Noc s Andersenem 2014 ZŠ Mikulášovice za podpory města Mikulášovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

PRÁZDNINY Pozorně si přečtěte povídku a najděte 5 věcí, které se nemohly stát.
Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Vítejte u prezentace akce „Ne moc médií“ Hana Hančová 2007.
M O D L I T B A M U Ž E PANE BOŽE. Chodím každý den do práce a dřu 8 hodin, zatím, co má žena si pěkně sedí doma. Chci, aby věděla, co musím vydržet.
My od 1. do 6. třídy ,,DOKONALÁ PARTA“ na Svahové
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
Mezinárodní den zdraví V rámci mezinárodního Dne zdraví, který je každým rokem 7. 4., jsme připravili akci „ Soutěž o nejzdravější svačinu“
LETNÍ TÁBOR MALTÉZSKÉ POMOCI O.P.S., CENTRUM HRADEC KRÁLOVÉ RAFAEL 2007.
NÁVŠTĚVA ZŠ STOŽEC A HAIDMÜHLE
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Nizozemí Účastníci: Barbora Jurčíková, Jindřiška Štrymplová,
8. 9. – Jednoho letního zářijového dne jsme se po dlouhém víkendu sešli před budovou Gymnázia J. S. Machara v Brandýse v 8 hodin. Byla zima.
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Adaptační kurz
práce učitele pohledem učitele
Řemesla 7.B Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
ZÁPIS DO I. TŘÍDY V ZŠ LEŠNÁ PROBĚHL 11. ÚNORA 2015 ZÁPIS DO I. TŘÍDY PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ZÚČASTNILO SE JEJ 20 PŘEDŠKOLÁKŮ. VŠICHNI SE SNAŽILI UKÁZAT,
Itálie - Portici. Uvítání na letišti v Neapoli Carlo Levi- Porici 2014 Milé přivítání ve škole Carlo Levi v Portici Společné foto studentů.
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
Všechno to začalo na náměstí S panem Andersenem a starostou.
Všechny naše lumpárny První minuty Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!! Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!!
4. září jsme poprvé vkročili do naší třídy, kde nás přivítal pan ředitel a především naše paní učitelka, na kterou jsme byli všichni moc zvědaví… Poprvé.
 Do Prahy jsme jeli autobusem v 10:35 hod. od,,Mléčných lahůdek“. Jeli jsme tam 93 minut. Cesta byla docela dlouhá. Autobus nás dovezl na konečnou zastávku,,Florenc“
Noc páťaku ANDREA TURKOVÁ. ÚVOD  Dne jsme spali ve škole. Šli jsme i do kina kosmos na Rio 2 v 3D.Byla to sranda měli jsme na očich 3Dbrýle.
EXKURZE DO SPŠ TÁBOR TECHNIKA OČIMA DĚTÍ. V pátek šli žáci 9. třídy ZŠ Bernarda Bolzana na Exkurzi do Střední Průmyslové školy v Táboře.
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM02 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Pořadí vět VY_32_INOVACE_18 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka,
ZŠ BUKOVANY U SOKOLOVA 20. a
Turecko Muratli-Tekirdag. Účastníci Aneta Preisslerová Filip Vítek Filip Chmelík Petr Kristen Mgr.Zuzana Jedličková Mgr.Jana Volejníková.
Třídní výlet třída Gabriela Březinová.
ŠKOLA V PŘÍRODĚ RS MÁJ PLASY U PLZNĚ
Příběh Bylo jedno krásné místo na Zemi a jmenovalo se Šumava. A bylo tam ještě jedno krásné místo Lesní království. Rostlo tam hodně.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Heleny Zmatlíkové Anotace: Seznámení s ilustracemi Heleny Zmatlíkové Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Hrabová, okres Šumperk, příspěvková organizace AUTOR : Jaroslava Králová NÁZEV : VY_32_INOVACE_12_Kocour Modroočko,
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová i i y y DRUHY PODMĚTU.
NOC S ANDERSENEM Noc s Andersenem začíná … poslech pohádky.
Popis projektu Termín realizace projektu: březen 2011 Cílová skupina: Žáci 4. a 5. tříd Použitý titul: Lindgren, Astrid: Pipi Dlouhá punčocha. 8. rozšíř.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
PROJEKTY FINANČNĚ PODPOŘENÉ SKIP VELKÁ MORAVA
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Školník Kulda je jednička
Valentýna Szybakowská
8. ZŠ Most Vítězslava Nezvala 2614.
Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2017/2018
Druhá třída hraje vánoční hru pro své rodiče
Čtenářsky podnětné prostředí
Skoro devadesátiletý, od mládí zapálený včelař pan Josef Král- Mlénské, předseda spolku včelařů, zase připravil pěknou akci nejen pro děti, ale i dospělé.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
PaedDr. Šárka Kindlová září 2011 DUM třída Naše město
Den Země 3.A – 25. dubna.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Slavnostní rozsvícení vánočního stromu.
Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2018/2019
Téma (název prezentace)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Vítejte milí žáci/studenti!
Téma (název prezentace)
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Dny dětského čtení u nás
Transkript prezentace:

Noc s Andersenem 2014 ZŠ Mikulášovice za podpory města Mikulášovice

Noc s andersenem  Celorepublikového projektu Noc s Andersenem, který se konal letos již po čtrnácté, se zúčastnila i ZŠ Mikulášovice – tento rok už po čtvrté.  Akce je zaměřena na rozvoj čtenářství a tedy přiblížení literatury žákům a mládeži k podpoření jejich vlastního čtení knih.

Noc s Andersenem  Žáci 2. třídy procházeli v průběhu nočního putování po budově školy, jednotlivými částmi příběhu Josefa Koláře – Z deníku kocoura Modroočka.  Celé putování pro ně připravily paní učitelky a žákyně 8. a 9. třídy.

Co nás čekalo v průběhu putování? Nejprve úvodní přivítání a rozřazování do tří skupin Kočičích pátračů

Přivítali jsme se a rozřadili v interaktivní učebně.

Putování začíná!

Postupovali jsme po tmě

a hledali stopy, které jsme si museli pečlivě přečíst.

Četli všichni.

Prošli jsme spoustu kočičích míst.  1. Deník kocoura Modroočka  2. Co vědí jen kočky?  3. U Zelenoočky  4. U misky s mlékem  5. Tajná kočičí řeč  6. Tajemný les  7. Oprava Bleděmodré  8. Kočičí hledání

A tak jsme putovali.

Trefovali jsme se do terče. Snažili jsme se.Takhle to dopadlo!

Cvičili jsme AŽ SE Z NÁS KOUŘILO

A BAVILO nás to.

Nemohla chybět ani svačinka.

Bez oddechu jsme museli dál a vyluštit, co vědí jen kočky.

Rozluštit tajnou kočičí řeč.

Projít tajemným lesem, ale při tom ještě hledat myši.

A dokonce jsme si zdobili vlastní automobil.

Náš vozový park.

Nakoukli jsme všude.

A už tu byl konec. Ještě najít ztracenou fotografii.

A podepsat Listinu pátračů, že jsme vše zvládli.

Listiny pátračů

Konec putování, ale ne konec noci. Ještě nás čeká večeře.

Všichni jsme jedli.

Pak už jsme šli spát. Spalo se nám výborně, vstávali jsme až po 7. hodině. Potom jsme se nasnídali, uklidili si věci a šťastně vítali rodiče.

To byl úplný konec! Šli jsme domů, ale nezapomeneme na krásné zážitky ve škole.