Projektový portál Ing. Čestmír Kantor EKOTOXA s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Advertisements

Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Dobrý den Ing. Kateřina Nousková
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Jaroslav Pražan Poradenství pro environmentální část cross-compliance (studie CIFAS) Úvod Jaroslav Pražan
1.3 OMEZOVÁNÍ RIZIKA POVODNÍ
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Metodická podpora úprav RVP ZV
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Úvod do problematiky OPŽP
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka OPŽP – výroční konference Akcelerační.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
1 Praktické řešení vybraného území Povodí NEŽÁRKY.
…pro vodu, vzduch a přírodu OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Nejčastější chyby v žádostech Veronika Maršálková Referent Odboru příjmu žádostí a krajských.
WWW – hypertextový informační systém
Power Point– popis prostředí
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Ortofotomapa Jihočeského kraje Krajský rok informatiky Zlín 6. – 7. října 2005.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Lišta nástrojů Standard otevření, uložení a další manipulace se soubory (tj. projekty) načítání dat (mapových vrstev) „žluté plus“ odkaz na další lišty.
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
Návrh a implementace algoritmů pro údržbu,
SUCHÁ NÁDRŽ DUBNICE – JEŠTĚDSKÝ POTOK PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE
Publikování výsledků skenování Ntrip Casters pomocí mapového serveru Autor: Bc. Filip Lombart Vedoucí: Ing. David Vojtek Ph.D.
Databáze MS ACCESS 2010.
Portál územního plánování v praxi
Možnosti financování adaptačních opatření – Operační program Životní prostředí Přednášející: Datum: Ing. Jan Pištěk
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Mgr. Kristýna Soudková, Ing. Arnošt Müller Oddělení VFP a GIS Odbor metodiky a řízení pozemkových úprav Státní pozemkový úřad Standardizace geodat pozemkových.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Opatření vázaná na vodu v SC 4.3
Vodohospodářské aktuality
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Města Moravské Budějovice Město Moravské Budějovice
1. Workshop pořizovatelů a projektantů k územní studii krajiny Kofinancování územní studie krajiny z NPŽP Petra Kolářová Odbor obecné ochrany přírody.
Publicita v projektech
GIS NÁZEV DIPLOMOVÉ PRÁCE JAKO NÁSTROJ PRO PODPORU
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Transkript prezentace:

Projektový portál Ing. Čestmír Kantor EKOTOXA s.r.o.

Projektový portál – k čemu to je? Trvalá propagace opatření PBPPO (1.3 a 6.4) Interaktivní prezentace návrhu jednotlivých PBPPO na jednotlivých pozemcích v ploše povodí i na jednotlivých říčních kilometrech Prezentace vybraných realizovaných projektů OPŽP (opatření 1.3 a 6.4) Ukázky vzorových projektů (na toku i v ploše povodí) Interaktivní podpora žadatelů, projektantů i hodnotitelů Zpřístupnění potřebné dokumentace na opatření 1.3 a 6.4

Základní struktura projektového portálu … http://www.vodavkrajine.cz PORTÁL – základní informace k projektům OPŽP, katalog opatření PBPO, kompletní podpora žadatale včetně názorného průvodce přípravou projektu, kompletní dokumentace ke stažení, odkazy a reference na úspěšné realizované projekty.. . MAPOVÝ PORTÁL – interaktivní geografická prezentace (na mapě) navržených opatření OPŽP (1.3 a 6.4)

Projektový portál …www.vodavkrajine.cz Start mapového serveru v novém okně prohlížeče Katalog návrhů opatření PBPO ...rychlé volby Průvodce přípravou projeku s podrobnou nápovědou Základní menu projektového portálu

PORTÁL – všeobecná část Úvodní informace k PPO a PEO v kontextu OPŽP (opatření 1.3 a 6.4) – „OPŽP a voda v krajině Aktuální informace pro přípravu projektů - „Podpora žadatele a příjemce“ Prezentace úspěšných projektů - „Referenční a vzorové projekty“ (odkaz, popis, obrázky realizace) Katalog návrhů přírodě blízkých PPO (v ploše povodí a na vybraných tocích) s odkazem na příslušné metodiky – „Návrhy PBPO“ Informace k seminářům a propagačním akcím – „Propagace, semináře“ Zpřístupnění metodických materiálů, brožur, letáků a prezentačních materiálů ze seminářů – „Dokumentace ke stažení“ Doplňkové informace – „Kontakty“, „Nejčastější otázky“

PORTÁL – speciální funkce, rychlé volby Ryhlá a přehledná prezentace katalogu navržených opatření pro opatření na: tocích a nivách v ploše povodí Názorný průvodce přípravou projektu v 8 krocích: Projektový záměr Financování Vlastnické vztahy Projektant DUR Podmínky AOPK Zpracování DUR Příprava žádosti Podání žádosti Interaktivní geografická prezentace navržených opatření v mapě na podkladu: ortofotomapy topografické mapy

Projektový portál ... Katalog návrhů opatření Pro každé opatření: popis opatření princip protierozního účinku vhodnost použití ilustrační obrázky

Projektový portál ... Průvodce přípravou projektu Detailní popis každého kroku pro úspěšnou přípravu projektu OPŽP. Popis daného kroku na reálném vzorovém projektu.

Projektový portál – „Příprava projektu v 8 krocích“ Návrh projektového záměru Možnosti financování OPŽP Zajištění vlastnických vztahů Zajištění projektanta DUR Zjištění podmínek OPŽP a AOPK Zpracování DUR Zpracování žádosti OPŽP Podání a schválení žádosti OPŽP Zpět na PORTÁL

MAPOVÝ SERVER – základní funkce Interaktivní prezentace návrhů PBPO na mapovém podkladu se standardními funkcemi: zvětšení, zmenšení, výřez mapy, posun mapy nastavení měřítka zobrazení, měření vzdáleností a ploch Volitelný mapový podklad pro názornější a přehlednější zobrazení: základní topografická mapa 1:100000 -1:10000 ortofotomapa Výběr jednoho nebo více objektů se zobrazením vybraných vlastností/atributů Vyhledávání podle obcí a úseků vodního toku Rychlý a snadný výběr podle předdefinovaných mapových témat.

MAPOVÝ SERVER ... (povodí Horní Opavy) Další nástroje pro výběr objektů v mapě a vyhledávání. Mapový server zobrazuje vybrané informace v mapovém okně. Způsob prezentace je možné ovládat nástroji na boční a horní liště mapového okna Informace jsou uspořádány do vrstev, podle pořadí v seznamu jsou zobrazovány v mapovém okně. Vrstvy je možné zapínat a vypínat.

MAPOVÝ SERVER – datový obsah, vrstvy Návrhy PBPO rozdělené do 2 základních témat: Protierozní a protipovodňová opatření v ploše povodí Plošná protierozní opatření Liniová protierozní opatření Protierozní a protipovodňové nádrže Protierozní a protipovodňová opatření na tocích a nivách Základní podkladové vrstvy: Vodní plochy a vodní toky Hranice povodí Hranice obcí Rastrové/mapové podklady: Silniční mapa (barevná i černobílá) Ortofotomapa

MAPOVÝ SERVER – přehledová mapa opatření

MAPOVÝ SERVER – detail navržených opatření

MAPOVÝ SERVER – vyhledávání podle obcí

MAPOVÝ SERVER – výběr objektů v mapě

PROJEKTOVÝ PORTÁL – propagace opatření PBPO Nová záložka – „Propagace, semináře“: Přehled seminářů (podle oblastí) Program seminářů Prezentace Reportáže ze seminářů Tiskové zprávy Propagační materiály Aktuality k seminářům na titulní straně portálu

Projektový portál – rozšíření 2011 Doplnění datového obsahu o další prioritní povodí: Bečva Svratka po Svitavu Dyje po Jevišovku Dědina Ploučnice Nežárka Pomoraví Rozšíření vyhledávacích funkcí pro rychlé hledání opatření v různých povodích Nová mapová témata pro snadnou orientaci v datech na mapovém serveru - pro laického uživatele

Projektový portál – možnosti dalšího využití Rozšíření katalogu o vyhledávání konkrétních typů opatření včetně výpisu přehledových atributů Propojení mapového serveru a katalogu opatření s možností interaktivního vyhledávání vhodných opatření ve vybraném regionu, obci Vkládání vzorových a realizovaných projektů na mapový server s možností porovnat návrhy a realizace Další rozšíření datového obsahu pro další oblasti a regiony.

Děkuji za pozornost. Evropská unie Spolufinancováno z Prioritní osy 8 – Technická pomoc financovaná z Fondu soudržnosti