Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu Projekt „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Závěrečná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
O praktické realizaci kurzů Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků.
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt empirického výzkumu
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Závěrečná konference k projektu „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Shrnutí výstupů projektu a jejich udržitelnost.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Individuální projekt „Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji“ (číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ ), dále jen „Projekt“
3. Životní cyklus a procesy projektu
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.01/ Projekt realizovaný Unií zaměstnavatelských svazů ČR financovaný z Operačního programu Lidské zdroje.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Úvod do managementu 1. seminář
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
RVP PV a jeho realizace v MŠ – předškolní vzdělávání v uplynulých 10 letech Zora Syslová.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Průběh projektu - připomínky hodnotitelů Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 MUDr.Vladimíra Lipšová SZÚ.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Závěrečná konference k projektu
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
I. Identifikace projektu Zahájení a ukončení projektu : – Projekt se zaměřuje na tři základní nosné části :  zmapování stavu a vývoje.
Sociální podnikání jako způsob myšlení a tvořivosti požadované klíčové kompetence pro vedení sociálního podniku Ing. Vojtěch Miler PPSD Personální a poradenské.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Struktura bakalářské práce
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
ZAJIŠTĚNÍ DIAGNOSTICKÉHO PRŮZKUMU VE VYBRANÝCH ORGANIZACÍCH Projekt OP LZZ „Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
České Budějovice, červen 2016
Studijní program Ošetřovatelství
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Výměna dobré praxe v rámci projektu „Domovník-preventista“
Transkript prezentace:

Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu Projekt „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Závěrečná konference projektu, , Praha

Úloha Promaco Consulting, s.r.o. v rámci projektu Hlavní cíl: Hlavním cílem bylo provedení nezávislé externí evaluace projektu a ověření jeho přínosů a dopadů v praxi. Aktivity evaluace: • zpracování dílčích evaluačních zpráv a závěrečné zprávy, • provedení Závěrečného šetření, • vypracování Vyhodnocení projektu pro řídící tým. Hlavn í výstupy: – Průběžné evaluační zprávy, – Závěrečná zpráva, – Závěrečné šetření, – Vyhodnocení projektu pro řídící tým

1) Průběh závěrečné evaluace • Sběr dat: realizace v průběhu roku 2011 (4-12/2011) • Forma kontaktování: prostřednictvím lektorů (tel. kontakt, zaslání dotazníků poštou) • Zpracování dat: po skončení modulu/bloku modulů, zpracování výstupů v grafické podobě a slovní interpretace zjištěných skutečností • Průběh: uskutečnění na závěr každého modulu. Absolventům rozdán hodnotící dotazník, možnost uvést připomínky a náměty na zlepšení výuky. • Celkem získáno 698 dotazníků z 787 oslovených respondentů (89 %) v rámci závěrečného hodnocení.

Shrnutí – závěrečné evaluace Hlavní závěry v rámci závěrečné evaluace: Obecně: přínosný, absolvování co nejvíce zdravotníků, konání kurzů na pracovišti • Lektor (z pracoviště) • Modul 3 nejlépe hodnocen, využití v osobním i pracovním životě Obecně: harmonogram konání – dlouhé prodlevy mezi moduly (individuálně přizpůsobit) • Lektor (zdrav. X soc. sféra) M1 a M2: • dlouhé - sloučit dohromady, opakování informací, obecné informace, M3 – dlouhodobější charakter M4 – pouze pro management

Doporučení • doplnění videí, vč. školících materiálů, kazuistik, • Opomenuta právní problematika použití sebeobrany vůči pacientovi • Zaměřit se na komunikaci s agresivním pac.

2) Závěrečné šetření • Kontaktováni zástupci zaměstnavatelů a lektoři • Forma kontaktování: telefonické, • Specifické dotazníky • Návratnost: požadované 100Ks, získáno 159Ks

Závěry ze závěrečného šetření • Navýšit časovou dotaci M3 – dlouhodobější charakter (1-2x týdně), • Snížit dotaci na teorii (změnit poměr) – nadhodnocená, opakování, obecné info, praktičtější zaměření výuky – vyzkoušení aktivit • Výhoda lektor z prostředí organizace, zaměření na konkrétní situace, soc./zdrav. zaměření lektora • Zaměřit kurz na specifické skupiny • Proškolit co nejvíce pracovníků ve zdrav.

3) Vyhodnocení projektu pro řídící tým Obsahuje vyhodnocení jednotlivých aktivit projektu: 1. Diagnostické šetření – blíže EURO EDUCA 2. Vzdělávání klíčových pracovníků – proběhlo ve dvou fázích (obecné, specializované moduly), + hodnocení – lektoři zároveň zaměstnanci organizace, pozitivní hodnocení cíl. skupiny 3. Vzdělávání cílové skupiny – viz hodnocení Závěrečná zpráva a Závěrečné šetření 4. Vytvoření zásahových týmů – klíčové osoby, cílová skupina, probíhá formování týmů, lektoři jsou schopni řešit specifické problémy organizace (+ hodnocení zást. zaměstnavatelů, cíl. skupiny)

Přínosy pro cílovou skupinu: Do budoucna žádané: • Pravidelnější a dlouhodobější konání modulu sebeobrany • Snížení dotace teoretických modulů, popř. jejich sloučení • Poskytnutí školících materiálů před konáním kurzů, popř. videomateriál • Přizpůsobit harmonogram konání kurzů jednotlivým pracovištím a jejich provozu • Rozdělit výuku pro zdravotnické a sociální pracovníky, tématiku přizpůsobit jednotlivým specifikům a vybírat lektora z dané odbornosti

Závěr • Vysoký zájem o vzdělávání ze strany cílové skupiny • Naplněna očekávání cílové skupiny • Projekt úspěšně zrealizoval plánované aktivity pouze s menšími organizačními změnami • Naplněny indikátory projektu • Splněny jednotlivé cíle projektu • Zájem o pokračování projektových aktivit i v budoucnu Na základě zjištěných skutečností lze projekt hodnotit jako úspěšný!!!

Tel.: (+420) , (+420) , (+420) Web: IČO: DIČ: CZ Promaco Consulting, s. r. o. Pelušková 1405, Praha 9 - Kyje Děkuji za pozornost Ing. Jiří Kocánek, jednatel společnosti