a realizace seminářů, konferencí, informačních akcí; • organizace a realizace setkávání a prezentací, především soutěží; • vytváření informačních materiálů a informačních systémů pro společné pohraničí; • výměny skupin; • vzdělávací opatření včetně jazykových modulů pro zvýšení jazykových dovedností; • projekty práce s veřejností s ohledem na dosažení společných přeshraničních cílů; • studie, pokud jsou financovány z obou stran hranice. 3 

Zakázané aktivity • čistě jazykové kurzy • studie, pokud nejsou financovány z obou stran společné hranice • jednojazyčné publikace • stranicko-politické aktivity 4 

Oprávnění žadatelé – česká strana • Stát a organizační složky státu • Kraj/obec/městská část statutárního města a jejich organizační složky, svazky obcí • Příspěvkové organizace státu, kraje, obce, městské části, svazku obcí • Hospodářská a agrární komora • Školská zařízení vč. VŠ, veřejná výzkumná instituce • Veřejné ústavní zdravotnické zařízení • Česká televize, Český rozhlas • Správa železniční dopravní cesty • O.p.s., zájmové sdružení právnických osob, občanské sdružení, organizační jednotka sdružení, je-li právnickou osobou • Nadace, nadační fond, církev, je-li právnickou osobou • Státní podnik • A.s., s.r.o. s 80% podílem veřejných osob na základním kapitálu a na hlasovacích právech • Evropské seskupení pro evropskou spolupráci 5

Oprávnění žadatelé – saská strana • Vhodní příjemci definováni u každé oblasti podpory zvlášť • Mohou být i soukromé subjekty typu AG, GmbH – na aktivity, které mohou narušit hospodářskou soutěž, se uplatní pravidlo de-minimis 6

Dotační území

Principy • Princip Lead Partnera • Společné plánování – Projekt je připraven společně koordinačními opatřeními s partnerem ze sousední země (např. přípravné schůzky). • Společná realizace – Projektové aktivity jsou na obou stranách společné hranice obsahově a časově propojeny. U jednoduchých projektů je za společnou realizaci považována i účast partnera při realizaci projektu. • Společné financování – Financování projektu probíhá z obou stran společné hranice. • Společný personál – Saští a čeští kooperační partneři poskytnou personál na realizaci projektu 8

Způsobilé výdaje Způsobilé výdaje jsou uznávané od data oficiální registrace projektové žádosti na JTS a souvisejí s dobou realizace, která je max. 2 roky (nově od ) Mezi způsobilé výdaje patří i výdaje spojené s přípravou projektu (překlady, podkladová studie, příprava projektové žádosti atp.) do výše 5 % celkových způsobilých výdajů, pokud byly vynaloženy po Jako způsobilé lze považovat následující výdaje: • Výdaje na personál včetně povinných odvodů zaměstnavatele • Cestovní náklady • Věcné výdaje (nákup materiálu, nákup neinvestičního vybavení, režijní výdaje včetně vody a dalších energií, telefonu, kancelářského materiálu) • Výdaje na publicitu • Finanční výdaje (poplatky za přeshraniční transakce, bankovní poplatky atp.) • Služby třetích subjektů (překladatelské a tlumočnické služby, zpracování studií a koncepcí, pronájem prostor pro setkání, konference, výdaje na občerstvení na akcích a přepravné atp.) • Investiční výdaje (nákup pozemků – 10 % z celkových způsobilých výdajů na projekt, pořízení nemovitostí, nákup investičního vybavení, stavební a vedlejší stavební náklady) 9

Dokumenty • Programový dokument Cíl 3 / Ziel 3 [ ] • Příručka pro české kooperační partnery – podávání žádostí[ ] • Společný realizační dokument k programu Cíl 3 [ ] • Společný realizační dokument k Fondu malých projektů Cíl 3 • Příručka pro české kooperační partnery – realizace projektu [ ] • Metodický pokyn k veřejným zakázkám [ ] • Postupy pro české žadatele pro zadávání veřejných zakázek neupravených zákonem [ ] • Náležitosti dokladování [ ] 10

Kontakty, konzultace Příprava projektu • Odbor regionálního rozvoje KÚ ÚK  Oddělení fondů a programů: – Ing. Marcela Holečková, CSc. – Bc. Zuzana Paarová - Littmannová • Euroregion Krušnohoří • Euroregion Labe • Euroregion Nisa Realizace • Centrum pro regionální rozvoj Chomutov – Oldřich Dolejší – Mgr. Věra Vobrová – Bc. Martina Mizunová • JTS/SAB – Martina Kocíková – Manuela Prchalová 11

Podávání žádosti 12

Náležitosti projektové žádosti NoDokumentPočty 1Projektová žádost1x originál, 1x Benefit 7+ 2Smlouva o spolupráci uzavřená mezi všemi KP (formulář) 2x originál, 1x kopie 3Prohlášení kooperačních partnerů (formulář)2x originál, 1x kopie 4Prohlášení o souhlasu se zpracováním dat (formulář)2x originál, 1x kopie 5Doklad o právní subjektivitě1x originál, 2x kopie 6Doklad jednatelského oprávnění1x originál, 2x kopie 7Čestné prohlášení1x originál, 2x kopie 8Podklady pro posouzení finančního zdraví – ukazatel SIMU 1x originál, 2x kopie 9Doklad o zabezpečení předfinancování a vlastního podílu 1x originál, 2x kopie 10Podrobný rozpočet1x originál, 2x kopie, excel 11Popis souladu projektu s regionálními a sektorovými rozvojovými strategiemi 1x originál, 2x kopie

Od podání žádosti ke schválení LP KÚ LP/KP KÚ MV LP 14 Projektová žádost vč. všech příloh Vyžádání dodatečných podkladů, vysvětlení Zaslání dodatečných podkladů Hodnocení, doporučení ke schválení či neschválení / odložení na příští MV Návrh Smlouvy o poskytnutí dotace

Hodnocení projektových žádostí 1.Posouzení způsobilosti projektové žádosti – Kontrola splnění formálních náležitostí – Posouzení odborné způsobilosti (ANO x NE) – Dodatečné vyžádání podkladů – Odborná dodatečná úprava žádosti 2.Oficiální registrace žádosti – Časová způsobilost výdajů 3.Hodnocení odborné a přeshraniční kvality – Fáze 1: hodnocení odborné kvality – Fáze 2: hodnocení přeshraniční spolupráce – Fáze 3: hodnocení přeshraničního dopadu 15

Zahájení realizace • Po schválení projektu – seminář „Coaching projektů v Cíli 3“ • Podpis Smlouvy o poskytnutí dotace • Plán plateb • Přehled realizovaných a plánovaných zadávacích řízení 16

Fond malých projektů • Projekty s max. celkovými náklady < €, resp. max. dotací € • Pokud není splněna podmínka společného financování (poměr alespoň 70:30), činí maximální výše dotace € • Žadatel zajistí 15 % z vlastních zdrojů • Zjednodušená projektová žádost – na stránkách euroregionů: – Krušnohoří: cil3.org/index.php?id=1&L=1http://ere.kpf-ziel3- cil3.org/index.php?id=1&L=1 – Labe: programy/fond-malych-projektu/ programy/fond-malych-projektu/ – Nisa: nysa.org/index.php?id=94&L=1http:// nysa.org/index.php?id=94&L=1 17

Aktuální stav finančních prostředků FMP – Euroregion Krušnohoří 18

Dotační možnosti pro obce a města Programy podpory ministerstev

Ministerské programy • Ministerstvo pro místní rozvoj  Státní fond rozvoje bydlení – „Programy podpory bydlení pro obce“ – představení na veletrhu Forarch v Letňanech – Záruky za splácení úvěrů na výstavbu nájemních bytů – Úvěry na modernizaci bytů • Ministerstvo kultury  Státní fond kultury ČR – Podpora integrace příslušníků romské menšiny (do ) – Podpora kulturních aktivit příslušníků národnostních menšin (do ) narodnostni-kultura/granty-a-dotace/vyhlaseni-vyberovych- dotacnich-rizeni-na-rok / narodnostni-kultura/granty-a-dotace/vyhlaseni-vyberovych- dotacnich-rizeni-na-rok / 20

Dotační možnosti pro obce a města Programy podpory Ústeckého kraje Rok 2011 = ,- Kč

• Podpora sociálních služeb a aktivit na podporu rodiny 2012 (leden, srpen) • Prevence rizikového chování v Ústeckém kraji v roce 2011 (květen) • Program poskytování podpor na hospodaření v lesích v Ústeckém kraji na období 2010 – 2013 • Program obnovy venkova Ústeckého kraje 2011 • Program podpory aktivit stálých profesionálních divadelních souborů a hudebních těles působících v Ústeckém kraji na rok 2011 (leden) • Program podpory regionální kulturní činnosti na rok 2011 (leden) • Program na záchranu a obnovu drobných památek a architektury dotvářející kulturní krajinu Ústeckého kraje pro rok 2011 (leden) • Volný čas 2011 (leden) • Sport 2011 (leden) • Podpora vybraných služeb zdravotní péče 2011 (prosinec) • Program pro podporu obnovy krajiny a biodiverzity na území Ústeckého kraje v roce 2011 • Program podpory směrů rozvoje zemědělství a venkovských oblastí v Ústeckém kraji na rok 2008 – 2013 (říjen) 22

Děkuji za pozornost