Popis školících a informačních aktivit CERMATu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
NOVÁ MATURITA Stručná informace o průběhu a přípravě.
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY jak bude nová maturita probíhat v roce 2010 • základní model nové maturity • jaké typy zkoušek bude nová maturita obsahovat •
NOVÁ MATURITA Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí
PROJEKT „ZLEPŠENÍ KVALITY ŘÍZENÍ A ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA KÚSK“ REG. Č. CZ.1.04/4.1.01/ PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY: STŘEDOČESKÝ KRAJ.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Maturitní zkouška v roce 2012 Přehled hlavních legislativních změn.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
1 Sdružení řemesel a malých podniků ve stavebnictví (CAPEB) FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍHO DIALOGU Leden 2008 Seminář o sociálním dialogu 15. únor 2008 (na projektu.
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
MATURITNÍ GENERÁLKA 2010 Jedinečná příležitost pro studenty, učitele i školy připravit se na změnu maturitní zkoušky v roce 2011 Unie školských asociací.
Dílčí části MZ z anglického a německého jazyka
Maturita září Legislativa Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání.
Práce předsedy zkušební maturitní komise
NOVÁ MATURITA JAKO CÍL Model maturitní zkoušky
Model reformní maturity (Změna vyhrazena)
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
KROK. Cíl: vzdělávání pro maturitní generálku 2009 Obsah: organizace a logistika maturitní zkoušky Prezenční vzdělávání: – E-learningové.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Maturita 2015.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Zpráva o činnosti komise rozhodčích ČSJ za rok 2007.
Legislativní prostředí
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
CO NÁS ČEKÁ OKOLO MATURIT V ROCE 2012 Maturita 2011 Změny pro rok 2012 Připomínky CZESHA Nový systém hodnocení písemných prací.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
MATURITNÍ GENERÁLKA 2010 Jedinečná příležitost pro studenty, učitele i školy připravit se na změnu maturitní zkoušky v roce 2011 Plénum AŘG - Medlov -
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
NOVÁ MATURITA JAK BUDE NOVÁ MATURITA PROBÍHAT (říjen 2008) základní model nové maturity jaké typy zkoušek bude nová maturita obsahovat maturita bez hendikepů.
Realizační tým ICZ duben 2005
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY odklad o rok a jak dál v roce
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Stanislava Krčková Podpora gymnázií AŘG
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
NOVÁ MATURITA 2011 Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
MATURITNÍ GENERÁLKA – MAG’10 ZAČÍNÁ 11. – 14. října 2010 Tisková konference MŠMT
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2014 Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. prosince 2014 Liberec Dana Štěpánová.
Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost od Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona základní model nové maturity skladba zkoušek nové maturity maturita bez hendikepů průběh maturity organizace.
TESTY PRO PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY LIBERECKÝ KRAJ REKAPITULACE NABÍDKY CERMATU PO ZAPRACOVÁNÍ VÝSLEDKŮ DISKUSE S ŘEDITELI ŠKOL A PRACOVNÍKY OŠMS KÚ.
Přijímací řízení nově Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK Krajský úřad Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2016
tisková konference CERMAT dne
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona
Transkript prezentace:

Popis školících a informačních aktivit CERMATu CISKOM, KROK, KOS Plzeň 26.3.2009 Ing. Viktor Šinkovec (CERMAT)

Informace sdělené prezentací: Co je cílem? Pro koho? Jak? Kdy? Maturitní otázky a odpovědi (MQA)

Co je cílem? Součástí přípravy společné části MZ je vybudování personální infrastruktury. Základní školící aktivitou je projekt CISKOM úvodní etapou školení je projekt KROK Podpůrnou informační aktivitou je projekt KOS

Základní školící aktivita – CISKOM (1) Školení proběhne e-learningovou formou s doplněním o prezenční části včetně ověření způsobilosti. Slouží k vyškolení rolí: přímo ze zákona: komisař, zadavatel a hodnotitelé nepřímo ze zákona: ředitel, ČŠI, předseda ZMK potřebné k zabezpečení MZ: rateři, autoři, revizoři atd. Zabezpečuje ověřování způsobilosti k výkonu stanovených funkcí

Základní školící aktivita – CISKOM (2) partnerem při realizaci je NIDV (NPI) CERMAT zabezpečuje obsahy školení Obě organizace se podílí na vytvoření lektorského týmu NIDV zabezpečuje lektory NIDV zabezpečuje organizaci a provedení školení CERMAT provádí ověřování způsobilosti vyškolených rolí a vydává osvědčení

Základní školící aktivita – CISKOM (3) Zahájení provozu CISKOM bude v posledním týdnu v srpnu, po etapách, tak aby od prosince 2009 do března 2010 proběhlo ověření způsobilosti k výkonu stanovených funkcí a vydání osvědčení. legislativně - ekonomické důvody (nadlimitní zakázka na e-learning) technické a organizační důvody (v lednu 2009 zásadní změna finančního zajištění) Proto proběhne úvodní etapa školení - projekt KROK

Úvodní etapa školení CISKOM - projekt KROK omezený rozsah (podlimitní zakázka e-learning, především prezenční forma) omezený cíl (úvodní seznámení s problematikou do úrovně potřebné do doby plného provozu CISKOM, bez ověřování způsobilosti) vybrané cílové skupiny (ředitelé, jejich zástupci, komisaři, zadavatelé) zahájení pro ředitele a jejich zástupce 15. 5. 2009 zahájení problematiky SVP 15. 6. 2009 zahájení pro komisaře a zadavatele 15. 6. 2009

Průběh CISKOM po jednotlivých rolích (1) Ředitelé (zástupci) prezenční forma, od 15. 5. 2009 do srpna 2009 přístup na on-line část, od června 2009 trvale aktualizace on-line části po vydání vyhlášky Školní maturitní komisaři přístup na on-line část, od června 2009 do září 2009 (do MAG‘2) aktualizace on-line části po vyhodnocení MAG‘2 a platné vyhlášce prezenční forma s ověřením způsobilosti a vydání osvědčení, od prosince 2009 do února 2010

Průběh CISKOM po jednotlivých rolích (2) Zadavatelé přístup na on-line část, od června 2009 do září 2009 (do MAG‘2) aktualizace on-line části po vyhodnocení MAG‘2 a platné vyhlášce on-line ověření způsobilosti a vydání osvědčení, od prosince 2009 do února 2010 Hodnotitelé písemných prací a ústních zkoušek přístup na on-line část, od září 2009 prezenční forma s ověřením způsobilosti a vydání osvědčení, od prosince 2009 do února 2010 Ostatní role (rateři, autoři atd..)

Informační podpora učitelů konzultační semináře (KOS) publikace do škol otázky a odpovědi (MQA)

Konzultační semináře (KOS) určeno pro učitele ČJL a CJ cílem je podat informace o komplexních zkouškách nenahrazuje školení CISKOM účast dobrovolná lektorský tým a obsah seminářů připraven CERMATEM pro cílovou skupinu je poskytováno bez úhrady organizační zajištění prostřednictvím KVZ zahájení v krajích – 15. 5. 2009

Otázky a odpovědi MQA (1) Proč začala nominace pracovníků na funkce komisař, zadavatel a hodnotitelé tak brzy? z organizačních důvodů, jedná se o více než 40 tis rolí veškeré kalkulace probíhaly na základě odhadů, podle skutečného stavu musíme uzpůsobit průběh a skladbu školení dnes je uzávěrka nominací a dosud své pracovníky nominovalo cca 50% škol

Otázky a odpovědi MQA (2) Proč nemáme více informací? informace, o kterých víme, že se již nezmění tak okamžitě zveřejňujeme není dosud ukončena tvorba prováděcí vyhlášky

Otázky a odpovědi MQA (3) Jaká je role NIDV a jednotlivých KVZ? NIDV organizuje a provádí školení CISKOM na základě obsahů stanovených CERMATem KVZ organizačně zajišťují konzultační semináře prováděné lektory CERMATu Jak je to s platbami za školení a semináře? veškeré aktivity CERMATu vzhledem k nové maturitě jsou poskytovány bezplatně

Otázky a odpovědi MQA (4) Odpovědi na otázky z diskuze Děkuji za pozornost