Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kůň Převalského.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kůň Převalského."— Transkript prezentace:

1 Kůň Převalského

2 Kůň Převalského Žije v soudružných dlouhodobých státech,která cestují do velkých vzdáleností vyhledávat  potravní zdroje – trávu, listy a pupeny. Typické stádo vede starší klisna a jsou v něm ještě 2–4 další klisny, jejich mláďata a jeden hřebec, který se pohybuje na okraji stáda. Po březosti trvající 333–345 dní se rodí jedno hříbě.

3 Původ a Historie Již na počátku 19. století se vědělo o volně pobíhajících stádech divokých koní, mnozí si však mysleli, že jde o tarpana. Tarpani byli evropští příbuzní kertagů, bohužel tento druh díky zásahům lidí nepřežil.

4 Chování: žije v rodinných stádech
Způsob života Chování: žije v rodinných stádech Hlasové projevy: řehtání Potrava : traviny a jiné rostliny Délka života: nejméně 20 let

5 Zajímavosti Třída: savci, Řád: lichokopytníci, Čeleď: koňovití
Zeměpisné rozšíření: Dříve Střední Asie, v přírodě koncem 60. let 20.století vyhuben, zpětně vysazován od roku 1988 do rezervací Mongolska a Číny. Dnes žije volně v přírodě asi 450 koní Převalského. Biotop: kamenité stepi a polopouště Rozměry: Délka těla 2 – 2,8 m, délka ocasu 0,9 – 1,1 m, výška v kohoutku 1,25 – 1,40 m, hmotnost 200 – 350 kg Počet mláďat: 1 ks

6 Způsob Života Divocí koně tvoří malé rodinné skupiny s vedoucím hřebcem, několika kobylami a více hříbaty. Dospívající hřebci jsou vedoucím hřebcem odháněni. Ti se po určité době toulání pokoušejí získat vlastní stádo v prudkých bojích se staršími hřebci.

7 Děkuji za pozornost snad se vám prezentace líbila Natálie Augustinová 19.3 2017


Stáhnout ppt "Kůň Převalského."

Podobné prezentace


Reklamy Google