Neboj se mít zájem o druhé!. Neboj se mít zájem o druhé „…na strach musí být dva, jeden, který strach nahání a druhý, který se bojí…“ (jeden nestačí)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
Advertisements

BIBLICKÝ RŮŽENEC tajemství světla
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Jak se dělá exegeze Text Kontext (historický, literární) Struktura
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
31. Mojžíš se setkal s Hospodinem u hořícího keře
Peníze.
JAK DOSÁHNOUT ZASLÍBENÍ... Jozue 14:5 Synové Izraele udělali, co Hospodin přikázal Mojžíšovi, a rozdělili si zem.6 Synové Judovi přišli v Gilgalu za.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Integrita bezúhonnost
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Jirka Pospíšil, AC Vyškov, POSLÁNÍ CÍRKVE A KŘESŤANŮ Jirka Pospíšil, AC Vyškov,
Vyjít ze zóny bezpečí , Kolín. Hned nato přiměl Ježíš učedníky, aby vstoupili na loď a jeli před ním na druhý břeh, než propustí zástupy.
Každé ráno začíná život....
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Kolja 9.
Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
7. Hospodin zkouší Abrahámovou důvěru – má obětovat svého syna Izáka.
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Povolání Leviho (Lk 5,27-32) 5:27 Pak vyšel a spatřil celníka jménem Levi, jak sedí v celnici, a řekl mu: Pojď za mnou." 28 Levi nechal všechno, vstal.
Takové přáníčko se čas od času, ne-li pořád hodí každému :-) Jde to atomaticky,zapni zvuk.
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
2. Hospodin si vybral Gedeóna, aby zachránil Izraelity před Midjánci.
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
Vyrobilo Centrum pro katechezi  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického.
32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
26. Elijáš na hoře Karmel Po mnoha dnech, třetího roku, se stalo slovo Hospodinovo k Elijášovi: „Jdi a ukaž se Achabovi, chci dát zemi déšť.“ Elijáš.
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY II. Rekapitulace Mojžíš měl svůj životní plán, ale zklamal. Musel začít od znova. Naučil se žít v samotě a do této samoty přichází.
Až přečteš tento , zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ABRAHÁM VZOREM MODLITBY Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
BIBLICKÉ ZÁKLADY SVÁTOSTI SMÍŘENÍ. Nejzchytralejší ze vší polní zvěře, kterou Hospodin Bůh učinil, byl had. Řekl ženě: „Jakže, Bůh vám zakázal jíst ze.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.

MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY III Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Kde mají původ Velikonoce?
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
{ AC Rousínov, , Jirka Pospíšil. { Setkání s Bohem působí RADOST AC Rousínov, , Jirka Pospíšil.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Život podle Božího slova Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova. Žalm
1. Nalezen jsem, | nalezen, bludu jsem již prost, | mně spásy teď vzchází den, | s ním míru skvost. | Ježíš přišel hledat mne, | kam jsem zabloudil; |
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Liturgie – zdroj života.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem... Žij život bez strachu!!! AC Slavkov u Brna,
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
MENE TEKEL UFARSIN 3. POSLOUPNOST 1.Bůh 2.Rodina 3.Církev 4.Zaměstnání 5.Národ 6.Obnova společnosti.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Kolikrát? Matouš 18,21-35.
Až přečteš tento , zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
On.
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
Transkript prezentace:

Neboj se mít zájem o druhé!

Neboj se mít zájem o druhé „…na strach musí být dva, jeden, který strach nahání a druhý, který se bojí…“ (jeden nestačí)

Neboj se mít zájem o druhé Postavit se proti strachu z nedostatku! (možnost zneužití) Postavit se proti strachu z odmítnutí! (nebát se být jiný)

Neboj se mít zájem o druhé Čemu věnuješ největší pozornost, co v životě sleduješ? Své představy???

Neboj se mít zájem o druhé Čemu věnuješ největší pozornost, co v životě sleduješ? Svou situaci???

Neboj se mít zájem o druhé Čemu věnuješ největší pozornost, co v životě sleduješ? Díváme se často ven???

Neboj se mít zájem o druhé Bůh má zájem o lidi – soucítí a pomáhá jim Bůh povolává Mojžíše, 2 M (Exodus) 3, 6 – 12 6 A pokračoval: "Já jsem Bůh tvého otce, Bůh Abrahamův, Bůh Izákův a Bůh Jákobův." Mojžíš si zakryl tvář, neboť se bál na Boha pohledět. 7 Hospodin dále řekl: "Dobře jsem viděl ujařmení svého lidu, který je v Egyptě. Slyšel jsem jeho úpění pro bezohlednost jeho poháněčů. Znám jeho bolesti. 8 Sestoupil jsem, abych jej vysvobodil z moci Egypta a vyvedl jej z oné země do země dobré a prostorné, do země oplývající mlékem a medem, na místo Kenaanců, Chetejců, Emorejců, Perizejců, Chivejců a Jebúsejců.

Neboj se mít zájem o druhé Bůh má zájem o lidi – soucítí a pomáhá jim Bůh povolává Mojžíše, 2 M (Exodus) 3, 6 – 12 9 Věru, úpění Izraelců dolehlo nyní ke mně. Viděl jsem také útlak, jak je Egypťané utlačují. 10 Nuže pojď, pošlu tě k faraónovi a vyvedeš můj lid, Izraelce, z Egypta." 11 Ale Mojžíš Bohu namítal: "Kdo jsem já, abych šel k faraónovi a vyvedl Izraelce z Egypta?" 12 Odpověděl: "Já budu s tebou! A toto ti bude znamením, že jsem tě poslal: Až vyvedeš lid z Egypta, budete sloužit Bohu na této hoře."

Neboj se mít zájem o druhé Bůh ke změně často používá další lidi Ježíšova péče o zástupy, nasycení zástupu, Mk 6, 32 – Když vystoupil, uviděl velký zástup a bylo mu jich líto, protože byli jako ovce bez pastýře. 35… jeho učedníci a řekli: "Toto místo je pusté a čas už pokročil. 36 Propusť je, ať si jdou do okolních dvorů a vesnic koupit něco k jídlu." "Kolik chlebů máte? Jděte se podívat!" Když to zjistili, řekli: "Pět, a dvě ryby."

Neboj se mít zájem o druhé Běž i ty (na mou vinici) a dělej něco praktického Řekl jim tedy (Ježíš) Mt 20, 7: Jděte i vy na mou vinici. „Neste břemena jedni druhých…“ Gal 6,2 „Existuje mnohem mocnější zbraň, než síla, nebo nátlak. Tou zbraní jsou dobré vztahy. Dobré vztahy je však třeba nejprve vytvořit, udržovat je a rozvíjet“ (citát z kázání)

Neboj se mít zájem o druhé Závěrem … •Neboj se, Bůh se o své lidi/ záležitosti postará! •Odvaha neznamená, že necítíme strach a pochybnosti, ale to, že láska přemůže strach, že ho nakonec vyžene! •Začněme důsledněji přemýšlet, jak přemýšlí Bůh/ Ježíš!

Neboj se mít zájem o druhé Závěrem … Neboj se mít zájem o druhé, Bůh má zájem o tebe!!!