Hrajeme si mezi knížkami

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Známí čeští ilustrátoři
Advertisements

A Night with Andersen Noc s Andersenem (ruční posun)
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Kniha je náš kamarád projekt Čtenářská gramotnost.
Zdeněk Smetana.
Literatura 20 Literatura 30 Literatura 40 Literatura 50 Historie 10 Historie 20 Historie 30 Historie 40 Historie 50 Všeobecné 10 Všeobecné 10 Všeobecné.
Výlet do české literatury
JIŘÍ ŽÁČEK * v Chomutově.
Literatura 20 Literatura 30 Literatura 40 Literatura 50 Pohádky 10 Pohádky 20 Pohádky 30 Pohádky 40 Pohádky 50 Všeobecné 10 Všeobecné 10 Všeobecné 20 Všeobecné.
FIMFÁRUM.
BAJKY …když zvířata jednají jako lidé
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: 18. května 2012 Název: VY_32_INOVACE_4.1.9.
Literatura 20 Literatura 30 Literatura 40 Literatura 50 Pohádky 10 Pohádky 20 Pohádky 30 Pohádky 40 Pohádky 50 Všeobecné 10 Všeobecné 10 Všeobecné 20 Všeobecné.
VY_III/2_INOVACE_89_Eduard Petiška
Ilustrace oblíbené knihy
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh:  Jazyková výchova.
ILUSTRACE Vytvořila: Klára Tlamková Konzultant: Mgr. Věra Chlupová.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou F. Nepila Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí se.
Jede vláček pohádka, veze samá zvířátka…
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – literatura Autor: Vlasta Lindovská
Rozfoukané pohádky Určeno pro MŠ a 1.tř. ZŠ Beseda s převážně praktickou částí (celkově tvořena ze 2 částí) Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková.
ČEŠTÍ ILUSTRÁTOŘI.
VY_III/2_INOVACE_93_Helena Zmatlíková
VY_III/2_INOVACE_97_Adolf Born
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Urči autora 2 Český jazyk 6. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci.
spisovatel, překladatel, básník, tvůrce aforismů
Spisovatelé dětské literatury
Urči autora Český jazyk 6. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_35.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_33.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU : Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 007 ING. JANA POLIAČÍKOVÁ.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Gabriela Divišová Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_ ČR-Slavní rodáci 2 Název: ČR – Slavní rodáci 2.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Heleny Zmatlíkové Anotace: Seznámení s ilustracemi Heleny Zmatlíkové Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
ČESKÉ MODERNÍ POHÁDKY PŘEDSTAVITELÉ Mgr. Michal Oblouk.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_32_INOVACE_07_LITERATURA PRO DĚTI_ILUSTRÁTOŘI ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Povídka, pověst, pohádka, bajka Ověřeno: 5. ročník, V. třída Cílová skupina: žák základní školy praktické.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_10 Český jazyk a literatura – Na počátku prý stálo.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Josef Čapek a Karel Čapek Ilustrace Anotace: Seznámení s ilustracemi a dílem bratří.
ITve škole 2499/21/7.1.4/2010 Naši spisovatelé VY_32_INOVACE_B16 Sada 3 Jazyk a jazyková komunikace ZŠ Pačejov.
 Anotace: Žák se dozví informace o spisovateli a jeho dílech. Převypráví pohádku Kráska a zvíře.  Ročník: 5.  Vzdělávací oblast: Český jazyk – čtení.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_14_LITERATURA.
František Hrubín „Dnes lidé mezi sebou hovoří tak, že jeden druhého neposlouchá.“
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_10_ZDENEK_SMETANA Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Mgr. Jaroslava Novotná, NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_POHÁDKY Z PAŘEZOVÉ CHALOUPKY.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_31.
OPAKOVÁNÍ PÍSMENE g G Název : VY_32_inovace_11 - ČJ – Písmeno gG
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Dobrá Jana VY_32_Inovace_ Pohádka
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
Život v Československu mezi dvěma válkami
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková Název : VY_32_INOVACE_2B33Čj5_Pohádka
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
VY_32_INOVACE_ČJ.3.19 Anotace
v knihách pro děti a mládež
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Nabídka vzdělávacích lekcí pro školy
Transkript prezentace:

Hrajeme si mezi knížkami hry a soutěže Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková

1. ČÁST

NA BÁSNÍKY Až se tomu člověk diví, Jak je osel ……………… Zdá se, že ho nezajímá, Když ho šimrá …………. Ale on to dobře ví, Darebovi ………………. Hop a už je po zábavě, Opičák se válí ………….

NA BÁSNÍKY Vašku, Vašku, Kdes nechal ………. Na kraji v lese, Vlk ti ji …………… Máš na zádech ……. A v té tašce myš, Málo toho …………

NA BÁSNÍKY Běžel zajíc kolem plotu, Roztrhal si novou ……… Liška mu ji …………….. Veverka se …………….. Co se má co …………… Když já umím ………….

DOBŘE POSLOUCHEJ mudrců a Kámen Krtek Jak ke z Pařezové Pohádky Potter kalhotkám Harry přišel chaloupky

HÁDÁNKY Má to klobouček, jednu nožičku, pěkně sedí v mechu v lesíčku. Když mně přidávají, menší jsem, když mně ubírají, větší jsem. V lese se to narodilo, doma se to přistrojilo, a v rukou to pláče. Tělo nemám a srdce mi přeje bije.

HÁDÁNKY Visí to, neví kde, bije to, neví koho. Ukazuje, neví kam, počítá a neví kolik. Celá chalupa vyhoří a přece se nezboří. Přišel k nám host, spravil nám most. Bez sekyry, bez dláta a přece je pevný dost.

HRA NA SPISOVATELE SLON JEHLA KNIHA PÍSEK AUTO

2. ČÁST

SOUTĚŽE ROZDĚLENÍ DO DRUŽSTEV

Ztracení pohádkoví hrdinové Spisovatel a jeho knížka Slož obrázek a urči ilustrátora Skládačky pohádek Rozházená říkanka

Použitá literatura při besedě: MILER , Zdeněk. Jak Krtek ke kalhotkám přišel. Eduard Petiška. 3. upr. vyd. Praha : Albatros, 1996. 63 s. ISBN 80-00-00435-5. ROWLING, J.K. Harry Pottera Kámen mudrců. Přeložil Vladimír Medek. 6. vyd. Praha : Albatros, 2002. 284 s. ISBN 80-00-01161-1. ČTVRTEK, Václav. Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky. Zdeněk Smetana. 3. vyd. Praha : Albatros, 1986. 117 s. HRUBÍN, František. Špalíček veršů a pohádek. Jiří Trnka. 6. vyd. Praha : Albatros, 1988. 360 s. LADA, Josef. Mikeš. Josef Lada. 12. vyd. Praha : Albatros, 2000. 336 s. ISBN 80-00-00862-9 DRDA, Jan. České pohádky. Josef Lada. 7. vyd. Praha : Československý spisovatel, 1977. 308 s. MACOUREK, Miloš. Žofka ředitelkou ZOO. Adolf Born. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 1991. 144 s. ČAPEK, Karel. Dášenka čili Život štěněte. 7. vyd. Praha : Albatros, 1988. 50 s. LINDGREN, Astrid. Děti z Bullerbynu. B.Mencák; H.Zmatlíková. Praha : Albatros, 1986. 180 s.