Minivýletek 10. červce 2008. Tak jsem si řekl, že si zajedu, zajdu (když se do lesa s vozidlem nesmí a je to dobře) podívat na památník na Franz Josefa.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků.
Advertisements

©2008 Verze 1.3 Úkol: Zachraňte trosečníka, který ztroskotal na pustém ostrově. Ostrov je obklopen rozbouřeným mořem, ve kterém.
BOŘEŇ Česko.
AUTO : V obci Rybná nad Zdobnicí odbočit u motorestu (ukazatel Litice, nebo Česká Rybná), do obce Záchlumí. Zde u dřevěné kapličky (zvonice) obr.1 opustit.
Parta 11 odvážlivců vyráží na lyže –
ANGLIE U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy.
.... budeme mít rodinku můžete se podívat....
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Výletek kolový 17. června LP Tak jsem se odpoledne rozhodl, že se projedu na kole, v terénu, o kterém jsem již delší dobu uvažoval. Auto jsem nechal.
Per pedes 2. červce Tak jsem si řekl, že bych si zase mohl trochu užít přírody. Asi ne na kole, ale i pěšmo. A tak se začínám připravovat, z intu.
Copak nám nadělil rok 2008 V tomto roce jsme zažili mnoho nečekaných změn. Dokonce takových změn, že je nám mnozí můžou závidět, ale určitě se nechceme.
Tvar a rozměry Země.
Pohled přes Mníšek na Skalku
Slova Květiny.
Určeno pro ty z vás, kteří …….no, řekněme …….. mají něco okolo 30 let!!!!!
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
Naše škola Třída O3 Jindřichův Hradec  Naše škola sídlí v krásném městě-v Jindřichově Hradci.
Ahojky, lidi ! Doufám, že se máte skvěle. Tak tu máme zase krutou zimu, ach jo !? Každý z nás ví, kdo z toho má největší radost. Že ? Mirku, už tě vidím.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
(kulík) v obrazech vstupte Jedná se o několik snímků malé Jany Tauchmanové narozené v Brně. Fota jsou z období asi od 14. dne po narození do.
Kolja 9.
Expedice Lago d´Idro ( Itálie ) –
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
Člověk se nědy zeptá proč...???
Létání je krásné!. …nevadí, máme tři další! …byl jsem tu první!
Určeno pro ty z vás, kteří …….no, řekněme …….. mají něco okolo 30 let!!!!!
DEN ZEMĚ 30. dubna 2013 II. A a II. B ZŠ a MŠ Raškovice.
Adaptační kurz 1.A Veronika Bystrá Kristýna Kerberová
Příslovce Mgr. Michal Oblouk.
CESTA VZHŮRU školení trenérů OBhotel Kouty OD ŽÁKŮ K JUNIORŮM ANEB(SNAD)
Nikola Skalová, Berenika Pilařová, Tereza Neitzelová, Karolína Vokálová, Lena Šuláková Adaptační kurz 1.A 2014.
Výuková prezentace pro 4. ročník ZŠ, Přirodověda Jan Mayer.
Dopis od Boha.
Příroda a já Otázky.
Výletek II 18. června LP Tak, máme následují den po výletku I. a když už jsem v tom, tak si dáme další, přes Jarcovou. Chci si tam něco ověřit,
Jeníček a Mařenka Třídění Odpadu. Žili, byli Jeníček a Mařenka v jednom činžovním domě, kdesi za sedmero horami a sedmero řekami.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 3. Přírodovědný pobyt Pec pod Sněžkou - penzion Zákoutí 3. skupina.
KrkonošeKrkonoše Přestěhovali jsme se do našeho nového domu v Krkonoších. Bože, jak je zde krásně! Už se nemohu dočkat až majestátné horské vrcholy pokryje.
Dexův zpravodaj. BAF!!! Utíká to jako voda, u nové paničky jsem už měsíc a tak vás, mí milí příznivci, zase zdravím. (SPAM upozornění: Kdo je do příznivců.
Krkonoše.
Červená karkulka Lucie Novotná.
Tak co hoši? Je ten puk za čárou, nebo ne? To je dnes už potřetí! Já říkal, že chci nadhazovat!!
Červená Karkulka Autor:Michaela Rohlíková.
Jezevčí vrch 2.díl.
Scházíš mi lásko .... Scházíš mi lásko ...
BOZP – Práce s počítačem
Napsala a vytvořila: Madlenka
Cesta za pokladem.
Interpunkce v souvětí Cvičení.
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Putování studentů Akademie třetího věku OS TOTEM za pramenem řeky Úhlavy započalo na nádraží Špičák.
 Chci se s Vámi podělit o své zážitky z letního tábora s výukou angličtiny, kde se mi už dvakrát líbilo a kam byste se mohli podívat i vy. 
Deficitní poruchy paměti vyvolané věkem!.
Adéla Harenčáková 7. třída
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Voděradské bučiny a Jevanský potok Vladimír Kubín
Vysočany 30 září Nevěda, jak si zlepšit moje dýchání, vydal jsem se zase k našemu rybníčku, podívat se, jak nám jeho okolí zlátne.
Cyklistická výprava okolím Milířů – Hruškovna, Lužní potok, Milíře Příroda je tu krásná vždy, ale nejhezčí je na jaře.
ZACHRÁNCE MŮJ TADY JÁ JSEM, ČEKÁM TĚ ZACHRÁNILS MĚ SKRZE SVOU KREV
Výlet na Lipno Letošní prázdniny jsme s paničkou vyrazily na Lipno. Kde jsme si nenechaly ujít stezku do korun stromů. Panička nahoru jela sedačkovou lanovko.
Zábavná M A T E M A T I K A ☺ D Á L E.
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Krkonoše.
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Dětské dopravní hřiště Liberec
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Krkonoše.
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Minivýletek 10. červce 2008

Tak jsem si řekl, že si zajedu, zajdu (když se do lesa s vozidlem nesmí a je to dobře) podívat na památník na Franz Josefa Habsburského, který se účastnil LP 1898 manévrů svého vojska. Tak jsem dojel do vsi, zaparknul a měla být do lesa slušná cesta a ona stará, zarostlá vysokou travou, nepoužívaná. Posloužila opět mapka z intu a opět trocha zklamala, lesáci se podle něj neřídí. V lese už to bylo lepší, tak si tak stoupám stezkou až jsem narazil na pevnou cestu. Tak to je v pořádku, teď doleva a musí být cesta vpravo opět vzhůůru. I když zapršelo, les moc nevoní lesem. Jdu a jdu a jakásik cesta odbočuje, vzdálenost ušlá by odpovídala, tak do toho. Po nějaké době se mi to přestává líbit, objevuje se hluboké koryto potoka ve strži a to by mělo být vpravo. Po menším rozmýšlení opatrně dolů a zase se škrábat nahoru a fakt, tady je další cesta.

Tak vijo po ní furt do stoupání, cesta začíná jaksik degenerovat, pak odbočuje vlevo svahem a to už jsou jen jakésik znatelné koleje, po kterých se stahovalo dřevo a když zaprší, tak teče voda. Nevadí, snaží se vinout furt nahoru vcelku správným směrem napříč i po vrstevnici. Smrkový les už přešel víceméně ve smíšený s bukem, který začíná převládat. A vidím to, co jsem očekával a divil jsem se, že jsem dosud na to nenarazil, do buku se to dobře ryje a mé očekávání se tak splnilo. Jak je ten výtvor asi tak starý??

A copak to tu v lese dělá, kdo a proč se namáhal??

Dostal jsem se do míst, kde by měl být pomník, že by ho už někdo odnesl? Tak pátrám, prolézám okolí, trošku deštíka spadlo a po době delší vidííím! Jak tady mohli v lese manévrovat nevím, nejspíše tak si hrát na schovku, nebo byli na hřiby. Asi si udělalo vojsko jen takový výlet. Možná horští myslivci.

Chvilku pobudu, snažím se vcítit do té doby.. Dolů se jde celkem dobře, pak si uvědomuji stav kolen, když scházím z kopců a co by mě mohlo čekat, tak zvolňuji a tak s časem se dostávám níž a níž, pak se otevírá trochu rozhled do dáli a co nevidím – Praděda s věží. Troška v mlžnu, ale pěkně viditelný. To bývá málokdy, nejspíš ráno, nebo večer při zapadajícím slunku, když nemusí prorážet smog apod. a svítí odspodu. Moc se nefotilo, protože je to HP žrout baterkoenergie. Pokračuji.. a tak …

The END