Skupina osob se zdravotním znevýhodněním

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Osoby s handicapem Mgr. Terezie Pemová.
Zákon o sociálních službách
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ PROSTĚJOVĚ
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
CENTRUM SOCIÁLNÍ REHABILITACE Diakonie Dubá. Kdo jsme? jsme pobytové zařízení pro lidi se zdravotním postižením se sídlem v Dubé (okres Česká Lípa) provozovatelem.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Plánovaný rozvoj služeb
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Teoretický model sociální firmy Ing.Markéta Würtherlová Fokus Praha, o.s.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
výstup projektu Rozvoj sociální firmy
ohroženým domácím násilím
Studie zjišťující potřebnost denního stacionáře pro cílovou skupinu – lidé po ukončení povinné školní docházky s tělesným a kombinovaným postižením Zadavatel:
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Komunitní plánování sociálních služeb
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Speciální pedagogika jako pedagogická disciplína
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Sociální podnikání v Praze
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně terapeutické dílny
Kolpingova rodina Smečno
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Skupina osob se zdravotním znevýhodněním Radka Kurtinová

Osoby se zdravotním znevýhodněním lidé s duševním onemocněním lidé s mentálním postižením lidé se zrakovým a sluchovým postižením vozíčkáři, lidé s tělesným, vnitřním a kombinovaným postižením lidé s psychosociálními obtížemi lidé se zdravotním postižením

Účastníci pracovní skupiny Krizové a kontaktní centrum „ Pod Slunečníkem“ Anima Opava Občanské sdružení HOLOS FOKUS – Opava, o.s. Úřad práce v Opavě Integra Opava Magistrát města Opavy Centrum pro zdravotně postižené Uživatelé Charita Opava Svaz postižených civilizačními chorobami v ČR Speciálně – pedagogické centrum Srdce Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých Matianum, příspěvková organizace Centrum pro zdravotně postižené MSK Sírius, příspěvková organizace A.s. LORM – Společnost pro hluchoslepé KAFIRA o.s. Slezský klub stomiků Spolek NEZÁVISLOST Svaz tělesně postižených

Priority pracovní skupiny Pro rok 2010

1. Udržení a rozvoj stávajících služeb pro rok 2010. Za současných finančních podmínek není prioritou vytvářet nové služby, ale zejména udržet a dle potřeby rozvíjet služby stávající.

2a. Podpora při získání a udržení nezávislého bydlení Chráněné bydlení, podporované bydlení (stále akutní nedostatek vhodných bytů), Podpora zaměřená na rozvoj psychosociálních dovedností potřebných k samostatnému životu. Zkvalitnění péče v pobytových zařízeních

2b. Podpora uplatnění dospělých osob se zdravotním znevýhodněním na trhu práce Udržení a rozvoj sociální a pracovní rehabilitace (pravidelné a systematické znovuobnovování pracovních návyků a dovedností). Rozvoj podporovaného a udržení chráněného zaměstnávání (nedostatek pracovních programů pro stávající chráněné dílny, nedostatek volných pracovních míst na nechráněném trhu práce pro zdravotně postižené)

3.Podpora informovanosti o službách Je nutno dostat do povědomí možnost využití nabízených sociálních služeb. Katalog sociálních a souvisejících služeb na území města Opavy – vydávaný Statutárním městem Opava

4. PORADENSTVÍ A VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Hlavním cílem této priority jsou vzdělávací aktivity a udržení a zkvalitnění práce poraden pro osoby se zdravotním postižením.

Děkuji za pozornost Kurtinová Radka