Legislativní změny a novinky relevantní z pohledu zadavatelů a příjemců dotací Právnická firma roku 2010 v kategoriích: - Největší právnická firma v ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZMĚNY ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Zákon o veřejných zakázkách: problémové okruhy
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Zákon o veřejných zakázkách po „transparenční“ novele z.č. 55/2012 Sb.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
Valná hromada České asociace konzultačních inženýrů (CACE), Praha, 27. března 2012 Přijatá novela zákona o veřejných zakázkách s účinností k
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Veřejné zakázky Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Osvěta a transparentnost veřejných zadavatelů Reg. číslo projektu - CZ.1.04/4.1.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Mgr. Romana Derková Ostrava,
Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky schválila v listopadu 2011 Poslanecká sněmovna ve třetím čtení přijala dlouho očekávanou novelu zákona o.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací Praha,
ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK transparentní novela zákona Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj 1.
Změny v Pokynech pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v roce 2012.
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - přehled nejdůležitějších změn po novele č. 55/2012 Sb., která nabyla účinnosti dne přehled nejdůležitějších.
Novela zákona o veřejných zakázkách Porada s ekonomy neškolských příspěvkových organizací Jihomoravského kraje Mgr. Michal Lipovský.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK transparentní novela zákona Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Realizace veřejných zakázek a zakázek po – legislativa, postupy, limity Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava PARTNER.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Novela zákona o veřejných zakázkách
Veřejné zakázky vybrané kapitoly
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky Robert Páleník
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

Legislativní změny a novinky relevantní z pohledu zadavatelů a příjemců dotací Právnická firma roku 2010 v kategoriích: - Největší právnická firma v ČR - Telekomunikace a média Klienty nejlépe hodnocená právnická kancelář v České republice. 1. místo v počtu realizovaných fúzí a akvizic v České a Slovenské republice a ve střední a východní Evropě (2009) 1. místo v počtu realizovaných fúzí a akvizic v České republice (2009) 1. místo mezi domácími právnickými firmami (2010)

Přehled nejvýznamnějších právních předpisů 1.Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů; 2.Zákon č. 139/2006 Sb., o koncesních smlouvách a koncesním řízení (koncesní zákon); 3.Směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 2004/18/ES ze dne 31.března 2004, o koordinaci postupů při zadávání veřejných zakázek na stavební práce, dodávky a služby, ve znění pozdějších předpisů; 4.Směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 2004/17/ES ze dne 31.března 2004, o koordinaci postupů při zadávání zakázek subjekty působícími v odvětví vodního hospodářství, energetiky, dopravy a poštovních služeb, ve znění pozdějších předpisů; 5.Vyhláška č. 172/2011 Sb., kterou se zrušuje vyhláška č. 326/2006 Sb., o podrobnostech atestačního řízení pro elektronické nástroje, náležitostech žádosti o atest a o výši poplatku za podání žádosti o atest (vyhláška o atestačním řízení pro elektronické nástroje); 6.Vyhláška č. 339/2010 Sb., o uveřejňování vyhlášení pro účely zadávání veřejných zakázek. Užitečné internetové odkazy: 1. – informační systém o veřejných zakázkách (k vyhledávání uveřejněných VZ, k vyhlašování VZ) 2. – rejstřík osob se zákazem plnění veřejných zakázekhttp:// seznam platných profilů zadavatelů stránky ÚOHShttp:// portál s důležitými informacemi o právu veřejných zakázekhttp:// 1.Veřejné zakázky – relevantní právní předpisy a užitečné odkazy 2

Hlavní koncepce novely ZVZ: •tzv. „protikorupční novela“ ZVZ •výsledek spolupráce expertů ministerstev, NERV, ÚOHS, politických stran, nestátních neziskových organizací a dalších klíčových odborníků v dané oblasti → snaha o naplnění Programového prohlášení Vlády ČR v boji proti korupci v oblasti zadávání VZ •cíl: zvýšení transparentnosti zadávání VZ, posílení možnosti kontroly vynakládaných veřejných prostředků při současném zjednodušení administrativního procesu výběru nejvhodnější nabídky Průběh přípravy novely ZVZ: •vládní návrh novely ZVZ předložen Poslanecké sněmovně ČR dne (sněmovní tisk 370) •1. čtení na 19. schůzi PS ČR dne → návrh přikázán k projednání výborům •plánované projednání ve výborech dne (hospodářský výbor) a (výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj) •v mezidobí zpracování pozměňovacího návrhu novely MMR (nestandardní způsob vypořádání připomínek z mezirezortního připomínkového řízení) → zaslán poslancům dne •navržená účinnost ke dni •odkaz na znění návrhu novely ZVZ dostupné na (bez pozměňovacího návrhu MMR): Pozn.: nabývá účinnost tzv. „obranná novela“ ZVZ (zákon č. 258/2011 Sb.) transponující směrnici 2009/81/ES (účelem směrnice je podporovat evropskou obranně-technologickou a obranně-průmyslovou základnu) → nové ustanovení § 10a - veřejná zakázka v oblasti obrany nebo bezpečnosti (nový druh VZ) – není možné zadat v otevřeném řízení 2.Připravovaná novela ZVZ v roce 2011 – koncepce a průběh přípravy novely 3

Dotovaný zadavatel (§ 2 ZVZ): nová definice dotovaného zadavatele •vládní a pozměňovací návrh: „právnická nebo fyzická osoba, která zadává veřejnou zakázku hrazenou z více než 50% z peněžních prostředků z veřejných zdrojů, a to i prostřednictvím jiné osoby“ nebo pokud peněžní prostředky na veřejnou zakázku z těchto zdrojů přesahují Kč; peněžní prostředky jsou poskytovány z veřejných zdrojů i v případě, pokud jsou poskytovány prostřednictvím jiné osoby. •Pozn.: veřejné zdroje = dotaze poskytnuté ze SR, RO a RK, státních fondů, RRRS, prostředky nebo granty přidělené podle zvl. pr. předpisu, granty EU nebo dotace, příspěvky a podpory poskytnuté z VR a jiných peněžních fondů cizího státu s výjimkou peněžních fondů spravovaných podnikatelskými subjekty se sídleme nebo bydlištěm v zahraničí Veřejný zadavatel (§ 2 ZVZ): •při výkonu relevantní činnosti postupuje dle pravidel pro sektorového zadavatele x výj. odvětví vodárenství, vodní hospodářství Nové finanční limity VZ malého rozsahu (§ 12 ZVZ): snížení limitů pro povinný postup dle ZVZ •Pozn.: u zjednodušeného podlimitního řízení na stavební práce snížení z 20 mil. Kč na 10 mil. Kč 3. Připravovaná novela ZVZ v roce 2011 – konkrétní legislativní změny (1/4) 4 Do Od VZMR na dodávky a služby1 mil. Kč bez DPH3 mil. Kč bez DPH VZMR na stavební práce1 mil. Kč bez DPH

Předběžné oznámení VZ (§ 86 ZVZ): •vládní návrh: předběžné oznámení u všech VZ + v okamžiku vyhlášení zpracovat ekonomické zdůvodnění VZ x •pozměňovací návrh: zveřejňování pouze u nadlimitních VZ Významná veřejná zakázka (§ 16a ZVZ): nová kategorie VZ •limit významné zakázky odvislý od typu zadavatele •hodnotící komise 9 členů; MMR navrhne 2 členy + 2 náhradníky ze seznamu hodnotitelů – zadavatel následně po jednom vylosuje (MMR vede seznam hodnotitelů – prokázání odborné praxe 5 let); je-li to odůvodněno předmětem VZ, pak 2/3 členů komise musí mít odbornost ve vztahu k předmětu VZ •Pozn.: požadavky na členy HK u nadlimitních VZ (zvláštní způsobilost, VZ na stavební práce – odborná způsobilost podle zvl. pr. předpisu) Změna průběhu některých řízení: •změna průběhu soutěžního dialogu v části „hledání vhodných řešení způsobilých splnit potřeby zadavatele“ •změna některých podmínek použití soutěže o návrh 3. Připravovaná novela ZVZ v roce 2011 – konkrétní legislativní změny (2/4) 5

Zadávací podmínky: •upřesnění zadávacích podmínek u VZ na stavební práce - soupis stavebních prací, dodávek a služeb včetně výkazu výměr (i v elektron. podobě), připuštění odkazů na obchodní firmy, apod. (pokud nedojde k neodůvodněnému omezení hosp. soutěže), požadavek na obchodní podmínky (§ 46d ZVZ) •požadavek na jistotu i 5 % předpokl. hodnoty VZ při použití elektron. aukce •uveřejnění textové části ZD na profilu zadavatele (OŘ, UŘ, ZPŘ) + neuveřejněné části předá či odešle zadavatel žadateli do 3 prac. dní (OŘ), resp. do 2 prac. dní (ZPŘ) ode dne doručení žádosti dodavatele •žádost o dodatečné informace nejpozději do 6, resp. 5 pracovních dní před uplynutím lhůty pro podání nabídek Změny v části kvalifikace dodavatele: •zrušení ZKP (seznam statut. orgánů, seznam akcionářů – 10%) x přeneseno jako požadavek na obsah nabídky ( § 68 ZVZ) •zrušení ekon. a finan. kvalifikačních předpokladů → nahrazeno čestným prohlášením o ekon. a finan. způsobilosti •zrušení možnosti požadovat certifikát ISO/EMAS u technických kvalifikačních předpokladů •změna prokazování splnění TKP – pouze osvědčení nebo smlouva s objednatelem služby (vypuštění čestného prohlášení) •upřesnění požadavku na stáří dokladů k prokázání splnění kvalifikačních předpokladů → 90 dní ke dni podání nabídky •stanovení okamžiku rozhodného pro prokázání splnění kvalifikace (§ 59 odst. 4 ve spojení s § 52 ZVZ) 3. Připravovaná novela ZVZ v roce 2011 – konkrétní legislativní změny (3/4) 6

Omezení počtu zájemců pro účast v užším řízení, JŘSU a soutěžním dialogu: zrušeno •vládní návrh – úplné zrušení x pozměňovací návrh ponechání výjimky pro VZ v oblasti obrany nebo bezpečnosti (povinnost vyzvat alespoň 5 zájemců) a v případě omezování zájemců ze strany sektorového zadavatele (povinnost vyzvat alespoň 3 zájemce) - „legislativně nedotaženo“ •zakázáno omezování losováním Uveřejňování smluv na plnění VZ: •vládní návrh: uveřejňování všech smluv x pozměňovací návrh: neuveřejňování smluv, které obsahují informace utajované podle zvl. předpisu („legislativně nedotaženo“ – neurčen relevantní právní předpis) Zrušení zadávacího řízení: •vládní návrh: v případě, že zadavatel obdrží méně než 3 nabídky x pozměňovací návrh: v případě, že zadavatel obdrží 1 nabídku Působnost ÚOHS: •pozměňovací návrh: zamezit přezkumné činnosti ÚOHS ve vztahu k VZMR x jinak přezkum VZMR? (rozhodnutí NSS z ledna 2011) •nemožnost podat podnět ÚOHS, pokud námitky nepodány 3. Připravovaná novela ZVZ v roce 2011 – konkrétní legislativní změny (4/4) 7

8 © 2011 Autorská práva vyhrazena Mgr. Adéla Havlová, LL.M., advokátka , Děkuji za pozornost Zde můžete vložit obrázek vaši PG, který najdete ve složce na G: u musteru