Lidské zdraví a potrava - pokračování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výživa člověka.
Advertisements

VÝŽIVA – základní složky potravy
Metabolismus Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 8. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o funkci metabolismu člověka.
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
; Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_03
Didaktické testy pro ověřování znalostí
VY_32_INOVACE_VkZ Základní složky potravy
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Zdravá výživa aneb výživou ke zdraví.
Zdravá výživa II Dagmar Šťastná.
VÝŽIVA JAKO SOUČÁST ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU 7. ROČNÍK
Automatické předvádění Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?
Přeměna látek a energií (metabolismus)
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
HOBITI.
Lidské zdraví a potrava
„EU peníze středním školám“
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VITAMÍNY A MINERÁLY.
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
Procvičování vitamínů a minerálních látek
FOREVER Vit♀lize™ Women’s FOREVER Vit♀lize™ Women’s Jak ženy stárnou, mohou využít další pomoc v boji proti volným radikálům, na zvládnutí stresu, zvýšení.
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Zdravá výživa VY_52_INOVACE_119.
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Název školy: D ě tský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, p ř ísp ě vková organizace T ř ebívlice Autor:
Anatomická stavba obilného zrna
LIDSKÝ ORGANISMUS Význam potravy, vody a vzduchu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Potraviny poživatiny s výživovou (nutriční) a energetickou hodnotou.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Přídatné živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Název školy:Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor:Monika.
Vitamíny Jejich funkce a kde je najdeme VY_32_INOVACE_05_36.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Potrava
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Anotace Výukový program pro žáky 8. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma: Přeměna látek a energií - výživa. Možnost využití: interaktivní tabule.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o vitamínech. Klíčová slova: vitamíny,
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Látky tvořící naše tělo Název projektu: OP VK
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_PŘÍRODOPIS
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Luštěniny Vypracoval: Lukáš Karlík
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
PESTROST STRAVY.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název: VY_52_INOVACE_PRV_05 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
= přeměna látek a energií
Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?
Základní škola, Hradec Králové
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Transkript prezentace:

Lidské zdraví a potrava - pokračování Výchova ke zdraví Lidské zdraví a potrava - pokračování 6. ročník

Opakování učiva minulé hodiny 1. Ve kterých potravinách najdete hodně bílkovin? Maso, mléko, sýry, luštěniny 1. Ve kterých potravinách najdete hodně tuků? Máslo, tučné maso, oleje, čokoláda 1. Ve kterých potravinách je hodně sacharidů? Ovoce, pečivo a vše z pšenice, džusy, cukroví

Další nezbytné složky potravy V minulé hodině jsme se bavili o základních živinách, které jsou nezbytnou součástí lidské potravy Potrava obsahuje ještě další nezbytné složky, bez kterých není možný zdravý život, bez kterých se tělo neobejde a není bez nich možný život Patří sem vitamíny, minerální látky a samozřejmě voda

Vitamíny Odpovídající množství vitamínů je nezbytné pro správnou funkci našeho těla a našich orgánů Nejlepší je dodávat vitamíny v přirozené podobě tedy jako součást potravin, v nichž se nachází a které jsou na ně bohaté

Vitamín A – chrání zrak a zajišťuje správný růst kostí http://www.thevitaminmag.com/wp-content/uploads/2012/02/Vitamin-A.jpg Vitamín B – dobrý vliv na nervový systém, zabraňuje únavě a vyčerpání http://www.age-well.org/images/vitamin-b1-source.jpg

Vitamín C – podporuje imunitní systém a odolnost organismu, chrání před řadou nemocí http://www.periodvitamin.com/images/VC-Sources.jpg Vitamín E – zabraňuje stárnutí buněk, urychluje hojení, pomáhá proti únavě http://www.periodvitamin.com/images/VC-Sources.jpg

Minerální látky Minerální látky slouží podobně jako vitamíny ke správné funkci těla a tělesných orgánů Musíme dbát na to, abychom je v naší stravě neopomíjeli, protože by to na nás mohlo mít velice neblahý vliv Minerální látky je také nejlepší dodávat v jejich přirozené formě a v potravinách s jejich největším obsahem

vápník a fosfor – stavební látku pro tvorbu kostí a zubů železo – Důležité pro tvorbu červených krvinek draslík – Důležité pro tvorbu červených krvinek

hořčík – podporuje činnost srdce, působí protizánětlivě, chrání před řadou nemocí