Luhačovské Zálesí, o.p.s. Výzva 04/2011 Úvodní informace  Výzva 04/2011 V souladu se SPL „Luhačovské Zálesí – region zdraví, krásy a prosperity“ vyhlašuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Školení pro žadatele – I. výzva 2013 MAS Podhůří Železných hor
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Informace o výsledcích 1. výzvy MAS Vizovicka a Slušovicka, o. s.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
FICHE Objasnění dokumentu MAS ZNOJEMSKÉ VINAŘSTVÍ, o.s.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Budujeme region se společnou budoucností II Návrh fichí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přehled preferenčních kritérií
Informace o výzvě pro školy
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Informace o vyhlášených výzvách
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Luhačovské Zálesí, o.p.s. Výzva 04/2011

Úvodní informace  Výzva 04/2011 V souladu se SPL „Luhačovské Zálesí – region zdraví, krásy a prosperity“ vyhlašuje Luhačovské Zálesí, o.p.s. v pořadí 4. Výzvu pro předkládání žádostí o dotaci  Předpokládaný termín výzvy 5. – 25. květen  Další informace Plné znění Výzvy + aktualizovaná podoba fichí 2

Obsah Výzvy Hlavní opatření I Lesnická infrastruktura FICHE V Zvýšení atraktivity lesní infrastruktury Hlavní opatření III Obnova a rozvoj vesnic FICHE VI Obnova a rozvoj vesnic Hlavní opatření III Občanské vybavení a služby FICHE VII Zvýšení kvality občanského vybavení a služeb Hlavní opatření III Rozhledny, pěší trasy, vinařské stezky, hippostezky a další tematické stezky Vedlejší opatření II Neproduktivní investice v lesích FICHE VIII Cestovní ruch trochu jinak 3

Představení jednotlivých fichí 4

FICHE 5 – ZVÝŠENÍ ATRAKTIVITY LESNÍ INFRASTRUKTURY  Maximální/minimální výše způsobilých výdajů na projekt Ø MAX ,- Kč Ø MIN ,- Kč  Oprávnění žadatelé Ø Fyzická nebo právnická osoba, sdružení s právní subjektivitou, obec nebo její svazky, hospodařící v lesích, které jsou ve vlastnictví soukromých osob nebo jejich sdružení s právní subjektivitou, nebo jsou ve vlastnictví obcí nebo jejích svazků.  Míra podpory – 100% 5

FICHE 5 – ZVÝŠENÍ ATRAKTIVITY LESNÍ INFRASTRUKTURY Oblasti podpory: Záměr a) výstavba, modernizace, rekonstrukce a celkové opravy lesních cest nad 2 m šíře, včetně souvisejících objektů Øvýstavba a opravy (nevztahuje se na běžnou nebo pomístnou údržbu) lesních cest včetně výstavby a opravy nájezdů, výhyben, mostků, propustků a svodnic na nich Záměr b) výstavba, modernizace, rekonstrukce a celkové opravy zařízení upravujících vodní režim v lesích, včetně souvisejících objektů: Øvýstavba a opravy objektů lesotechnických meliorací v lesích Øopatření zaměřená na ochranu půdy, vody a úpravu vodního režimu v lesích v pásmech hygienické ochrany vodních zdrojů nebo v chráněných oblastech přirozené akumulace vod Øvýstavba a opravy (včetně odbahnění) retenčních vodních nádrží se týkají pouze objektů, které souvisí s hospodařením v lesích. Retenční vodní nádrž musí sousedit s lesním pozemkem (posuzováno dle katastrální mapy). Ø Záměr c) výstavba, modernizace, rekonstrukce a celkové opravy ostatních infrastrukturních objektů a zařízení sloužících lesnímu hospodářství: Øvýstavba, modernizace, rekonstrukce a celkové opravy ostatních infrastrukturních objektů a zařízení sloužících lesnímu hospodářství (např. manipulační sklady, skládky na dřevní hmotu, rozvody energie, vody a kanalizace – ne pro objekty určené k bydlení) 6

FICHE 6 – OBNOVA A ROZVOJ VESNIC  Maximální/minimální výše způsobilých výdajů na projekt Ø MAX ,- Kč Ø MIN ,- Kč  Oprávnění žadatelé Ø Obce, Ø Svazky obcí, Ø Nestátní neziskové organizace, Ø Církve, Ø Zájmová sdružení PO 7

FICHE 6 – OBNOVA A ROZVOJ VESNIC  Míra podpory – 90%  Záměry a)zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí c)územní plán 8

FICHE 6 – OBNOVA A ROZVOJ VESNIC Oblasti podpory: Záměr a) zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí •výdaje na novou výstavbu/obnovu místních komunikací III. a IV. třídy a veřejně přístupných účelových komunikací, •výdaje na obnovu a vytváření veřejných prostranství obce (např. návsí, parků, hřbitovů, parkovišť, chodníků, odstavných a manipulačních ploch a stanovišť kontejnerů pro komunální odpad, altánů, orientačních systémů), •výdaje na budování a/nebo obnovu sítí technické infrastruktury - energetická vedení, produktovody, veřejný rozhlas, veřejný bezdrátový rozhlas, kamerový a monitorovací systém, informativní měřič rychlosti, 9

FICHE 6 – OBNOVA A ROZVOJ VESNIC Oblasti podpory: Záměr a) zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí •výdaje na parkové úpravy veřejných prostranství obce, •výdaje na nákup techniky pro údržbu veřejných prostranství obce, Záměr c) územní plán •zpracování územního plánu projektantem 10

FICHE 7 – ZVÝŠENÍ KVALITY A OBČANSKÉHO VYBAVENÍ  Maximální/minimální výše způsobilých výdajů na projekt Ø MAX ,- Kč Ø MIN ,- Kč  Oprávnění žadatelé Ø Obce, Ø Svazky obcí, Ø Nestátní neziskové organizace, Ø Církve, Ø Zájmová sdružení PO. 11

FICHE 7 – ZVÝŠENÍ KVALITY A OBČANSKÉHO VYBAVENÍ Oblasti podpory: •výdaje na novou výstavbu nebo stavební obnovu (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení) budov, ploch a výdaje na pořízení materiálně-technického zázemí: v oblasti sociální infrastruktury, v oblasti kulturní infrastruktury, v oblasti péče o děti, v oblasti vzdělávání, v oblasti zdraví, sportu, volnočasových aktivit, v souvislosti s církevními aktivitami •výdaje na novou výstavbu nebo stavební obnovu budov, ploch a výdaje na pořízení materiálně-technického zázemí pro základní obchodní vybavenost (prodejna smíšeného zboží, stabilní stánky) a budovy pošty •nákup mikrobusu/minibusu (pouze v případě, že žadatelem je obec či svazek obcí) 12

FICHE 8 – CESTOVNÍ RUCH TROŠKU JINAK  Maximální/minimální výše způsobilých výdajů na projekt Ø MAX ,- Kč Ø MIN ,- Kč  Oprávnění žadatelé Ø Zemědělský podnikatel, tzn. fyzická nebo právnická osoba, který podniká v zemědělské výrobě, Ø Obce, Ø Svazky obcí, Ø Nestátní neziskové organizace, Ø Zájmová sdružení PO, Ø Nezemědělské podnikatelské subjekty, které podnikají v oblasti cestovního ruchu. 13

FICHE 8 – CESTOVNÍ RUCH TROŠKU JINAK Oblasti podpory: •tvorba, obnova a rozšíření pěších a lyžařských stezek, hippostezek, vinařských stezek a dalších tematických stezek (směrové tabule, informační tabule, značení, odpočinková místa podél stezek, budování a zpevnění mostků, lávek a povrchů, vyhlídky, zábradlí, úvaziště pro koně a veškeré další stavební výdaje související s danou stezkou), •výdaje na rekonstrukce a novou výstavbu rozhleden, •nákup a výsadba doprovodné zeleně, •nákup pozemků souvisejících s projektem, •propagace a marketing - tištěné materiály, internetové stránky, informační poutače apod. (nelze použít v případě, že dotace je poskytnuta na základě Obecného nařízení o blokových výjimkách). 14

Povinné přílohy Seznam povinných příloh je specifický pro každou fichi Standardně zde patří:  Žádost o dotaci v elektronické podobě.  Čestné prohlášení pro příslušné hlavní, příp. vedlejší opatření/podopatření (součást formuláře Žádosti o dotaci).  Osvědčení právního statutu včetně dokladu o osobách oprávněným jednat jménem žadatele (např. statut a jednací řád, volba statutárních zástupců apod.) a není starší než 3 měsíce k datu podání žádosti na MAS, v případě svazků obcí ne starší než – prostá kopie.  Je-li osvědčením právního statutu žadatele výpis z živnostenského či obchodního rejstříku nebo výpis z evidence zemědělského podnikatele nebo je-li žadatelem obec, osvědčení právního statutu se nepředkládá. 15

Povinné přílohy  V případě nákupu stavby/pozemku zařazeného do způsobilých výdajů znalecký posudek, ne starší než prostá kopie  V případě projektů, jejichž předmětem jsou stavební výdaje nebo dodávka stabilní technologie, katastrální mapa s vyznačením lokalizace předmětu projektu v odpovídajícím měřítku – prostá kopie  V případě, že projekt (či jednotlivé části projektu) podléhá/jí řízení stavebního úřadu, pak pravomocné a platné stavební povolení nebo Souhlas s provedením ohlášené stavby  Stavebním úřadem ověřená projektová dokumentace  Půdorys stavby/půdorys dispozice technologie v odpovídajícím měřítku 16

Nepovinné přílohy Seznam nepovinných příloh je specifický pro každou fichi. Fiche 6 a 7:  Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodnění za kritérium komunitního postupu, je povinen předložit dokumenty potvrzující komunitní postup při přípravě projektu v době podání Žádosti o dotaci, v případě komunitního postupu při realizaci projektu nejpozději do termínu Žádosti o proplacení. Fiche 8:  Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodnění za vytvoření produktu cestovního ruchu, doloží čestné prohlášení o termínu vytvoření turistického produktu a popisu turistického produktu (nejpozdější termín vzniku produktu je 1 rok od ukončení projektu). 17

Jak podat žádost o dotaci?  Žádost o dotaci se podává na sekretariátu MAS v termínu Výzvy  Podklady ke zpracování jsou k dispozici na webových stránkách  V průběhu příštího týdne rovněž na stránkách

Harmonogram Výzvy 04/2011 UdálostTermín Termín výzvy5. – 25. květen 2011 Administrativní kontrolakonec května 2011 Kontrola přijatelnostikonec května 2011 Doplnění Žádosti žadatelem1. týden v červnu 2011 Zasedání Programového výboru2. týden v červnu 2011 Zasedání Výběrové komise2. týden v červnu 2011 Předání projektů na RO SZIF Olomouc3. týden v červnu

Těšíme se na spolupráci! Luhačovské Zálesí, o.p.s. Ing. Magda Budínová Tel: