Dlouhodobý plán programového rozvoje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připravenost České televize na vysílání v HD
Advertisements

INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Nový dětský okruh České televize
(X/Y)něconěcoHT1. Televizní studio Ostrava První televizní studio na Moravě a ve Slezku Počátek historie od r (výstavba vysílače) Ostravské a pražské.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
Evropský sociální fond
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Politika výběru elektronických zdrojů publikovaných v prostředí Internetu Mgr. Ludmila Celbová
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Petr Dvořák, generální ředitel České televize Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Zlín Film Fest,
Mechanismy evaluace kulturních služeb
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Marketing a sport Ing. Petr Hedrlín.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Problémy a perspektivy středního školství Jan Kovařovic Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Televizní vysílání v České republice
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Mgr. Jiří Janeček Senát PČR Osvěta zvenčí ? Schopný autor tvoří, neschopný poučuje George Bernard Show.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Informační kulturní portál
Programová koncepce ČT :D
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Personální plánování.
Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Mise a vize VŠKV  Jediná vysoká škola se sídlem v Karlovarském kraji  Jedinečnost vzdělávacího programu neuniverzitního typu  Inovační inženýrství.
Personální strategie mezinárodní firmy
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Problémy a perspektivy středního školství
Transkript prezentace:

Dlouhodobé plány programového, technického a ekonomického rozvoje České televize na roky 2012 -2017

Dlouhodobý plán programového rozvoje Rozvoj ČT1 Rodinný program se silným zastoupením původní české dramatické, seriálové a zábavné tvorby, zábavy a atraktivní publicistiky: Změnit pořady v čase od 17:00 do 19:00 (access prime time) Nově určit hlavní vysílací čas všedního dne (zejm. Út, St, Čt) Pokračovat v postupných změnách zpravodajství a regionálních zpráv Posílit původní seriálovou tvorbu Posilovat vysoce kvalitní zábavné pořady s přidanou hodnotou Orientovat akvizice na přesně definované cílové skupiny Propojovat program ČT1 s novými médii Omezit archivní pořady starší 10 let na ČT1 (kritériem nepopiratelná kvalita a schopnost oslovit i dnes diváka)

Dlouhodobý plán programového rozvoje Rozvoj ČT2 Exkluzivní program z hlediska poznání a uměleckých zážitků jako plnohodnotná alternativa k programu ČT1 a programům komerčních stanic: Posílit původní dokumentární tvorbu Odstranit rušivé a nevyhraněné servisní pořady Zavést nové žánry a formy pořadů Přidat zábavní pořady zejm. nové / alternativní pro užší cílové skupiny Posílit divadelní a hudební tvorbu Pokračovat v  uvádění filmových cyklů a zkvalitňovat jejich profilaci Zařadit do vysílání kultovní seriály světové úrovně Přesunout postupně dětské vysílání na nový „dětský kanál“ Nově koncipovat televizní vzdělávání a vysílání pro menšiny => inspirace u BBC

Dlouhodobý plán programového rozvoje Rozvoj ČT24 Zpravodajský kanál televize veřejné služby, spolehlivě nabízející aktuální a důvěryhodné informace ze všech podstatných oblastí společenského zájmu a jejich rozbor aktéry i odborníky: Rozvíjet regionální zpravodajství Posílit síť zahraničních i domácích zpravodajů Rozvíjet intenzivně oblast aktuální publicistiky Zvyšovat kvalitu a pohotovost programového obsahu a zároveň věnovat pozornost aspektům, které přináší multimediální doba (interaktivita, vícekanálové šíření obsahu, souhra s NM i průběžná modernizace obsahu a formy)

Dlouhodobý plán programového rozvoje Rozvoj ČT Sport Uchování současné profilace a postupný dílčí reformát programu na sportovní zpravodajský program s cílem zajistit atraktivní a aktuální přísun informací: Kromě živého zpravodajství z významných událostí zařazovat:  Vysílání velkých sportovních akcí značného společenského významu Sledování české sportovní stopy ve světě Vysílání českých sportovních událostí Vysílání menšinových sportů Vysílání mládežnických sportů Rozvíjet vnímání sportu ve společnosti a ukazovat sport jako efektivní naplnění volného času a součást zdravého životního stylu. Optimalizovat a snižovat náklady na nákup práv při zachování divácké atraktivity JEDINÝ VOLNĚ DOSTUPNÝ SPORTOVNÍ PROGRAM NA ÚZEMÍ ČR!

Dlouhodobý plán programového rozvoje ČT 3 Dětský program Při realizaci projektu získá dětská divácká cílová skupina 4-12 let poprvé samostatný vysílací program. Z roztříštěného vysílání pro děti na dvou programech se přejde ke koncentrovanému a koncepčnímu řešení. Nová media Rozvoj všech rozhodujících oblastí : Internet Teletext a HbbTV Mobilní aplikace Využití sociálních medií

Dlouhodobý plán programového rozvoje Vývoj pořadů a programových formátů Vlastní kvalitní produkcí naplnit programové záměry ČT a zajistit i maximálně možnou kvalitní realizaci původní tvorby při rovnocenném zapojení studií: Pokračovat v aktivním vyhledávání nových námětů a programových formátů Sledovat vývojové trendy televizní tvorby Vyhledávat možnosti mezinárodní spolupráce Uplatňovat producentský přístup v oblasti vlastní tvorby Aktivně přistupovat k autorské a tvůrčí komunitě jako hlavnímu zdroji talentu Zpřehlednit a zvýšit efektivitu práce s přijatými náměty Zvyšovat sladění programové poptávky a obsahové nabídky (zefektivnit využití prostředků)

Dlouhodobý plán programového rozvoje Televizní studia Brno a Ostrava Rozvíjet úzkou vazbu na problematiku regionu a efektivní začlenění do celoplošného vysílání a produkce pořadů jako součástí výrobních kapacit ČT a významné kulturní, společenské a informačními instituce v regionu: Posílení významu regionálních redakcí na všech zpravodajských formách Důraz na dění v regionu a jeho specifika. Aktuální publicistika bude akcentovat oblasti, ve kterých má region silné a kvalitní zázemí

Dlouhodobý plán programového rozvoje Televizní studia Brno a Ostrava Navázat programové koncepce studií na programové plány ČT Důraz na identitu regionu Orientace na žánry, ke je silné a kvalitní autorské, interpretační a realizační zázemí. Vytvoření prostoru pro uplatnění specifika tvorby (geografická a kulturní odlišnost) Posílit vystupování studií jako výrazných multižánrových regionálních center Posílit u studií pozici reprezentanta ČT v regionu a umožnit regionálním autorům využít všech možností spolupráce s ČT Zajistit rovnocennou účast studií ve vnitřním konkurenčním prostředí se svojí svébytnou programovou nabídkou, včetně silné dramatické a zábavní tvorby pro hlavní proud či alternativních cest ve všech žánrech Efektivněji využít APF TS Brno s ohledem na stavbu nového studia a spoluprací s digitálním archivem ČT

Dlouhodobý plán technického rozvoje Studiová, přenosová a zvuková technika Přejit ve výrobě z SD na HD rozlišení a na bezpásková workflow a postupně přejít na serverové zpracování: Vybudovat HD studio pro malé formáty. Přejít na rozlišení HD1080p50, bezpáskové zpracování a užívání datových úložišť Zajistit obměnu stárnoucích střihových kapacit Přejít na výrobu pořadů s prostorovým zvukem Datové sítě S koncem platných smluv je nutné nové nastavení parametrů: Datového propojení regionálních studií Distribuce/kontribuce telekomunikačních signálů, Mobilní telekomunikační služby

Dlouhodobý plán technického rozvoje Technika zpravodajství Zavedení bezpáskového produkčního systému pro zpravodajství a sport – DNPS II Modernizace a výstavba studií a studiového zázemí ve zpravodajství Modernizace studia SK 7 a výstavba studia SK 10 Digitalizace APF Zahájit projekt digitalizace archivních fondů DAPF II: Digitalizovat systematicky a intenzivně programový obsah Zaintegrovat digitální archiv do standardních procesů ČT Zoptimalizovat organizaci a nastavit práva a povinnosti přispěvatelům ČT Spolupracovat v rámci digitalizace kulturního dědictví v ČR Vyřešit otázky spojené s případným záložním úložištěm dat a upgrady systému Rozšířit projekt plně i na regionální studia TS Brno a TS Ostrava

Dlouhodobý plán technického rozvoje Televizní studio Brno Rozhodujícím projektem technologického rozvoje je výstavba nového studia zahrnující další inovační projekty: Přejít ve výrobě z SD na HD rozlišení a na bezpásková workflow Realizovat ateliér pro natáčení Modernizovat komplexně studiovou a přenosovou techniku a přejít na DNPS II Vybudovat nové vysokorychlostní lokální datové sítě Televizní studio Ostrava Zaměření na dokončení technologické inovace v podobě vnitřní digitalizace: Modernizovat studiovou a přenosovou techniku a přejít na DNPS II

Dlouhodobý plán personálního rozvoje Rozvoj zaměstnanců Cílem je nastavit fungující procesy a nástroje HR dle cílů ČT: Optimalizovat systém odměňování dle finanční strategie a Kolektivní smlouvy Zrevidovat a nastavit nábor a adaptaci nových zaměstnanců Nastavit systém práce s klíčovými lidmi (identifikace, stabilizace, nástupnictví) Nastavit systém ročního hodnocení (výkon x potenciál) a systém rozvoje Zavést průzkum zaměstnanecké spokojenosti a programy uznání (nefinančního) Zefektivnit procesy v Lidských zdrojích a zavést systém personálního controllingu Spolupráce s externisty Definovat nový systému využívání služeb externistů, vytvořit centrální evidenci a nastavit jasné kroky a pravidla spolupráce Provést komplexní revizi uzavřených smluv s externisty Nastavit shodná kritéria na cílový počet a skladbu jako u zaměstnanců ČT

Dlouhodobý plán ekonomického rozvoje Srovnání strategií - rozdíly (varianta B, předloženo 27.6.2011, projednáno 13.7.2011; usnesení č.152/13/11 – Rada vzala na vědomí) Útlumová STRATEGIE 2015 Plošná redukce nákladů Snížení výdajů na výrobu a odpovídající snížení osobních nákladů Fixace rozsahu veřejné služby na úroveň roku 2007 VÝCHODISKA Konec reklamy od 2011 Pokles reklamního trhu Nutnost adaptace na nové podmínky digitálního mediálního prostředí Stagnace příjmů a růst nákladů Příjmy ČT se vrací k roku 2007 Rozvojová STRATEGIE 2017 – nově předložená Selektivní redukce režií a osobních nákladů založená na optimalizaci procesů Optimalizace nákladů na servisní činnosti Optimalizace investičních záměrů Optimalizace nákladů na výrobu pořadů a reinvestice uspořených prostředků do programového rozvoje Efektivní výběr realizačních témat

Dlouhodobý plán ekonomického rozvoje Vývoj příjmů 2007 2016

Dlouhodobý plán ekonomického rozvoje Vývoj Cash flow – disponibilní finanční zdroje Pozn. Varianta B plánů do roku 2015 je jediná částečně obsahově (samozřejmě neobsahuje ČT3) srovnatelná s předkládanou strategii

Dlouhodobý plán ekonomického rozvoje Vývoj struktury nákladů na výrobu pořadů – VÚ Místo útlumu ROZVOJ

Dlouhodobý plán ekonomického rozvoje Vývoj osobních nákladů

Závěr Cílem předloženého dokumentu je návrh strategických cílů rozvoje České televize pro roky 2012 – 2017. Po jejich schválení budou tyto cíle závazné pro realizační plány jednotlivých let a tyto roční plány budou ve formě rozpočtu pravidelně schvalovány Radou ČT.