Houbový koláč s parmezánem Jde o jednoduchou a tradiční dobrotu, původem snad odněkud z Alsaska, která později v mnoha podobách zdomácněla po celé Evropě, u nás pochopitelně i v té houbové. K přípravě můžete vhodně využít i zmrazené houby …
Houbový koláč s parmezánem Suroviny a příprava jednoho z možných těst: *cca 250 g hladké mouky, 1,5 deci vody,1 vejce, 1/2 deci oleje, lžička cukru, sůl, pár kapek octa … **Vypracujte těsto, na pomoučeném válu ho rozválejte na tenkou placku ve tvaru o málo většího kruhu, než je průměr pečicí formy. Upravte okraje těsta tak, aby mírně přesahovaly okraje formy. Pozn. Těsta můžeme použít různá, namátkou např. kynuté, bramborové, listové… ***Nebo jednoduše kupte hotové balené těsto na pizzu, nebo na křehký koláč
Houbový koláč s parmezánem Suroviny na přípravu náplně: Houby, anglická slanina, cibule, česnek, rozmarýn,sůl, smetana na vaření (10%), jedlý škrob, strouhaný parmezán...
Houbový koláč s parmezánem Příprava: nakrájenou anglickou slaninu a houby, cibuli a česnek spolu poduste, přidejte rozmarýn, osolte a odstavte. Vychladlou směsí naplňte formu s těstem posypte sýrem a zalijte studenou osolenou smetanou se lžící zašlehaného škrobového prášku .
Houbový koláč s parmezánem Pečte při 180 stupních cca 30 minut a s chutí pojídejte . Koláč jemné chuti přijde vhod jak teplý, tak i za studena…
Houbový koláč s parmezánem Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2009