Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Advertisements

PODNIKÁNÍ CIZINCŮ V ČESKÉ REPUBLICE
EURES Evropské služby zaměstnanosti
EURAXESS Pracovní příležitosti a možnosti cest do zahraničí, informace pro hostující vědce ČVUT, Praha Mgr. Zuzana Dobešová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
ČVUT1 Jak podat žádost na MŠMT o dofinancování projektů mezinárodní spolupráce ve VaV K AM PUŠ+
Zdravotní pojištění cizinců  Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění  systému veřejného zdravotního pojištění je účasten každý, kdo: a)
EURAXESS pomáhá vědcům Podpora mobility a vzdělávání výzkumných pracovníků UK, Praha Mgr. et Mgr. Hana Hušková.
„Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji II“
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Zabezpečení emergentních přístupů do systému IZIP
Organizace sociální správy
zahraniční výzkumní pracovníci Zkušenosti z VŠCHT Praha
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
Struktura personální směrnice
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 5. května 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Nový cizinecký zákon v Česku
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Lenka Herčíková,
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Živnostenský úřad.
Výpočty mezd Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Fond rozvoje sdružení CESNET
Erasmus Slovensko - Nitra.
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Vyvinuta za podpory projektů LE a LE programu MŠMT, EUPRO II
Pracovní právo pro veřejnou správu
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
EVIDENCE MAJETKU a ZÁVAZKŮ
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Zahraniční studia Petra Nováková
Zaměstnávání cizinců ze třetích zemí v ČR
PODNIKÁNÍ CIZINCŮ V ČESKÉ REPUBLICE 10/2017
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Úřad práce ČR a povolování práce zaměstnancům ze zahraničí
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Národního registru hospitalizací
Transkript prezentace:

Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI v ČR po dobu > 3 měsíce 1 Mezinárodní mobility výzkumných pracovníků Ing. Anna Mittnerová

Před příjezdem výzkumníka do hostitelské instituce a)Nábor a výběr vhodného výzkumníka b)Zveřejnění volného pracovního místa v národním a mezinárodním měřítku (webový portál EURAXESS) c)Ohlášení volného pracovního místa Úřadu práce ? d)Výběr vhodného výzkumníka e)Vyřízení povolení k dlouhodobému pobytu za účelem vědeckého výzkumu („vědecký pobyt“) v ČR pro občany mimo EU a)Sepsání a podepsání dohody o hostování b)Sepsání a podepsání závazku hostitelské instituce c)Doručení dokumentů na zastupitelský úřad ČR v cizině d)Sledování vývoje situace f)Žádost o povolení k zaměstnání (pro průmysl)

a)Ubytování výzkumníka v dojednaném ubytovacím zařízení b)Nahlášení pobytu na území ČR na regionálním pracovišti MV ČR (OAMP) c)Sejmutí biometrických údajů a vydání biometrické karty - „vědecký pobyt“ (100€) d)Vyplnění a podepsání formulářů pro přijímání nových zaměstnanců v dané instituci e)Uzavření pracovní smlouvy (v angličtině) a zahájení pracovního poměru f)Zařazení výzkumníka do informačního systému dané instituce g)Evidence rodného čísla výzkumníka h)Uzavření smlouvy o veřejném zdravotním pojištění i)Uzavření smlouvy o sociálním zabezpečení j)Povinnost vůči finančnímu úřadu k)Otevření bankovního účtu výzkumníka vedeného v Kč – zařizuje si výzkumník l)Ověření dosaženého vzdělání (apostila) m)Přijetí do DSP (u začínajících výzkumníků) n)Sestavení Career development plan - pro 7.RP PEOPLE o)Prohlášení o shodě - Declaration on the Conformity – pro 7.RP PEOPLE p)Situace po ukončení pracovního poměru q)Archivace dokumentů pro účely kontrol 3 Po příjezdu výzkumníka do ČR a jeho přijetí do zaměstnání

Děkuji za pozornost ! Ing. Anna Mittnerová Oddělení po VaV na VŠCHT Praha Členka programového výboru 7.RP PEOPLE při EK