STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ PLZEŇ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Advertisements

Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Střední odborná škola automobilní a Střední odborné učiliště automobilní Dukla 313, Ústí nad Orlicí SOŠ a SOU automobilní v Ústí nad Orlicí je státní školou.
Průmyslová střední škola Letohrad
Škola ve firmě, firma ve škole celostátní konference Uherský Brod září 2007.
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
 motivace žáků studovat tyto obory na středních školách  podpora řemeslné zručnosti dětí.
Představení zajímavých projektů OPVK
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Studijní obory a jejich uplatnění.
Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol KOORDINOVANÉ VZDĚLÁVÁNÍ ODBORNÝCH UČITELŮ Cílem projektu je zvýšit kvalifikaci pedagogického.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Isolit–Bravo spol. s r.o. Jablonné nad Orlicí. Co děláme? Vývoj a výroba vysoce náročných nástrojů a forem Lisování sofistikovaných termoplastů a termosetů.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Abteilung/NameTitelDateiname Geändert: Entwurf Vertraulich KONFERENCE IQ INDUSTRY LIBEREC 1.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
1 Střední škola technická a gastronomická Blansko škola moderních technologií 65 roků od založení školy.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Obnova vozového parku v České republice
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Programátor CNC strojů
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Nástroje daňových úlev
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Rada kraje pro rozvoj lidských zdrojů Plzeňského kraje a Komise pro technické vzdělávání v Plzeňském kraji
Každý náš žák může být uznávaným odborníkem nebo vyhledávaným řemeslníkem.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
„Okna technickým oborům dokořán“
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
elektrotechnických měření
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Škola jako partner firmy
ENERGETICKÁ MATURITA 2016 PROVOZOVÁNÍ SÍTÍ VN PRÁCE POD NAPĚTÍM – PPN
Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk Lecián Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ENERGETICKÁ MATURITA 2017 PROVOZOVÁNÍ SÍTÍ VN PRÁCE POD NAPĚTÍM – PPN
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Silnoproudá elektrotechnika
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Setkání kariérových poradců
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ PLZEŇ Vejprnická 56 318 00 Plzeň www.souepl.cz

Efektivní, smysluplný odborný výcvik žáků se neobejde bez spolupráce s firmami, ostatními školami a úřady práce.

Výuka odborného výcviku patří mezi priority vedení Středního odborného učiliště elektrotechnického Plzeň. Důkazem je vysoká technická úroveň vybavení odborných dílen a zejména intenzivní spolupráce s firemním světem. Právě firmy a jejich aktuální i budoucí potřeby jsou tím správným palivem pro chod srdce školy – odborného výcviku a praxe.

Problematika odborného výcviku ve Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň se odehrává v několika rovinách: - spolupráce Elektrotechnického cechu Plzeňského regionu se školou formou odborných exkurzí, proškolování žáků, vzdělávání učitelů odborných předmětů a odborného výcviku

Problematika odborného výcviku ve Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň se odehrává v několika rovinách: -spolupráce s konkrétními firmami, které významným způsobem začaly podporovat odborný výcvik a spolupráce dále pokračovala v poskytování materiální pomoci při vybavování dílen moderními pomůckami a přístroji. Kooperace vyústila ve společné vybudování vzdělávacích středisek určených nejen pro praktickou výuku našich žáků, ale i zaměstnanců firem a jejich partnerů.

Problematika odborného výcviku ve Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň se odehrává v několika rovinách: - spolupráce v oblasti umisťování žáků v rámci odborného výcviku a odborných praxí přímo ve firmách. V současné době spolupracujeme s padesáti firmami v Plzeňském kraji. Jedná se nejen o odborné práce ve firmách rodinného typu, ale i o práce ve velkých významných firmách.

Problematika odborného výcviku ve Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň se odehrává v několika rovinách: - spolupráce s firmami v oblasti produktivních prací pro firmy. V současné době provádíme převíjení elektromotorů do 3 kW a osazování s montážemi speciálních elektrických rozvaděčů pro arabský stát Sultanát Omán. -

Odborný výcvik ve Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň se odehrává v 50 firmách: KAPPENBERGER + BRAUN, Elektro-Technik spol. s r.o.  - spolupráce 15 let, umožňují konání výrobní praxe žáků firma podporuje aktivity učiliště (výstavy, soutěže, odborné semináře), poskytuje podporu i v přípravě žáků k prvnímu zaměstnání v průběhu školního roku se ve firmě vystřídá 8 – 10 žáků možnost brigádnické práce v době prázdnin ve firmě pracuje za období 12 bývalých žáků CHRIST CAR WASH s.r.o. spolupráce 10 let firma podporuje učiliště dodávkami přebytečného elektromateriálu ve firmě se vystřídá 5 žáků firma nabízí žákům brigády v době prázdnin ve firmě pracuje za období 8 bývalých žáků

Odborný výcvik ve Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň se odehrává v 50 firmách: ŠKODA TRANSPORTATION a.s. spolupráce 12 roků žákům nabízí velkou rozmanitost odborných činností (přípravné práce, zapojování rozvodů na nejmodernějších elektrických kolejových vozidlech, účast na měření a výstupním zkoušení) ve firmě se vystřídá 10 žáků firma nabízí brigády v době prázdnin firma zaměstnala 75 žáků v rámci odborného výcviku 6 žáků po škole ve firmě zůstalo DIOSS NÝŘANY, a.s.  - firma s učilištěm spolupracuje 11 roků ve firmě se vystřídá 5 žáků trvalé zaměstnání získalo 11 žáků další žáci konají brigádu v době prázdnin celkově firma zaměstnala 60 žáků v rámci odborného výcviku  

Odborný výcvik ve Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň a odborné soutěže podporované firmami: Zúčastňujeme se pravidelně soutěží a přehlídek – odborné dovednosti, soutěží v oblasti silnoproudé elektrotechniky, automatizace, elektroniky, zabezpečovací a výpočetní techniky

Odborný výcvik ve Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň a odborné soutěže podporované firmami: Soutěž firmy Jablotron Alarms „Jablotron-CUP“ má již v učilišti tradici a vychází z dlouhodobé spolupráce firmy a školy.

Odborný výcvik ve Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň a odborné dílny podporované firmami: Eaton Elektrotechnika s.r.o. - výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů

Odborný výcvik ve Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň a odborné dílny podporované firmami (školící střediska): HAKEL spol. s r.o. - výroba svodičů přepětí, odrušovacích filtrů, oddělovacích výkonových bleskojistek, počítadel bleskových impulsů, hlídačů izolačního stavu

Odborný výcvik ve Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň a odborné dílny podporované firmami (školící střediska): HAGER - rozvaděčové systémy, modulové přístroje a elektroměrové rozvaděče

Odborný výcvik ve Středním odborném učilišti elektrotechnickém Plzeň a odborné dílny podporované firmami (školící střediska): KNAUF CETRIS Práce pod napětím (ČEZ)

Děkuji za pozornost Bohumír Sobotka zástupce ředitele pro PV 1.3.2011