Program TEMPUS Vladimír Horák leden 2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH
Dovoz letadel do ČR (se zaměřením na kluzáky a balóny)
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Prezentace pro jednání se zástupci leteckých dopravců –
Member of XI. ROČNÍK JEDNÁNÍ LETECKÝCH DOPRAVCŮ A ODBORNÉ VEŘEJNOSTI SE ZÁSTUPCI ŘLP „INFORMACE O VÝCVIKOVÝCH AKTIVITÁCH ŘLP“ CZECH AVIATION TRAINING CENTRE.
Program TEMPUS Vladimír Horák únor 2011
Občanská nauka Ústava ČR; VY_32_INOVACE_D2_10 Interaktivní výklad: Ústava ČR Mgr. Ludmila Muchová.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Vzdělávání. Zkoušky základního výcviku jezdce x ZZVJ Zučastnilo se 98 uchazečů Úspěšně ukončilo 90 uchazečů 5 uchazečů v opravné zkoušce.
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.
Základní nařízení komise (ES) 1592/2002
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 ze dne 24. září 2003.
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Zákon č. 179/2006 Sb. a právní úpravy systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
platnost a účinnost celního kodexu unie a souvisejících předpisů
Podpora podnikání a investic a EU v následujícím období Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 24. duben 2013.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Přechod na šíři kanálu 8,33 kHz
Město a developer Marcel Soural, 1. října TRIGEMA a.s. | realizované projekty 2 2Barevné Letňany I. a II. etapa PV Roztoky VTP Roztoky Rezidence.
EMAS III Změny v akreditaci a ověřování Ing. Radim Frolík.
Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší.
Ministerstvo dopravy České republiky
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
Zákon č. 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu
Osvědčeno pro stavbu Svaz zkušeben pro výstavbu. Jsou stavby skutečně bezpečné? Svaz zkušeben pro výstavbu.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
doc. Ing. František HELEBRANT, CSc.
1 NASKL v roce 2007 Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Úřad pro civilní letectví
ZPŮSOBILOST PILOTŮ KLUZÁKŮ
Akreditace klinických laboratoří Ing. Martina Bednářová Seminář NASKL, let akreditace.
Výcvik a výchova pilotů v současnosti a trendy do budoucnosti
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
1)Získání odborné způsobilosti v kurzech V-40. 2)Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu V-40 formou e-learningu. 16 hod. výuky pomocí prezentací.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Nařízení Brusel II Nařízení Rady č. 2201/2003 o příslušnosti a uznávání a výkonu rozhodnutí ve věcech manželských a ve věcech rodičovské zodpovědnosti.
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Akreditační systém v ČR a v EU
PARTNERSKÁ DOHODA Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
Normy a postupy pro provoz CUAV Ing. Tomáš Kujal, Ph.D. Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. Letecký ústav Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně.
Zhodnocení roční spolupráce při školení k odborné způsobilosti
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
Evropský exekuční titul pro nesporné nároky
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Letsim letecký simulátor Analytická část Letsim 1.
Aktuální stav aplikace zákona o státní službě na Ministerstvu financí ČR Mgr. Jan Sixta, státní tajemník v Ministerstvu financí.
ALV – Informace ÚCL pro Valnou hromadu ALV ČR doc. Ing. Jindřich Ploch, CSc. Generální ředitel.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Celní správa České republiky ZMĚNY V PROVÁDĚCÍCH PŘEDPISECH – CELNÍ HODNOTA (Stručný přehled k IA a DA k UCC)
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
AKTUÁLNÍ INFORMACE K PROVÁDĚCÍM PRÁVNÍM PŘEDPISŮM zákona č. 95/2004 Sb. Hana Blechtová vedoucí oddělení lékařských povolání a uznávání kvalifikací.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 NAŘÍZENÍ RADY č. 259/93 (Zákonný rámec) Ton Post / Kees van.
GRANTY Praha, duben 2017 Jaromír Levíček Delegace EU ve Skopje.
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Způsobilost pilotů všeobecného letectví aktuality 2018
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
Právo EU - nové „Základní nařízení“
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Paragrafované znění I 7. listopadu 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Transkript prezentace:

Program TEMPUS Vladimír Horák leden 2013 Aircrew Regulation Vladimír Horák leden 2013

Dostupnost www.ucl.cz www.caa.cz EASA Informace o nařízeních EU AMC & GM Konsolidované znění

Struktura Nařízení 1178/2011 Nařízení 290/2012 Příloha I: Part-FCL Příloha II: Převod národních průkazů pilotů (letoun + vrtulník) vydaných v ČR na průkazy Part-FCL Příloha III: Průkazy pilotů třetích států Příloha IV: Part-MED Nařízení 290/2012 Příloha V: Part-CC Příloha VI: Part-ARA Příloha VII: Part-ORA 3

Struktura Part-ORA GEN (všeobecně) ATO (schválená organizace pro výcvik) FSTD (letové simulátory a výcviková zařízení) AeMC (letecká zdravotní střediska)

Nařízení 1178/2011 Článek 1: Cíl a působnost Článek 2: Definice Článek 3: Způsobilost pilotů a zdravotní osvědčení Piloti letadel musí splňovat technické požadavky a administrativní postupy uvedené v Part-FCL a Part-MED.

Článek 4: Národní průkazy pilotů Nařízení 1178/2011 Článek 4: Národní průkazy pilotů Průkazy dle JAR vydané musí být považovány za průkazy dle tohoto nařízení. Stát musí tyto průkazy vyměnit za průkazy dle Part-ARA do 8.4.2017. Průkazy nevyhovující JAR musí být převedeny na průkazy, související kvalifikace nebo osvědčení dle Part-FCL v souladu s: ustanoveními přílohy II, nebo dle jednotlivých požadavků převodní zprávy.

Článek 5: Národní zdravotní osvědčení a pověření AME Nařízení 1178/2011 Článek 5: Národní zdravotní osvědčení a pověření AME Osvědčení zdravotní způsobilosti pilotů dle JAR a pověření AME dle JAR vydaná nebo uznaná státem před nabytím účinnosti tohoto nařízení musí být považována za vydaná dle tohoto nařízení. Stát musí nahradit osvědčení zdravotní způsobilosti pilotů a pověření AME osvědčeními dle Part-ARA do 8.4.2017. Osvědčení zdravotní způsobilosti pilotů a pověření AME vydaná státem před nabytím účinnosti tohoto nařízení zůstanou v platnosti do doby jejich konce platnosti nebo do 8.4.2017 podle toho, co nastane dříve. Prodloužení platnosti osvědčení a pověření uvedených výše musí být dle Part-MED.

Článek 6: Převod kvalifikací pro zkušební lety Nařízení 1178/2011 Článek 6: Převod kvalifikací pro zkušební lety Piloti, kteří před nabytím účinnosti tohoto nařízení prováděli zkušební lety kategorie 1 nebo 2 dle přílohy k nařízení 1702/2003, nebo kteří poskytovali výcvik zkušebních pilotů, musí mít jejich kvalifikace pro zkušební lety převedeny na kvalifikace dle Part-FCL, případně na osvědčení instruktora pro zkušební lety od státu, který vydal kvalifikace pro zkušební lety. Tento převod musí být proveden dle převodní zprávy vyhovující výše uvedeným požadavkům.

Článek 7: Národní průkazy palubních inženýrů Nařízení 1178/2011 Článek 7: Národní průkazy palubních inženýrů O převod průkazů palubních inženýrů vydaných dle Annexu 1 ICAO na průkazy Part-FCL musí jejich držitelé požádat stát vydání průkazu. Průkazy palubních inženýrů musí být převedeny na průkazy Part-FCL dle převodní zprávy splňující výše uvedené požadavky. Při žádosti o ATPL(A) musí být splněny ustanovení o zápočtu dle Part-FCL.

Článek 8: Podmínky pro přijetí průkazů ze třetích států Nařízení 1178/2011 Článek 8: Podmínky pro přijetí průkazů ze třetích států Viz Příloha III

Článek 9: Zápočet za výcvik zahájený před tímto nařízením Za výcvik podle JAR s plným uznáváním zahájený před nabytím účinnosti tohoto nařízení musí být pro vydání průkazu Part-FCL vydán úplný zápočet s tím, že takový výcvik a zkoušky musí být dokončeny do 8.4.2016. Za výcvik podle Annexu 1 ICAO zahájený před nabytím účinnosti tohoto nařízení musí být pro vydání průkazu Part-FCL vydán zápočet podle převodní zprávy zřízené státem po konzultaci s Agenturou.

Článek 10: Zápočet za vojenské průkazy Nařízení 1178/2011 Článek 10: Zápočet za vojenské průkazy Držitelé vojenského průkazu pilota žádající o průkaz Part-FCL musí o jeho vydání požádat stát, ve kterém sloužili.

Článek 10 b: Zařízení pro výcvik pomocí letové simulace Nařízení 1178/2011 Článek 10 a: Organizace pro výcvik pilotů (ATO) viz Part-ORA (8.4.2014) Článek 10 b: Zařízení pro výcvik pomocí letové simulace viz Part-ORA