Projektem k rozvoji sociálního partnerství Karviná Listopad 2002.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední odborná škola logistická a střední odborné učiliště Dalovice
Advertisements

středisko teoretické výuky Nové Město n. Mor Odloučené pracoviště
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
ECVET v Programu celoživotního učení
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Mezinárodní firemní vzdělávání Vysoká škola podnikání a.s. Michálkovická 1810/181 Ostrava - Slezská Ostrava Česká Republika Podnikatelská.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
CESTOVNÍ RUCH A REKREACE
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Škola pro studenty, kteří chtějí v životě něco dokázat!
Rektor Zdroj:
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
Soukromá vyšší odborná škola a střední škola zahraničního obchodu
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
1.března 2011 Hotel Holiday Inn, Brno 1.března 2011 Hotel Holiday Inn, Brno.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ing. Petr Klíma Martina Cílková
ČSN EN ISO 9001: VÍTÁME VÁS !!! Prosím vstupte!
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
Přehled středních škol v Jihlavě a okolí
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Lednice,  vzdělávání dospělých je velmi důležité (je mu však věnována menší pozornost než v zahraničí)  nabídka je dostatečná, kvalita je.
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
...dává ti šanci stát se úspěšným!. Prezentace ve výstavnictví 2 TYPY PREZENTACÍ „KOMENTOVANÁ“ „VIZUÁLNÍ“
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
...dává ti šanci stát se úspěšným!. O škole Založena 1991 (2) Soukromá škola  Nezisková organizace, obecně prospěšná společnost ISO 9001 : 2009 Středisko.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice © 2011.
2. Systém a organizace profesního poradenství Jakým způsobem lze systém profesního poradenství vytvářet? S odvoláním na integritu poradenských systémů.
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Projekt: Podpora dalšího vzdělávání v Libereckém kraji
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Projektem k rozvoji sociálního partnerství Karviná Listopad 2002

Soukromá SOŠ podnikatelská a textilní a SOU textilní, s.r.o. Nový Jičín Přemyslovců 834/4

Obsah  Historie školy  Současná nabídka oborů  Nová koncepce školy  Úspěchy školy  Mezinárodní spolupráce  Celoživotní vzdělávání  Sociální partneři

Historie školy  Vznik v roce 1991 jako Střední škola a.s. Tonak převedením textilních učebních a nástavbových oborů ze SOU Tyršova 9 v Novém Jičíně  V roce 1992/93 čtyřletý studijní obor Podnikatel

Historie školy  V dalších letech čtyřleté studijní obory Textilní výroba a podnikatelství a Oděvnictví  V roce 1995 osamostatnění školy od a.s. Tonak  V roce 1998 výměna oboru Podnikatel za Management cestovního ruchu a Management obchodu

Současná nabídka oborů  Čtyřleté studijní obory  Management cestovního ruchu  Management obchodu  Oděvnictví – navrhování a modelování oděvů

Současná nabídka oborů  Nástavbové obory  Provoz obchodu  Oděvnictví  Textilní průmysl – textilní technologie

Nová koncepce školy  Vyřazení „prázdných“ oborů  Textilní výroba a podnikatelství – 4M  Pletař – 3U  Plsťař - 3U  Kloboučník – 3U  Krejčí – 3U  Textilní výroba – 2U

Nová koncepce školy  Výměna nástavbových oborů  Vyřadit Textilní průmysl-textilní technologie, Provoz obchodu a Oděvnictví ze SOU  Zařadit Podnikání v technických povoláních a Podnikání v oborech obchodu a služeb pod SOŠ

Nová koncepce školy  Zařazení nových oborů  Informatika v ekonomice  Pedagogické lyceum  Vyřazení součásti SOU ze sítě MŠMT ČR

Úspěchy školy  Mladý módní tvůrce (republikové kolo)  1997 – 3. místo  2001 – 2. místo  2002 – 1. místo  Evropa ve škole – výtvarná (republikové kolo)  2000 – 1. místo

Mezinárodní spolupráce  ESI– Světová výstava vědecko- technické činnosti mládeže  Mexico  Comenius  2001 – Rakousko – Wiener Neustadt - čtrnáctidenní vzájemné výměnné pobyty  2002 – Francie – Paříž – přípravná návštěva

Mezinárodní spolupráce  Zahraničí  Velká Británie  Leonardo da Vinci  2001 – Rakousko – Ebensee  Mládež  2001 – Řecko – Atény

Mezinárodní spolupráce  Připravujeme  2003 – Leonardo da Vinci –Velká Británie  2003 – Comenius – Francie  2003 – Comenius - Rakousko

Celoživotní vzdělávání  Konzultační středisko VŠP, a.s., Ostrava  Výuka kombinovaného studia oboru Podnikání  Běží 1. a 2. ročník studia

Celoživotní vzdělávání  Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce v Novém Jičíně  pro ženy po mateřské dovolené  pro nezaměstnané nad 45 let  pro dlouhodobě nezaměstnané  pro absolventy středních škol

Celoživotní vzdělávání  Připravujeme  Novojičínská akademie III. věku – určeno pro seniory, kteří se chtějí stále vzdělávat  Moduly pro odborné předměty dálkového studia

Sociální partneři  Úřad práce v Novém Jičíně  Městský úřad v Novém Jičíně  Okresní vlastivědné muzeum – zámek Kunín  Tonak Nový Jičín  JAAL Příbor  Dytron Nový Jičín  BoltSoft Nový Jičín