Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Global Business Incubation Day 2008,  Inovační centrum a podnikatelský inkubátor ve Vysočanech 8. prosince 2008 Program Prosperita.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Operační program Podnikání a inovace
ENVIROS - Company presentation
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Možnosti a zdroje financování inovací z OPPI Agentura CzechInvest Ing. Petr Bernát.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Financování regenerace brownfieldů z Operačního programu Podnikání a inovace Mgr. Alena Chodovská
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Mgr. Martina Chamasová Ředitelka regionální kanceláře Hradec Králové Operační program Podnikání a inovace (OPPI)
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
„Rychlá cesta k inovacím“ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 15. května 2015, Brno Patrik Reichl.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Centrum evropského projektování Aktuální dotační příležitosti pro podnikatele.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest

Základní charakteristika CI - státní agentura, která poskytuje své služby bezplatně - řídicí orgán - Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - působnost nejen v Praze, ale také ve všech krajských městech - poradenství v oblasti strukturálních fondů EU - poskytují konzultace a formální návod jak získat dotace na podporu podnikání - podpora přílivu přímých zahraničních investic do ČR - identifikuje podnikatelské nemovitosti, spolupracuje při tvorbě Národní databáze brownfieldů - spolupracuje s regionálními partnery, vysokými školami, municipalitami

OP Podnikání a inovace (2007 – 2013) - navazuje na Operační program Průmysl a podnikání 2004 – realizace na celém území ČR s výjimkou hlavního města (sídlo je možné mít v Praze) - spolufinancování podnikatelských projektů ve zpracovatelském průmyslu a souvisejících službách s cílem zkvalitnit infrastrukturu, zvýšit inovační činnost - zavádění nových technologií či podpořit vstup MSP na zahraniční trhy - odvětvové vymezení dle CZ-NACE (dříve OKEČ) - peníze vypláceny ve formě zpětných dotací - povinnost alespoň 2 leté historie (u většiny programů)

Aktuálně spuštěné výzvy Harmonogram příjmu RŽ aktuálních programů OPPI Program Příjem RŽ Rozvoj Eko-energie Nemovitosti – Marketing – Spolupráce – klastry –

Maximální intenzita veřejné podpory region NUTS IImalý podnikstřední podnikvelký podnik Střední Morava, Severozápad, Střední Čechy, Moravskoslezsko, Severovýchod, Jihovýchod 60 %50 %40 % *Jihozápad (od ) 50 %40 %30%

Rozvoj – Výzva III. prodloužení Napomáhá dotacemi do technologického vybavení urychlit rozvoj malých a středních podniků. Projekty mohou tedy žadatelé realizovat pouze v regionech se soustředěnou podporou státu na léta Výše dotace - dotace 1 – 20 mil. Kč, % ze způsobilých výdajů Příjemci dotace - malý a střední podnik, který má uzavřena 2 po sobě jdoucí zdaňovací období - aktivity (projekt) podniku se projevují ve Zpracovatelském průmyslu dle CZ-NACE Způsobilé výdaje - dlouhodobý hmotný majetek – nákup strojů a zařízení včetně software zajišťujícího jejich funkčnost, které nebyly předmětem odpisu - dlouhodobý nehmotný majetek – náklady na pořízení patentových licencí souvisejících s nákupem strojů a zařízení

EKO-ENERGIE (vše pouze předpoklad) Snižování energetické náročnosti výroby a spotřeby primárních energetických zdrojů a výstavba MVE. - pouze pro MSP - dotace se uplatňuje na způsobilé výdaje projektu a dle typu projektu se pohybuje v rozmezí % Podporované aktivity - modernizace stávajících zařízení na výrobu energie pro vlastní potřebu vedoucí ke zvýšení jejich účinnosti, - zavádění a modernizace systémů měření a regulace, - zlepšování tepelně technických vlastností budov, s výjimkou rodinných a bytových domů - snižování energetické náročnosti / zvyšování energetické účinnosti výrobních a technologických procesů

Nemovitosti Program Nemovitosti umožňuje získat finanční podporu na přípravu podnikatelských zón a na rekonstrukci staveb. Program je zaměřen na podporu projektů realizovaných ve všech hlavních fázích životního cyklu nemovitosti, tj. projektů přípravy, výstavby, rozvoje i regenerace nemovitostí, přičemž důraz bude kladen zejména na rekonstrukci nemovitostí. Cíl: - vytvoření funkčního trhu podnikatelských nemovitostí - regenerace brownfields pro podnikání - rekonstrukcí objektu dojde k celkové úspoře energií a ke zlepšení investičního a životního prostředí - max. výše podpory na 1 projekt činí 20 mil. Kč

Nemovitosti Podporované aktivity - podnikatelské zóny: příprava zóny - realizace nové investičně připravené plochy nebo zvýšení kvality a rozvoj stávající podnikatelské zóny; - objekty (velikost min. 500 m 2 podlahové plochy po realizaci projektu): rekonstrukce objektu na podnikatelský objekt; - výstavba nájemního objektu - stavba nového objektu určeného k pronájmu. Příjemce podpory zde může být pouze ÚSC; - projektová příprava- vyhotovení projektové dokumentace Způsobilé výdaje - projektová příprava a dokumentace - příprava území (hrubé terénní úpravy, přeložky, demolice atd.) - výstavba a rekonstrukce podnikatelských nemovitostí - odstranění nevyužitých staveb - inženýrské sítě a účelové komunikace

Marketing (vše pouze předpoklad) Je zaměřený na rozvoj aktivit českých exportérů na zahraničních trzích a zvýšení využití exportních příležitostí, které na světovém trhu existují. Výše dotace - minimální výše je 0,3 mil. Kč, maximálně 50 % způsobilých výdajů. Příjemci dotace - MSP Podporované aktivity - individuální projekty MSP podporující vstup MSP, jejich vlastních výrobků a služeb na zahraniční trhy. Způsobilé výdaje - pronájem, zřízení a provoz stánku na výstavách a veletrzích v zahraničí - tvorba propagačních materiálů - dopravu výstavních exponátů

Registrační žádost (RŽ) Hodnocení formální + přijatelnosti (vč. ekonomického) Plná žádost (PŽ) Hodnocení projektu Podmínky, přílohy Rozhodnutí o poskytnutí dotace Žádost o platbu a kontroly na místě Monitoring projektu Základní principy - Využití internetové aplikace eAccount - „Elektronizace“ dokumentů (RŽ, PŽ, ŽOPL, většina příloh a zpráv…) - Elektronická komunikace mezi žadatelem a agenturou - Nutnost získání elektronického podpisu - Založení Master účtu (prostředí k podávání žádostí) - Podání žádosti o dotaci ve 2 stupních (RŽ, PŽ) Fáze procesu : OP Podnikání a inovace Proces administrace

Užitečné odkazy Zdroje informací Nápověda v eAccountu Pokyny pro žadatele a příjemce dotace z OPPI -obecná část – Společné přílohy -zvláštní část Regionální kanceláře CzechInvest Zelená linka:

Děkuji za pozornost Ing. Blanka Miksová Ředitelka regionální kanceláře pro Středočeský kraj a Prahu Tel: