Vyhláška č. 205/2009 Sb., o zjišťování emisí ze stacionárních zdrojů a o provedení některých dalších ustanovení zákona o ochraně ovzduší.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní povinnosti v ochraně ovzduší
Advertisements

Kritéria udržitelnosti biopaliv Novela zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší Jiří Hromádko.
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Seminář IRZ a legislativa v ochraně ovzduší, , Praha Nařízení vlády č. 112/2004 Sb. a jeho novela Kurt Dědič, odbor ochrany ovzduší MŽP.
MŽP odbor ochrany ovzduší
Nařízení vlády č. 352/2002 Sb., kterým se stanoví emisní limity a další podmínky provozování spalovacích stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší.
Ochrana Ovzduší Přednáška 3
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Souhrnná provozní evidence Pavel Machálek ČHMÚ odd
CÍLE A HLAVNÍ ZMĚNY V NÁVRHU NOVÉHO ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ SENÁT Parlamentu České republiky Výbor pro územní rozvoj, veřejnou zprávu a životní prostředí.
Souhrnná provozní evidence a poplatková agenda
Vyhláška č. 355/2002 Sb. a její novela
Fakulta životního prostředí ČZU v Praze
Ministerstvo dopravy České republiky
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Cement, váprno, ekologie, , Lísek u Bystřice nad Pernštějnem Požadavky na paliva z hlediska ochrany ovzduší pohled do nejbližší budoucnosti Kurt.
Spalovací zdroje a paliva
o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů
Nová struktura souhrnné provozní evidence, formuláře pro sběr dat za rok 2008 a technické prostředky Ing. Pavel Machálek ČHMÚ
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
Spalovací zdroje a paliva - změny v legislativě Seminář KONEKO, Praha Spalovací zdroje a paliva - změny v legislativě Kurt Dědič odbor.
Návrh nového zákona o ochraně ovzduší z pohledu provozovatele zdrojů znečišťování ovzduší Senát PČR, 16.února 2010 Petr BARANEK Ředitel pro životní prostředí,
ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ JUDr. Michal Bernard MŽP ČR, odbor ochrany ovzdu ší Seminář Návrh nového zákona o ochraně ovzduší.
OCHRANA OVZDUŠÍ Ovzduší je pro člověka jednou z nejdůležitějších složek životního prostředí, bez které se nemůže obejít. Vdechovaný vzduch a vše, co obsahuje,
Ochrana ovzduší Zákon č. 86/2002 Sb. o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů (zákon o ochraně ovzduší) Předmětem je ochrana vnějšího ovzduší.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu provozovatele a zpracovatele Jiří Krejča DEZA, a.s. Valašské Meziříčí 24. února 2004.
Seminář Zkušenosti z prvního roku aplikace zákona o integrované prevenci v energetice a průmyslu Vazby zákona č. 86/2002 Sb. na zákon č. 76/2002 Sb.
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
Legislativa v ochraně ovzduší Směrnice o průmyslových emisích
Vliv topného režimu na emise krbových kamen spalujících dřevo
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu agentury CENIA.
Zkušenosti s vyhláškou 482/2005 Sb., o stanovení druhů, způsobů využití a parametrů biomasy při podpoře výroby elektřiny z biomasy Doc. Ing. Miroslav Hájek,
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
LEGISLATIVNÍ OPATŘENÍ CHRÁNÍCÍ ZDRAVÍ ČLOVĚKA PŘED NEPŘÍZNIVÝMI VLIVY STAVEB Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
Základní povinnosti v ochraně ovzduší – Legislativní přehled Ing. Zbyněk Krayzel
Setkání se starosty obcí a městysů ORP Telč 6. června 2016 Zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší -vybrané informace.
Zákon č.86/2002 Sb., o ochraně ovzduší Ústí nad Labem 9/2007 Ing. Jaromír Vachta.
Poplatkové přiznání a Souhrn provozní evidence Ing. Zbyněk Krayzel
Reaktor na odstranění organických plynných látek D. Jecha
Zákon č.86/2002 Sb., o ochraně ovzduší Ústí nad Labem 10/2008 Ing. Jaromír Vachta.
Zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší Ústí nad Labem 10/2009 Ing. Jaromír Vachta.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
Ostravice, Obsah přednášky Průmyslové činnosti v režimu IPPC v MSK Monitoring emisí látek znečišťujících ovzduší Prezentace výsledků monitoringu.
Používání veterinárních rentgenových zařízení podle zákona č
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
Ministerstvo průmyslu a obchodu, 24. listopadu 2016
Nový zákon o ochraně ovzduší
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Velká spalovací zařízení Průběh fóra podle čl
Vztah mezi směrnicí o IPPC a jinými směrnicemi EU
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Základní povinnosti v ochraně ovzduší – Legislativní přehled
EMISNÍ INVENTURA TĚŽKÝCH KOVŮ
Inventarizace emisí a údaje emisní bilance za roky
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Registr spaloven odpadů
Možnosti zvýšení účinnosti záchytu SO2 v rozprašovacím
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Inspekční činnost ČIŽP v rámci integrované prevence
Transkript prezentace:

Vyhláška č. 205/2009 Sb., o zjišťování emisí ze stacionárních zdrojů a o provedení některých dalších ustanovení zákona o ochraně ovzduší

Právní základ  Zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů (zákon o ochraně ovzduší), ve znění pozdějších předpisů  Vyhláška č. 356/2002 Sb., která mimo jiné stanovuje způsob zjišťování množství vypouštěných znečišťujících látek, obecné emisní limity a další  Prováděcí předpisy zákona z emisní oblasti stanovující specifické emisní limity a další podmínky provozu (spalovací zdroje, spalovny odpadu, ostatní technologické zdroje, zdroje emitující VOC)

Zákon o ochraně ovzduší  § 9... základní požadavky na zjišťování emisí znečišťujících látek  § provozní evidence zdrojů ZO  § činnosti, které mohou provádět pouze osoby autorizované Ministerstvem životního prostředí, požadavky na žadatele o vydání autorizace  § povinnosti autorizované osoby

Vyhláška č. 205/2009 Sb. Měření emisí  Jednorázové měření emisí - autorizované měření emisí, osobami s autorizací od MŽP, povinnost akreditace vybraných metod a postupů  Kontinuální měření – zajišťované provozovateli zdrojů znečišťování ovzduší  Ověřování výsledků kontinuálního měření – prováděné souběžným jednorázovým měřením osobami k této činnosti autorizovanými

Úlevy od měření emisí  Dostupné technické prostředky nezaručí zjištění skutečného stavu znečišťování ovzduší  TZL : spalování vybraných plynných a kapalných paliv, u kapalných paliv omezeno výkonem 5 MW a dosahovaným 1 stupněm Bacharachovy stupnice (!!! Ne pro LCP s příkonem nad 100 MW, dtto SO 2 )  SO 2 : plynné a kapalné palivo, jehož dodavatel zaručuje stálý obsah síry nezpůsobující překročení ELV  Záložní zdroje: do 300 provozních hodin ročně (nevztahuje se na zařízení nově uváděné do provozu a LCP, spalovny odpadu a na spoluspalování odpadu)

Jednorázové měření emisí  Četnost měření na zdrojích (závislé na kategorii zdroje a u středních stacionárních spalovacích zdrojů též na instalaci zařízení snižujícího emise ze zdroje do ovzduší)  Doba měření:6 hodin po dobu provozu zdroje, 12 hodin u VZ a ZVZ při nestabilních provoz. podmínkách, šaržovité (cyklické) výroby ~ závislé na délce cyklu (4h)  Jednorázové měření po uvedení zdroje do provozu a po významné a trvalé změně – za jmenovitých parametrů zdroje, další periodická měření za běžných provozních podmínek

Vyhodnocení jednorázového měření  Vyhodnocení jednorázového měření emisí: hmotnostní koncentrace znečišťující látky za podmínek, za kterých je stanoven emisní limit (t, p, vlhkost, obsah ref. složky), hmotnostní tok, měrná výrobní emise  Legislativní podmínky pro plnění EL: průměrná hodnota z dílčích výsledků dílčích měření je menší než EL, každá hodnota dílčího měření je menší než 120% EL (výsledky se před porovnáním ničím nekorigují)  Sledování a zaznamenání provozních parametrů – nezbytné pro správné a kontrolovatelné vyhodnocení měrné výrobní emise (použité dále pro výpočet celkové roční emise a poplatku)

Požadavky na obsah protokolu  Vyhodnocení výsledků měření a jejich porovnání s hodnotami EL (samostatná část protokolu zpracovaná podle osnovy ČIŽP) vyhláškou 205/09 zrušena  Zavedení povinné akreditace metod, protokol mnohdy nabývá formy protokolu o analytické zkoušce, nedostatečná a nekonkrétní data provozních parametrů  Legislativní podmínky pro plnění EL: průměrná hodnota z výsledků dílčích měření je menší než EL, každá hodnota dílčího měření je menší než 120% EL, výsledky se před porovnáním ničím nekorigují (dále např. pozor na odečet metanu u NMVOC u různých dob odběru apod. )

Kontinuální měření emisí  Jmenovitě určená povinnost vybraným zdrojům a dále podle projektované velikosti roční emise (např. 200 t/r TZL)  TZL a SO 2 u LCP s příkonem 100 MW a vyšším spalujících ZP ~ kontinuální měření bude nahrazeno jednorázovým (novela vyhlášky ve schvalovacím procesu)  Ověřování výsledků kontinuálního měřicího systému, přípustná tolerance 10% z hodnoty EL

Výpadky kontinuálního měření  Nepřekročí 5 % celkové provozní doby v kalendářním roce (ve 205/09 neplatí pro LCP, u kterých transpozice směrnice)  Směrnice 2001/80/EC (Př. VIII, A, 6.): výpadky nepřekročí 10 dní v kalendářním roce, neplatný den > 3 neplatné průměrné hodinové hodnoty, pokud překročí musí být činěna opatření k zajištění větší spolehlivosti měřicího systému  V ČR u kontinuálního měření vyhodnocovány ½ hodiny, nejasnosti v postupu podle 205/09 (novela vyhlášky)

Měření emisí u jmenovitě určených zdrojů (§ 12)  Povinnost měření zahrnuje spalovací zdroje spalující tuhá a kapalná paliva pro kotle od jmenovitého tepelného příkonu 50 MW  Tato povinnost měření má sloužit především povinnému reportingu a neznamená nutnost stanovení OEL, ty by měly být stanoveny ve zdůvodnitelných případech, kdy řízení technologického procesu má vztah k výstupní koncentraci příslušné znečišťující látky.

Obecné emisní limity  Příloha č. 1 – obecné EL pro znečišťující látkya jejich skupiny: přehledné, lépe aplikovatelné  Individuální a skupinové emisní limity (např. pro organické látky a těžké kovy): hmotnostní koncentrace, limitní hmotnostní tok  U vybraných ZL navrženy zpřísněné OEL, doba platnosti je stanovena k (např. Cl -, F -, CN - )  U vybraných technologií budou v novele NV 615/2006 Sb. stanoveny SEL místo aplikace OEL

Souhrnná provozní evidence (SPE)  Seznam údajů tvořících provozní evidenci  Vzory souhrnné provozní evidence – identifikace provozovatele provozovny  SPE spalovacích zdrojů a spaloven odpadu  SPE ostatních zdrojů znečišťování ovzduší  Údaje o komínech nebo výduších ze zdrojů  Údaje o autorizovaných měření emisí (hmotnostní koncentrace, hmotnostní tok, měrná výrobní emise)

Děkuji za pozornost

Příloha