X EXEL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Modul 2 AutoCAD. Vytvoření zaobleného obdélníka  do příkazového řádku napíšete příkaz obdélník a stiskněte ENTER  dále zadejte do volbu A pro zaoblení.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Školení počítače Excel
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Excel – editace ( formát ) buněk
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Základy ovládání operačního systému III
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Tabulkové kalkulátory
TEXTOVÝ EDITOR.
Word – Struktura dokumentu
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Textový procesor (MS Word)
KláVESNICE Informatika 5. třída.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
2.0 TABULKOVÝ PROCESOR MICROSOFT EXCEL
Úprava řádků sloupců a listů Nejprve si musíme otevřít Excel např. přes START/PROGRAMY/MICROSOFT EXCEL. Vytvořila jsem si tabulku pro strukturu mezd zaměstnanců.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
19 Word - úvod VY_32_INOVACE_19 autor:Mgr. Tomáš Polák identifikace:C třída:6. předmět:Inf anotace:Úvodní hodina kapitoly Word, žáci se seznámí se.
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-4.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Digitální učební materiál
Vypracoval-Matěj Šmíd
Vkládání grafických objektů
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

X EXEL

Excel patří do skupiny programů, které se říká tabulkové procesory Pokud umíte pracovat např. s MS Wordem, budete moci zkušenosti využít a rychle se zorientujete.

Prostřednictvím nabídky Zobrazit — Panely nástrojů můžeme zobrazení panelů vypínat a zapínat nebo vytvořit panely vlastní. Rovněž jednotlivá tlačítka na panelech lze přidávat, rušit či přemisťovat.

Sešit, list, tabulka, buňka dokument ,který vytváříme programem Excel, je označován jako sešit. Stejně jako běžný sešit, má i sešit Excelu několik listů. Libovolný list zobrazíme v okně klepnutím myši na jeho záložku na dolním okraji okna nebo pomocí klávesnice klávesovými zkratkami Ctrl + PgUp a Ctrl + PgDn. Záložky listů, které nejsou vidět, zobrazíme pomocí šipek v levém dolním rohu okna sešitu.

Na každém listě nového sešitu je stejná prázdná tabulka Na každém listě nového sešitu je stejná prázdná tabulka. Sloupce tabulky jsou označeny písmeny A, B, C, .., řádky čísly 1, 2, 3, ... . Jednotlivá políčka tabulky se v tabulkových procesorech nazývají buňky Po buňkách tabulky se pohybujeme buď pomocí myši nebo kláves pro pohyb kurzoru. Z kteréhokoli místa tabulky na začátek, tj. buňku přemístíme pomocí Ctrl + Home. Na konec tabulky, se dostaneme pomocí Ctrl + End.

Označování buněk V tabulce je vždy právě jedna buňka aktuální. Je zvýrazněná silným orámováním Aktuální buňku vybíráme buď kliknutím levým tlačítkem myši na příslušnou buňku nebo z klávesnice pomocí kláves se šipkami. Mnoho příkazů Excelu můžeme provádět pro více buněk najednou. Před zadáním příkazu je třeba buňky, na které se má příkaz, označit. Označení úseku buněk myší Levým tlačítkem klikneme na jeden z rohů budoucí oblasti (tím určíme aktuální buňku), necháme levé tlačítko stisknuté a táhneme myší tak, aby se nám zvýraznila požadovaná oblast.

Označení sloupců, řádků, celé tabulky Celý sloupec či řádek tabulky vybereme kliknutím levým tlačítkem myši na jeho jméno (záhlaví). Celou tabulku označíme tlačítkem v levém horním rohu tabulky.  

Více sousedních sloupců (řádků) vybereme tak, že označíme první sloupec (řádek), držíme stisknuté levé tlačítko a táhneme přes tlačítka se jmény dalších sloupců (řádků). Velikost označené oblasti můžeme změnit jak myší, tak i klávesami, ale vždy se současným stiskem klávesy Shift. Aktuální buňku přesuneme v rámci vybraného úseku klávesami Enter nebo Tab, případně Shift + Enter nebo Shift + Tab.

Vkládání dat do označené oblasti Vkládání dat do označené oblasti .Zapisování údajů do tabulky je jednoduché. Buňku, do které chceme zadávat údaje, zvolíme za aktuální a začneme Opravy dat -Oprava dat se provádí vždy v aktuální buňce. Můžeme v buňce textový kurzor přesouvat kurzorovými klávesami a data v buňce editovat. Opravu obsahu buňky buď potvrdíme tlačítkem nebo klávesou Enter nebo zrušíne tlačítkem nebo klávesou Esc. Mazání dat Obsah aktuální buňky vymažeme stiskem klávesy Del. Chceme-li smazat více buněk najednou, označíme je nejprve jako oblast, a pak teprve stiskneme klávesu Del .

Úpravy tabulky  Vkládání a rušení řádků a sloupců tabulky Chceme-li před řádek, sloupec aktivní buňky vložit jeden prázdný řádek, sloupec, použijeme volbu Vložit — Řádky. Vložit — Sloupce z nabídkového menu. Chceme-li vkládat více než jeden řádek, sloupec, pak označíme tolik řádků, sloupců, kolik potřebujeme . Tento počet vybraných řádků, resp. sloupců bude vložen před první řádek, sloupec . Chceme-li řádek, sloupec z tabulky odstranit, zvolíme nabídku Úpravy — Odstranit... z nabídkového menu. Chceme-li pouze smazat obsah řádku, sloupce, volíme Úpravy — Vymazat.

UKÁZKA PRÁCE ŽÁKŮ

VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE, 1. STUPEŇ ZŠ ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE, 1. STUPEŇ ZŠ Autor prezentace Mgr. Hana Nová Využito : obrázky-práce žáků