Programové priority  P1 Regenerace a rozvoj měst  P2 Integrovaná podpora místního rozvoje  P3 Dostupnost a obslužnost regionu  P4 Udržitelný rozvoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
Jak chápat regionální rozvoj a rozvoj venkova VI. Co znamená regionální rozvoj/rozvoj venkova (Objekty regionálního/rurálního rozvoje a výsledky, výstupy.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Vazba na Operační programy
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Výsledky projednávání
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Informace o vyhlášených výzvách
Příprava Regionálního akčního plánu Kraje Vysočina
Transkript prezentace:

Programové priority  P1 Regenerace a rozvoj měst  P2 Integrovaná podpora místního rozvoje  P3 Dostupnost a obslužnost regionu  P4 Udržitelný rozvoj cestovního ruchu  P5 Technická asistence

Priorita 1 Regenerace a rozvoj měst Hlavní cíl priority Zvýšení kvality fyzického prostředí urbanizovaných částí regionu Specifické cíle priority:   SC.1.1. Revitalizace a regenerace městských částí a nevyužitých objektů vedoucí ke zvýšení jejich atraktivity a opětovnému využití.   SC. 1.2 Zvýšení nabídky a kvality infrastruktury pro rozvoj lidských zdrojů

SC 1.1 Revitalizace a regenerace městských aglomerací  Revitalizace a zatraktivnění městských částí, tj. stavební obnova nebo dostavba budov, vč. související dopravní, technické infrastruktury, veřejného osvětlení, zeleně a zařízení pro volnočasové aktivity,  Regenerace brownfields – areálů dříve využívaných pro průmyslové, dopravní, vojenské, administrativní aj. účely ve městech pro jejich další využití včetně řešení dekontaminace postižených území, vč. související dopravní a technické infrastruktury jako součást širšího konceptu regenerace určitého území,  Programy pro regeneraci a revitalizaci urbanizovaných oblastí, jednotlivých měst, nebo jejich částí vč. zajištění procesu jejich zpracování za použití vhodných participativních metod,  Související projektová příprava, projektová dokumentace, architektonická soutěž,  Zvyšování know-how v oblasti regenerace a revitalizace měst vč. sdílení „dobré praxe“ v ostatních zemích EU.

SC 1.2 Infrastruktura v oblasti rozvoje lidských zdrojů  Modernizace, fyzická obnova a dostavba základních a středních škol,  Modernizace vybavení základních a středních škol (např. vybavení pracovních dílen, laboratoří a počítačových učeben),  Úpravy vzdělávací infrastruktury v návaznosti na potřeby dalšího vzdělávání (např. polyfunkční vybavení učeben s ohledem na kombinované využití pro běžné stupně škol a další vzdělávání komunitních škol),  Modernizace a dostavba infrastruktury pro poskytování sociální péče (např. centra denních služeb, denní a týdenní stacionáři, chráněné bydlení, domovy pro osoby se zdravotním postižením),  Modernizace a dostavba zdravotnických zařízení (v oblasti emergenční a akutní péče, malá centra primární zdravotní péče, budování školících center a jejich vybavení, snížení ekologické zátěže, zdravotnické přístroje, zdravotnické laboratoře, informační centra a jejich vybavení, podpora optimalizace logistických a obslužných procesů)

Priorita 2 Integrovaná podpora místního rozvoje Hlavní cíl priority:   Oživení a vyvážený rozvoj venkovských oblastí a jejich komunit prostřednictvím realizace cílených integrovaných projektů vycházejících z místní poptávky Specifické cíle priority:   SC.2.1: Posílení místní rozvojové kapacity pro přípravu a realizaci integrovaných projektů   SC.2.2: Rozvoj a zkvalitnění infrastruktury a fyzického a kulturního prostředí

SC 2.1 Budování kapacity pro místní rozvoj a informovanost a osvěta veřejnosti  Aktivizace místních subjektů ze strany obecního úřadu (společná setkání, řízené diskuse, výměna zkušeností a příkladů dobré praxe) vedoucí k ustavení neformálního místního partnerství, vyhodnocení místních potřeb a vypracování jednoduchého místního akčního plánu stanovujícího cíle ve střednědobém horizontu a obsahujícího dohodnuté strategické projekty a záměry včetně identifikace nezbytných zdrojů a subjektů potřebných k realizaci tohoto plánu;  Zpracování informačních a komunikačních materiálů a médií určených pro místní občany i vnější svět a vztahující se zejména k vlastní iniciativě místního rozvoje, ale i k místním službám, území, jeho historii, kultuře, přírodě a lidem (časopisy, webové stránky, informační tabule vč. elektronických, publikace, apod.);  Osvětové akce pro zvyšování zapojení veřejnosti (kulaté stoly, občanská fóra, konzultace s veřejností o navrhovaných investicích, o vizi místní oblasti, zpracování místních studií, provedení průzkumů, dotazníky, apod.);  Místní rozvojové iniciativy malého rozsahu (značení a veřejné mapy, kampaně proti odhazování odpadků, soutěže o úpravnou obec, apod.);  Zřizování míst s veřejným přístupem k internetu.

SC 2.2 Investice pro zlepšení fyzické infrastruktury Revitalizace, regenerace a rozvoj obcí a jejich částí  Stavební obnova a dostavba veřejných prostranství, náměstí, architektonických prvků;  Výstavba, rekonstrukce a vybavení objektů občanské vybavenosti, objektů pro kulturní a komunitní život, veřejný sektor (včetně značení a úprav pro tělesně postižené);  Včetně (pokud je součástí komplexního řešení)  Rekonstrukce a výstavby chodníků, pěších zón, podchodů, pásů pro cyklisty včetně značení a úprav pro tělesně postižené;  Rekonstrukce a výstavby veřejného osvětlení;  Renovace a zakládání veřejných zelených ploch, parků, rekreačních zón apod. (bez vazby na cestovní ruch)  Rekonstrukce a obnovy historických a kulturních památek (bez vazby na cestovní ruch);  Rekonstrukce a výstavby dětských hřišť, veřejných sportovišť a ploch pro volnočasové aktivity;  Investic do zlepšení dostupnosti a bezpečnosti veřejné dopravy (autobusové zastávky);  Rekonstrukce a výstavby místních komunikací včetně parkovacích ploch;  Rekonstrukce a výstavby místní technické infrastruktury.

SC 2.2 Investice pro zlepšení fyzické infrastruktury Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů  Výstavba, rekonstrukce, modernizace a vybavení vzdělávacích institucí vč. vybavení ICT (základní a střední školství, celoživotní vzdělávání, APZ, knihovny);  Výstavba, rekonstrukce, modernizace a vybavení institucí sloužících skupinám ohroženým vyloučením ze společnosti,  Výstavba, rekonstrukce, modernizace a vybavení zdravotnických zařízení;  Výstavba, rekonstrukce, modernizace a vybavení zařízení předškolní a mimoškolní péče o děti  Výstavba, rekonstrukce, modernizace a vybavení zařízení péče o seniory

SC 2.2 Investice pro zlepšení fyzické infrastruktury Infrastruktura pro hospodářský rozvoj  Rekonstrukce a regenerace využití zchátralých objektů a výrobních areálů brownfields pro ekonomické aktivity nevýrobní povahy a občanskou vybavenost včetně rozšíření o nové sousedící plochy;  Rekonstrukce a výstavba související technické infrastruktury (kanalizace, vodovody, osvětlení, značení);  Rekonstrukce a výstavba přístupových komunikací Nebylo ještě definitivně vyřešeno v rámci jednání o překryvech mezi MPO a MMR, příp. MŽP (dekontaminace) a Mze (brownfields do 2 ha v obcích do 2000tis.)

Priorita 3 Dostupnost a dopravní obslužnost Hlavní cíle priority:  Zlepšení napojení regionu na okolní prostor, zajištění účinného vnitřního propojení a jeho efektivní dopravní dostupnosti. Specifické cíle priority:  SC 3.1. Modernizace dopravní infrastruktury vedoucí ke zvýšení dostupnosti regionu včetně zvýšení dostupnosti jeho dílčích částí  SC 3.2. Rozvoj a modernizace dopravní obslužnosti regionu

SC 3.1 Rozvoj dopravní infrastruktury regionálního a nadregionálního významu  Příprava projektů a související projektové dokumentace pro projekty zajišťující napojení regionu na síť TEN-T a projekty řešící vnitřní propojení regionu; Kód: 16, 22, 23 Kód: 16, 22, 23  Rekonstrukce, modernizace a budování komunikací II. a III. třídy zajišťujících napojení center regionu na nadregionální osy sítě TEN-T včetně odstraňování lokálních „slabých míst“ na komunikacích napojujících region na síť TEN-T, zejména obchvatů sídel a aglomerací; Kód: 22, 23 Kód: 22, 23  Rekonstrukce, modernizace a budování komunikací II. a III. třídy zajišťujících efektivní propojení uvnitř regionu, vyšší propustnost státní hranice a vytvářejících základní předpoklady pro efektivní mobilitu obyvatel v celém regionu. Kód: 22, 23, 25 Kód: 22, 23, 25  Rekonstrukce a modernizace regionálních železničních tratí zajišťujících propojení regionu a jeho napojení na okolní prostor; Kód: 16 Kód: 16  Modernizace a rozvoj regionálních letišť celoregionálního či nadregionálního významu včetně rozvoje sítě heliportů a související dopravní infrastruktury; Kód: 29 Kód: 29  Rozvoj dopravní infrastruktury podmiňující efektivní využití potenciálu Labské vodní cesty; Kód: 31 Kód: 31

SC 3.2 Rozvoj dopravní obslužnosti regionu  Příprava koncepcí, programů a projektů zaměřených na řešení rozvoje dopravní obslužnosti v regionu a jeho částech včetně přípravy nezbytné související dokumentace; Kód: 25 Kód: 25  Realizace ucelených integrovaných projektů rozvoje dopravní obslužnosti zaměřených jak na rozvoj, modernizaci a rekonstrukci potřebné infrastruktury (rekonstrukce a budování dopravních terminálů, rozvoj tratí MHD, budování parkovišť v rámci systému „park & ride“, apod.), tak na rozvoj souvisejících služeb (budování informačních a odbavovacích systémů, propagace a medializace veřejné dopravy…); Kód: 25 Kód: 25  Modernizace dopravní infrastruktury měst s orientací na preferenci a zkvalitňování služeb MHD včetně záchytných parkovišť a kapacit pro odbavování vozidel ve městech, včetně modernizace vozového parku; Kód: 25 Kód: 25  Zlepšování dostupnosti veřejné dopravy pro specifické skupiny obyvatel (staré a handicapované občany), zvyšování atraktivity a bezpečnosti městské a příměstské veřejné dopravy (např. zastávky, odbavovací systémy apod.); Kód: 25 Kód: 25

Priorita 4 Udržitelný rozvoj cestovního ruchu Hlavní cíle priority:  Využití přírodního a kulturního potenciálu pro udržitelný rozvoj CR v regionu. Specifické cíle priority:  SC.4.1. Rozvoj a modernizace infrastruktury pro CR  SC.4.1. Rozvoj služeb a spolupráce vedoucí k vyššímu využití místního potenciálu cestovního

SC 4.1 Rozvoj a modernizace infrastruktury pro CR Atraktivity a infrastruktura CR  Obnova, rozvoj, rekonstrukce a úpravy základní a doprovodné infrastruktury pro turistiku (např. turistické trasy, cyklostezky, naučné stezky, hippostezky, lyžařské trasy a areály, …včetně přístřešků, odpočívadel, systémů značení, zařízení pro úpravu tratí, apod.) Kód: 56 Kód: 56  Revitalizace kulturních, technických a průmyslových památek a kulturního dědictví pro jejich využití v CR (např. rozhledny, muzea, expozice, galerie, informační centra,….) Kód: 58 Kód: 58  Modernizace a úpravy lázeňské infrastruktury zlepšující standardy a kvalitu služeb v lázeňství ; (včetně realizace bezbariérových přístupů a dalších úprav pro zdravotně postižené návštěvníky,…) Kód: 57 Kód: 57  Výstavba, rekonstrukce nezbytné podmiňující infrastruktury zajišťující využití a dostupnost atraktivit CR (např. komunikace, parkoviště, chodníky, systémy značení, apod.) Kód: 55 Kód: 55

SC 4.1 Rozvoj a modernizace infrastruktury pro CR Ubytování a pohostinství  Rekonstrukce, modernizace současných ubytovacích zařízení hotelového typu (včetně případné restaurační části) na úroveň nejméně středního standardu (***)  Rekonstrukce, modernizace lázeňských objektů se zaměřením na moderní formy služeb (např. wellness“) Kód: 57 Kód: 57  Výstavba, popř. modernizace lehkých sezónních ubytovacích zařízení včetně související doplňující infrastruktury (např. veřejná tábořiště, autokempinky, chatové osady) Kód: 57 Kód: 57  Rekonstrukce, přestavba vhodných objektů na celoroční ubytovacích zařízení včetně doprovodné infrastruktury a nezbytného zázemí Kód: 57 Kód: 57  výstavba nových či přístavba rozšiřující ubytovací či stravovací kapacitu u existujících ubytovacích zařízení včetně doprovodné infrastruktury kód: 57 kód: 57  zajištění odpovídajících napojení ubytovacích objektů na dopravní a technickou infrastrukturu kód: 57 kód: 57

SC 4.1 Rozvoj služeb a spolupráce vedoucí k vyššímu využití místního potenciálu cestovního ruchu Marketing a rozvoj produktů CR  Založení a podpora činnosti regionálních partnerství v oblasti CR (např. založení a podpora činnosti regionálního fóra pro cestovní ruch, zajišťujícího koordinaci realizace marketingových strategií v regionu Severozápad, podpora vzniku a činnosti regionálních či lokálních destinačních managementů, …) Kód: 57  Rozvoj informačních a rezervačních systémů a vytvoření regionální sítě informačních center Kód: 57  Zajištění a realizace monitoringu návštěvnosti, pasportizace, zpracování analytických studií a podkladů zajišťujících účinnější řízení cestovného ruchu, marketing produktů a nabídek, zavádění systému certifikace zařízení a služeb CR, apod. Kód: 57  Příprava nových, zkvalitňování a rozšiřování existujících produktů CR s regionálním dopadem (např. „wellness“ pro oblasti lázeňství, či ekoturistiku na území NP a CHKO) Kód: 57  Podpora marketingu a propagace konání akcí regionálního významu (např. propagace a prezentace významných filmových, hudebních, divadelních festivalů, apod.)Kód: 57  Podpora zaměřená na rozvoj lidských zdrojů (např. školení a zvyšování kvalifikace pracovníků ve službách CR) přímo se vážící na realizaci a provoz konkrétní investice či produktu CR. Kód:

Priorita 5 Technická asistence Hlavní cíl priority: Zajistit plynulé, efektivní a účinné řízení, implementaci, monitoring, kontrolu a evaluaci programu tak, aby podporoval pečlivě cílené, integrované a rozfázované metody regionálního rozvoje podporující aktivity decentralizovaných a kooperujících aktérů rozvoje. Zajistit plynulé, efektivní a účinné řízení, implementaci, monitoring, kontrolu a evaluaci programu tak, aby podporoval pečlivě cílené, integrované a rozfázované metody regionálního rozvoje podporující aktivity decentralizovaných a kooperujících aktérů rozvoje. Specifické cíle priority: SC 5.1 Podpora hlavních řídicích a implementačních úkolů, které plní řídicí orgán a zprostředkující subjekty SC 5.1 Podpora hlavních řídicích a implementačních úkolů, které plní řídicí orgán a zprostředkující subjekty SC 5.2 Podpora rozvoje a absorpční kapacity (v podobě služby) zajišťující účinné a udržitelné investice na základě vhodných integrovaných strategií a rozvojové praxe. SC 5.2 Podpora rozvoje a absorpční kapacity (v podobě služby) zajišťující účinné a udržitelné investice na základě vhodných integrovaných strategií a rozvojové praxe. SC 5.3 Informace a publicita SC 5.3 Informace a publicita SC 5.4 Podpora ve formě malých grantů na zpracování různých studií spojených se strategií a také zpracováním a realizací projektů SC 5.4 Podpora ve formě malých grantů na zpracování různých studií spojených se strategií a také zpracováním a realizací projektů SC 5.5 Technická administrace SC 5.5 Technická administrace