STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE 14. 9. 2011 KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Integrovaný plán rozvoje města Náchod na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Statutární město Ostrava
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská IPRM Liberec – Atraktivní a kvalitní život v Liberci.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Agentura pro sociální začleňování Sociální podnikání - Šance podnikat jinak Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše – Malá.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Praha Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:
ROMAN ONDERKA primátor města Brna IMPLEMENTACE INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA Rozvoj regionů a 10 let regionální politiky v ČR Brno,
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ PLÁN.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
ROP JV – informace o novém programovém období
Integrovaný regionální operační program
Evropský sociální fond
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Vazba na Operační programy
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY

Struktura prezentace 1.Příprava města na programovací období Dokument IPRM 3.Příklady úspěšně zrealizovaných projektů 4.Zhodnocení realizace projektů financovaných z IPRM a ostatních operačních programů 5.Výhled na další programovací období

1. Příprava města na programovací období  V roce 2005 – sestavena databáze nejvýznamnějších projektových záměrů různých subjektů určených k financování ze strukturálních fondů EU  Na základě definovaných priorit a rozvojových potřeb města stanoveny základní rozvojové oblasti statutárního města Jihlavy (zlepšení kvality bydlení, veřejných prostranství, integrace zdravotně postižených žáků, atd.)  V roce zpracovány 2 komplexní analýzy dotačních zdrojů pro město Jihlava v programovacím období (plánované výdaje investičních projektů v rozsahu 2 mld. Kč)

2. Dokument IPRM Název IPRM: „Regenerace městského prostředí, rozvoj infrastruktury v oblastech sociálních služeb a vzdělávání a všestranný rozvoj občanské vybavenosti“  S ohledem na místní specifika města a jeho území - realizace tématického IPRM zaměřeného na oblast Přitažlivá města  Tvorba dokumentu IPRM vlastními zdroji v návaznosti na zpracované analýzy  květen předložení IPRM ke schválení Řídícímu orgánu ROP JV  červenec schválení IPRM ze strany Řídícího orgánu ROP JV  vlastní realizace projektů IPRM  Celkové náklady na realizaci IPRM: ,- Kč  Celková výše dotace Regionální rady: ,- Kč

2. Dokument IPRM  Oblast podpory ROP Rozvoj urbanizačních center (otázka řešení projektů z jiných OP)  Výběr projektů do IPRM – město a ostatní žadatelé  Přípravná fáze IPRM – připomínkování dokumentu veřejností a orgány města, veřejné projednání  IPRM se stalo pro město závazným dokumentem  Smlouva o realizaci IPRM - finanční a časový harmonogram IPRM - monitorovací indikátory IPRM - sankční podmínky

Řešené aktivity v rámci IPRM Aktivity IPRM Regenerace veřejných prostranství městské památkové rezervace a historického centra města Revitalizace sídlišť Revitalizace ostatních veřejných prostranství Výstavba a technické zhodnocení infrastruktury pro kulturu, sport, práci s dětmi a mládeží, volnočasové a neformální aktivity Výstavba a technické zhodnocení infrastruktury v oblasti sociální péče a sociální integrace, škol a školských zařízení a dalšího vzdělávání

3. Příklady úspěšně zrealizovaných projektů Park Gustava Mahlera  Vybudování parku v historické části města se sochou Gustava Mahlera a dalšími sochařskými prvky, obnovení základů židovské synagogy a pozůstatků městského opevnění, vybudování jezírka, nových zelených ploch a zeleně včetně související infrastruktury.

Revitalizace části parku Malý Heulos  Revitalizace koryta řeky Jihlávky odtrubněním vybraného úseku řeky, její přemostění, vybudování navazujících komunikací včetně stezky pro chodce a cyklisty, vznik oddychové a relaxační zóny s hřištěm pro děti, rekonstrukce a výstavba veřejného osvětlení.

Přístavba ZŠ Speciální Březinova 31, Jihlava  Vybudování přístavby základní školy pro žáky s těžkým zdravotním postižením. Vznik nových učeben, dílen, tělocvičny a odpovídajícího sociálního zázemí, výstavba víceúčelového hřiště a veřejného osvětlení v celém areálu školy.

Obnova a technické zhodnocení školních hřišť v Jihlavě  Rekonstrukce dvou stávajících sportovních areálů při třech základních školách (ZŠ Otokara Březiny, ZŠ Demlova a ZŠ Kollárova) a úprava stávajících školních hřišť při Mateřské škole Mozaika Jihlava.

Mahenka - centrum sociálních služeb  Vznik centra sociálních služeb určeného pro vzdělávání a integraci osob ohrožených sociálním vyloučením. Vybudování výukových a dílenských prostor, kanceláří a sociálního zázemí.  Investor: Diecézní charita Brno – Oblastní charita Jihlava

4. Zhodnocení realizace projektů financovaných z IPRM a ostatních operačních programů  Model konkrétního strategického dokumentu s předem definovanými a navzájem provázanými rámcovými záměry shledán jako funkční  Důkazem je úspěšné čerpání finančních prostředků v rámci IPRM Jihlavy – jasný finanční a časový harmonogram finančně krytý prostředky statutárního města Jihlavy  Ostatní operační programy – možnost narušení synergického efektu

5. Výhled na další programovací období  Město chce pokračovat v maximální míře v čerpání finančních prostředků z EU - v souladu se Strategií Evropa 2020  Příprava nového Strategického plánu rozvoje statutárního města Jihlavy do roku 2020 – řešeno území města s posílením jeho významu jako krajského centra  Řešení problematických oblastí v širším území  Pokračování v prosazování logicky provázaných projektů  Zapojení veřejnosti do přípravy strategického plánu  Nutnost zachování regionálního pohledu při řešení rozvoje měst  Důraz na hodnocení projektů s přihlédnutím na znalost území a jeho potřeb

Děkuji za pozornost. Alena Kottová Odbor rozvoje města, Magistrát města Jihlavy Tel.: