Tygr bengálský OHROŽENÝ Rozšíření (červeně)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
Advertisements

Zpracovala: Klára Jonášová, 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
ZEBRA CHAPMANOVA.
(Odocoileus virginianus)
Lvíček zlatý.
Pica pica Straka obecná.
Kočka domácí Felis Catus.
Jaguár americký.
Medvědi.
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
Dravci Silný zahnutý zobák Nohy se silnými drápy =>lov
Krkavcovití Kmen: Strunatci Třída: Ptáci Podtřída: Letci Řád: Pěvci
Hroch obojživelný Tereza Thérová.
Stupeň ohrožení: ohrožený Počet: méně než 1000 kusů
CHOVÁ SE JAKO OSEL ( ASINUS ). Říše: živočichové (Animalia) Kmen: strunatci (Chordata) Třída: savci (Mammalia) Řád: lichokopytníci (Perissodactyla) Čeleď:
OKAPI.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Anakonda Velká.
Referát -Tygři Jakub Šavrňák
Phascolarctos cinereus „Potravní specialista“
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
DEN ZEMĚ Po stopách ohrožených zvířat.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Kopřivka obecná (Anas strepera)
Po stopách ohrožených zvířat
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Tropický deštný les SAVCI.
Po stopách ohrožených zvířat
Den Země Po stopách ohrožených zvířat.
VY_52_INOVACE_PŘ.7. 04_Kočkovité šelmy Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
ŠELMY.
Tygři Václav Pavelka Přerov 2014.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Lev pustinný.
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
 V současnosti je ohrožen, ve volné přírodě zbývá asi posledních 5000 kusů.  Dosahuje délky asi 3,5m a největší samci váží až 150kg, samice jsou podstatně.
Pyšný jako páv.
Tiger Indický Presentace od: Vojtěcha Bence Výskyt
Ledňáček říční.
Zoologická zahrada Příbram
Savci.
Zpracovala Julie Bezdíčková
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
CHOBOTNATCI Adéla Kohoutová 3.G.
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
 Popis  Životní prost ř edí a potrava  Veverky ve m ě stech  Jak m ů žete pomoct nalezeným mlá ď at ů m veverek  Druhy veverek  Rozmnožování  Zdroje.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Anotace – Kočkovité šelmy Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností na základě odpovědí.
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
Klokani.
Delfíni.
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
Veverka obecná (Sciurus vulgaris)
Název projektu: Živá příroda ve škole
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
Kůň Převalského.
Autor: Mgr. Zdeňka Bartlová
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ŠELMY PLACENTÁLOVÉ.
Transkript prezentace:

Tygr bengálský OHROŽENÝ Rozšíření (červeně) Říše: živočichové (Animalia) Kmen: strunatci (Chordata) Třída: savci (Mammalia) Řád: šelmy (Carnivora) Čeleď: kočkovití (Felidae) Rod: Panthera Druh: tygr džunglový (Panthera tigris) Rozšíření (červeně) OHROŽENÝ

Popis Tygří samci měří 2-3 m bez ocasu a 3-4 m včetně, dosahují hmotnosti 180-300 kg a výška v kohoutku činí 91 cm. Délka hlavy činí 25-38cm. Většina tygrů váží v průmeru kolem 260kg, dosahuje délky 3 m (včetně ocasu). Je známo hodně případů kdy tygr přesahoval hmotností 300 kg. Samice měří 1,5-2 m bez ocasu a 2,5-3 m s ocasem. Váží 100-200 kg. V kohoutku měří zhruba 75 cm, délka hlavy je 20-30 cm. V průměru dosahují samice délky 2,5 m, váhy 150 kg a výšky v kohoutku 80 cm.

rozšíření Tygra bengálského můžeme nalézt především v Indii, Bangladéši, Nepálu, Bhútánu, Sundarbanu a Myanmaru (dříve Barma). Z toho plyne že se jedná o lesní šelmu. Přestože žije samotářsky, vytváří si rozsáhlé teritorium o velikosti až 50 km2. Nejvíce tygrů dnes žije v Indii (3000 kusů) a v Nepálu a Bangladéši (kolem 200 jedinců). Pár zástupců žije také v Myanmaru, ti ovšem již nejsou geneticky „čistí“ kvůli páření se se zástupci jiného druhu. Tygr bengálský je přísně chráněný a v Bangladéší a Indii se pro něho staví přísně chráněné rezervace.

Potrava Tygr je samotářské zvíře lovící převážně v noci, není to vytrvalý běžec, takže si za své oběti často vybírá slabá nebo zraněná zvířata. Útočí tak, že se nejdříve plíží ke kořisti v trávě (díky jeho maskovaní si ho oběť mnohdy nevšimne ani tehdy, plíží-li se ve velice nízkém porostu) a poté ji rychlým skokem polapí. Kořist usmrtí tak, že jí prokousne hrdlo nebo jí kousne do týla a zlomí vaz. Tygr útočí nejčastěji zezadu, ulovenou kořist si poté odtáhne do houští a její zbytky přikryje listím (tygři se často ke své kořisti opět vrací). Mezi hlavní složky potravy patří gaurové a buvoli, ale nepohrdne také menšími zvířaty jako jsou zající, opice, hulmani a pávi. Jsou známy také útoky na nosorožce a slony. Čas od času uloví také predátory.

Bílí tygři V přírodě jsou velice vzácní, avšak v zoo slouží jako populární atrakce. Genetickou odlišnost nejčastěji způsobuje páření mezi rodiči a mláďaty, při kterém dochází ke zkopírování genetického kódu rodičů. Bohužel, takovéto oplození často způsobuje vrozené vady jako jsou například skolióza, poruchy imunitního systému nebo degenerovaná páteř. Navzdory těmto faktům se o takovou mutaci pokouší čím dál více zoologických zahrad, které chtějí nalákat turisty.

Existuje také čistě bílá varianta tygra Existuje také čistě bílá varianta tygra. K takovéto genetické odchylce dochází nejčastěji při páření bratra se sestrou. V Cincinnati se povedlo vyšlechtit bílého tygra bez pruhů v místní zoo, tygrům Bhimovi a Sumitě (bratr a sestra) se každé čtvrté mláďe narodilo bez pruhů. Mláďata byla poté prodána jiným zoologickým zahradám, například do Španělska, Mexika a dokonce i České republiky. Bezpruzí tygři

zajímavosti Hodil by se místo klaxonu do auta. To je teda žrout. Tygři bengálští jsou často zabíjeni farmáři. Je jednou z mála šelem, které nelezou na stromy. Za jednu noc je tygr schopen spořádat na 30 kg masa. Umí skvěle plavat, uloví i středně velikého krokodýla. Tygrův řev je možné slyšet až na vzdálenost 3 kilometrů. To je teda žrout. Hodil by se místo klaxonu do auta.

Pár foteček

Konec Zdroje: http://images.google.cz/ http://cs.wikipedia.org/ „Tahle prezentace už zkončila?!? Tak to můžu jít zase spát.”