Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Dotační příležitosti.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Program rozvoje venkova
Program rozvoje venkova 2014 – 2020
Volnočasové projekty a EU financování
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Mgr. Miroslav Daněk.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Mgr. Miroslav Daněk.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Ing. Helena Vojíková.
FONDY EU Předvstupní podpora Programové období 2000 – 2006 a její plnění v ČR.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Viktorie Klímová Cíle politiky HSS Cíl 1 - Podpora rozvoje zaostávajících regionů Cíl 2 - Podpora oblastí potýkajících.
Ing. Lukáš Lánský - projektová a grantová kancelář, Lesní hospodářství s kladným dopadem na životní prostředí v území MAS Téma školení:
Případová studie – analýza úspěšně realizovaného projektu z OP Zemědělství Bc. Lukáš Tymel Řídící orgán OP Zemědělství a OP Rybářství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Program rozvoje venkova , Monínec.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Přehled preferenčních kritérií
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP

OP Zemědělství  Účel - podpora zemědělské prvovýroby a zpracování zemědělských produktů, podpora lesního a vodního hospodářství, a zajištění trvale udržitelného rozvoje venkova  Cíl - podpora trvalého hospodářského růstu i růstu kvality života obyvatel  Spolufinancování projektů - orientační sekce Evropského zemědělského orientačního a záručního fondu (EAGGF) a Finanční nástroj pro usměrňování rybolovu (FIFG) 2

Priority OP Zemědělství  Priorita I. Podpora zemědělství, zpracování zemědělských produktů a lesnímu hospodářství  Priorita II. Rozvoj venkova, rybářství a odborné vzdělávání  Priorita III. Technická pomoc 3

Přehled opatření OP Zemědělství  1.1 Investice do zemědělského majetku / zemědělských podniků  1.2 Zlepšení zpracování zemědělských výrobků a jejich marketing  1.3 Lesní hospodářství  2.1 Podpora přizpůsobivosti a rozvoje venkovských oblastí  2.2 Odborné vzdělávání  2.3 Rybářství  3.1 Technická pomoc 4

1.3 – Lesní hospodářství  Podopatření – Obnova lesního potenciálu poškozeného přírodními kalamitami a požárem a zavádění příslušných ochranných preventivních opatření Co lze financovat?  ochranná opatření, rekonstrukce poškozených porostů a obnova lesa po kalamitních těžbách  preventivní protipovodňová opatření a odstraňování škod způsobených povodněmi 5

1.3 – Lesní hospodářství  Podopatření – Investice do lesů Co lze financovat?  výstavba, rekonstrukce, modernizace lesní dopravní sítě  výstavba, rekonstrukce, modernizace zařízení upravující vodní režim  turistická a rekreační funkce  pořízení strojů 6

1.3 – Lesní hospodářství  Podopatření – Sdružování majitelů lesa Co lze financovat?  výdaje na zařízení kancelářských prostor, na pořízení předmětů souvisejících s činností sdružení minimálně po dobu pěti let 7

1.3 – Lesní hospodářství  Podopatření – Zalesňování zemědělsky nevyužívaných půd Co lze financovat?  zalesnění zemědělsky nevyužívaných zemědělských půd  péče o mladé lesní kultury do doby zajištění, opakované zalesnění 8

Předložení žádosti o podporu Administrativní kontrola žádosti Hodnocení projektu Výběr projektů ke spolufinancování Rozhodnutí Podpis Podmínek žadatelem Realizace projektu Proces implementace projektů Hodnocení přijatelnosti: - -Žadatel - -Předmět projektu - -Místo realizace - -Čas realizace - -Způsobilé výdaje - -Finanční plán Výběrová kriteria: např. - - finanční zdraví - - požadovaná výše podpory - realizace projektu v oblasti CHKO 9

Předložení žádosti o proplacení projektu Administrativní kontrola žádosti Kontrola realizace projektu Potvrzení o provedení práce Výkaz výdajů Rozhodnutí o proplacení Proces proplacení projektů Kontrola - Způsobilosti výdajů, řádného vynaložení výdajů - -Souladu s finančním plánem - -Požadovaných příloh k žádosti Kontrola na místě: - -soulad s projektovou dokumentací - - soulad s národní legislativou - -soulad s legislativou ES - -soulad s politikami EU 10

 Informace  Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství  Programový dodatek k Operačnímu programu Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství  Pravidla pro žadatele o finanční pomoc z Operačního programu Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství / Dotace a programy / Operační program Zemědělství /Operační program RVMZ /Strukturální fondy / Operační programy / Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství 11