SEMINÁŘ KE KAMPANÍM V ROCE 2011 A PROGRAMU MALÝCH GRANTŮ 3. února 2011, Městský úřad Vsetín.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
SEMINÁŘ KE KAMPANÍM V ROCE 2011 A PROGRAMU MALÝCH GRANTŮ 3. února 2011, Městský úřad Vsetín.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Společný grant města Strakonice a Komunitní nadace Blanicko - Otavské Inovace ve veřejné správě, Brno Mgr. Michal Novotný.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
„MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ “ seminář, Praha, 12. května 2016 Trendy a nové přístupy k řešení městské mobility.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Zásady MA21 a Zdraví 21 Jana Böhmová Zásady MA21 a Zdraví 21 Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zdravý kraj Vysočina Zdravý Kraj Vysočina.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ KE KAMPANÍM V ROCE 2011 A PROGRAMU MALÝCH GRANTŮ 3. února 2011, Městský úřad Vsetín

OBSAH  Termíny a realizátoři kampaní v roce 2011  Ukázky kampaní  Podmínky programu malých grantů  Vyplnění žádosti

HLAVNÍ OSVĚTOVÉ KAMPANĚ  osvětové kampaně v minulých letech:  6 základních kampaní pod hlavičkou Zdravé město Den Země Den bez tabáku Dny bez úrazů Evropský týden mobility Dny zdraví Setkání NNO  další kampaně partnerských organizací Den rodin Den seniorů Den bez bariér(Je)den pro vás

ZÁKLADNÍ KAMPANĚ ZDRAVÉHO MĚSTA  Den Země  Světový den bez tabáku  Národní dny bez úrazů 1. –  Evropský týden mobility 16. – (Evropský den bez aut )  Dny zdraví 4. –  Setkání NNO  Fórum s občany

ZÁKLADNÍ KAMPANĚ ZDRAVÉHO MĚSTA DEN ZEMĚ – HLAVNÍ PROGRAM V PARKU

ZÁKLADNÍ KAMPANĚ ZDRAVÉHO MĚSTA DEN ZEMĚ – DALŠÍ AKTIVITY

ZÁKLADNÍ KAMPANĚ ZDRAVÉHO MĚSTA SVĚTOVÝ DEN BEZ TABÁKU

ZÁKLADNÍ KAMPANĚ ZDRAVÉHO MĚSTA Evropský týden mobility, – Evropský den bez aut

SETKÁNÍ NNO S VEDENÍM MĚSTA  každoroční poděkování za činnost NNO  ocenění osobností neziskového sektoru, cena za dobrovolnictví, cena za firemní filantropii

FÓRUM S OBČANY  fórum s občany „10 TOP problémů v našem městě“

MÍSTNÍ OSVĚTOVÉ KAMPANĚ  Den rodin (Rodinné a mateřské centrum Vsetín) - KVĚTEN  (Je)Den pro Vás (Pracovní skupina Osoby se zdravotním postižením) - KVĚTEN  Den bariér v nás a kolem nás (ZŠ Integra, VKCI aj.) - ZÁŘÍ  Den seniorů (Charita Vsetín, Masarykova veřejná knihovna Vsetín) - ŘÍJEN  Česko proti chudobě (ZŠ Rokytnice, SPKP)

MÍSTNÍ OSVĚTOVÉ KAMPANĚ Den bariér v nás a kolem nás

MÍSTNÍ OSVĚTOVÉ KAMPANĚ Den seniorů

DALŠÍ OSVĚTOVÉ KAMPANĚ Kampaň k rovným příležitostem žen a mužů

PLÁNOVACÍ SCHŮZKY  Příprava kampaní na principu partnerství více organizací  Sběr nápadů, podnětů ke kampani  Sdělení formy a rozsahu zapojení jednotlivých organizací  Dohoda o realizaci aktivit  Rozdělení úkolů a zodpovědnosti (dobrovolné)

PROJEKT „ZELENÁ SÍŤ“  partnerský projekt Lísky – občanského sdružení pro EVVO ve Zlínském kraji  10 partnerů z řad NNO, příspěvkových organizací a veřejné správy z celého kraje  jedna z aktivit - pilotní vznik místního partnerství v EVVO ve Vsetíně

MÍSTNÍ PARTNERSTVÍ V EVVO  cíl:  vytvoření funkčního partnerství a komunikační platformy v environmentální oblasti (obdoda pracovní skupiny)  rozvoj spolupráce v oblasti EVVO a udržitelného rozvoje  koordinace a rozšíření aktivit v oblasti EVVO  vytvoření návrhu koncepce EVVO pro veřejnou správu

MÍSTNÍ PARTNERSTVÍ V EVVO  aktivity:  plánovací setkání – příprava akcí a kampaní (Den Země, Evropský týden mobility, Evropský den bez aut, vyhodnocování, příklady dobré praxe)  příprava, propagace a účast na veřejných projednáváních, kulatých stolech, fórech  projektová setkání (zpracování projektových záměrů, logických rámců atp.)  workshopy (zpracování návrhu koncepce EVVO)  semináře, exkurze

PLÁNOVACÍ SCHŮZKA KE DNI ZEMĚ

PLÁNOVACÍ SCHŮZKA K ETM A EDBA

OCENĚNÍ SPOLUPRÁCE S NNO  certifikát Národní sítě Zdravých měst za systémové aktivity – kampaně a plánování s veřejností  ceny Ministerstva vnitra za zapojování veřejnosti a NNO do rozhodovacích procesů

PROGRAM MALÝCH GRANTŮ - ÚVOD  V roce 2011 – devátý ročník  Zveřejněno:  na odkaz Neziskový sektorwww.mestovsetin.cz  na odkaz grantové programywww.spkp.cz  Celková částka pro výzvu Kč  2 kola:  1. kolo – uzávěrka  2. kolo – uzávěrka

OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ  Občanské sdružení  Obecně prospěšná společnost  Církevní právnická osoba  Jiná nezisková nebo příspěvková organizace – posoudí hodnotitelská komise  Sídlo, pobočka či zařízení ve Vsetíně

PODPOROVANÉ PROJEKTY  Jednorázová akce pro veřejnost  Uzavřená série jednorázových akcí  Místo konání ve Vsetíně anebo musí být akce určena občanům Vsetína  Termín realizace – kalendářní rok 2011  Upřednostnění akcí zařazených do místní osvětové kampaně  Počet žádostí není omezen

VELIKOST PROJEKTŮ  Maximální výše dotace na 1 projekt je Kč  Dotace může činit max. 70 % celkových nákladů projektu  Rozpočet uvedený v žádosti lze snížit max. o 35 % (snížení o více než 35 % je možné pouze se souhlasem rady města)

UZNATELNÉ NÁKLADY  Materiál (pouze materiál přímo související s danou akcí)  Služby (nájemné, doprava, propagace, ozvučení apod.)  Cestovné, jízdné  Na ostatní náklady nelze dotaci poskytnout, ale mohou být ve vlastní spoluúčasti žadatele

NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI  Předepsaný formulář žádosti  Povinné přílohy  zřizovací dokument  přidělení IČ  ustavení statutára  smlouva o zřízení účtu (nahrazující prohlášení)  prohlášení o bezdlužnosti  Žádosti v zalepené a popsané obálce  Odevzdání - kancelář SPKP či podatelna MěÚ

VYHODNOCENÍ ŽÁDOSTI 1. kolo2. kolo Konečný termín odevzdání žádostí28. února31. května Otevření obálek, posouzení administrativního souladu (SPKP) březenčerven Posouzení předložených žádostí - zasedání hodnotitelské komise (Komise Agendy 21) březenčerven Projednání výsledků v Radě města Vsetín duben červenec 28.6./26.7.

ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI  Informace o žadateli  Informace o projektu  Termín a místo konání  Popis projektu  Komu je projekt určen  Rozpočet (náklady a příjmy)  Podepsání žádosti statutárem

PUBLICITA  Podmínka – zaslání pozvánky či plakátu s uvedením času a místa konání akce  Prezentace města Vsetín jako poskytovatele dotace  znak města či formulace, že je projekt finančně podpořen městem Vsetín  pozvánky, plakáty, tiskoviny, televize, rozhlas, internetové stránky, propagační předměty aj.

SMLOUVA A VYÚČTOVÁNÍ DOTACE  Nový typ smlouvy – větší konkretizace účelu dotace a „indikátorů“  Vyúčtování – bude vysvětleno při podpisu smlouvy (lze očekávat změnu oproti minulým rokům)

… dotazy, připomínky, náměty … MGR. ONDŘEJ SLÁMA Společnost pro komunitní práci Vsetín o.p.s. Svárov 1080 (budova MěÚ, 8.patro) Vsetín Činnost společnosti podporují: T: M: E: