Milan Babický Štěpán Barák

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technika cestovního ruchu Péče o hosta v ubytovacím zařízení
Advertisements

Venkovská turistika a certifikace
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.15 •SOU Obořiště •Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník •Číslo klíčové aktivity:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
stravovacích zařízení
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
UBYTOVACÍ ZA Ř ÍZENÍ Zpracovala: Bc. Eva Cejnková pro předmět HOP.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Certifikace služeb cestovního ruchu Minikonference cestovního ruchu Chrudimska 20. dubna 2010.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.14 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.16 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Zámek Lukavec … … a jeho využití
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
Materiálně technické předpoklady
Klára Tomsová, Kateřina Jacinová
Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_20.
Změny vyhlášky o požární prevenci mající vliv na začleňování činností.
Rozdělení odbytových středisek
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Check- in.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Agroturistika a venkovská turistika
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Ubytovací zařízení Ztz 1.
SLUŽBY CESTOVNÍHO RUCHU
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Místní poplatek z ubytovací kapacity
Transkript prezentace:

Milan Babický Štěpán Barák Ubytovací zařízení Milan Babický Štěpán Barák

Cíl: Hlavním cílem je definovat ubytovací zařízení a seznámit studenty s tímto tématem Metodika: Seznámení se s tématem a zpracování základních a důležitých informací z tématu Klíčová slova: ubytování, zařízení, hotel, pension

Ubytovací zařízení slouží k přechodnému ubytování hostů mimo místo jejich trvalého bydliště budují se společně s odbytovými středisky, které poskytují služby stravovací a společensko – zábavní nebo se budují jako samostatné UZ ( chatová osada, kempy)

Charakteristika ubytovacích zařízení veřejné UZ- objekty, kde je veřejnosti poskytováno za úhradu přechodné ubytování a služby s ním spojené ubytovací objekt - samostatně stavebně oddělené uzamykatelná část UZ (chata, srub, bungalov) ubytovací část zahrnuje pokoje hostů a vstupní prostory pro příjem (recepce, vrátnice) odbytová část jsou prostory ve kterých je zabezpečeno stravování a spol.- zábavní služby

Dělení ubytovacích zařízení -podle 3 kritérií 1) podle způsobu výstavby pevné – hotely, motely částečně pevná – montované chaty přenosná – stany pohyblivé – lůžkové a lehátkové vozy, obytné přívěsy

2) podle časového využití celoroční sezónní 3)podle kategorií na tradiční – hotely, penziony, hostely doplňkové – chaty, kempy, ostatní zařízení, které poskytují služby 9 měsíců v roce ostatní – studentské koleje, domovy mládeže

Kategorizace zařízení UZ se dělí podle druhu vybavení, úrovně a rozsahu poskytovaných služeb do kategorií:

Asociace a klasifikace ubytovacích zařízení http://www.hotelstars.cz/

Charakteristika jednotlivých ubytovacích zařízení Hotel Hotel garni Depandace Motel Botel Penzion

Turistické ubytování Hostel Ubytovna Chatová osada Kulturně-historické objekty

Funkce zaměstnanců ubytovacích zařízení Recepční provádí registraci hostů péče o hosta dodržuje zásady chování kontrola dokladů znalost alespoň 2 světových jazyků dodržování platných cen

Žurnalistka vede hotelový deník a účty hostů vede přehled o využití lůžkové kapacity vyhotovuje účty hostů a odpovídá za správnost účtovaných cen

F&B manažer řídí personál hotelu stará se o skladování zásob spolu s manažerem odpovídá za provoz podniku za vyhlášky a směrnice strava a nápoje

Fakturantka odpovídá za správnou fakturaci všech služeb vede knihu faktur zpracovává hotelové faktury

Zdroje Cs.wikipedia.org www.booking.com HOUŠKA, Petr. Klasifikace ubytovacích zařízení jako způsob podpory kvality služeb v cestovním ruchu. Praha : Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, c2007. ISBN 978-80- 87147-00-9

Děkujeme za pozornost