Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 2. 2. 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_31.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 2. 2. 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_31."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_31 Téma: Helena Zmatlíková Ročník: 3. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál je určen žákům 2.a 3.třídy k procvičení čtení s porozuměním a k rozšíření vědomostí, podporuje čtenářskou a informační gramotnost. Materiál je vhodný ke společné práci, lze ho využít jako motivační, výkladový nebo opakovací. Materiál je vytvořen pro použití v hodinách českého jazyka, lze jej využít i při výtvarné výchově. Materiál je inovativní tím, že umožňuje použití na interaktivní tabuli. Pro zpestření výuky je obohacen o animované prvky. Součástí materiálu jsou internetové odkazy na dílo autorky. Materiál není kompletním výčtem informací, je pouze ilustrativní částí, která je podle autorky vhodná pro období prvního stupně.

3 Česká malířka a ilustrátorka
Helena Zmatlíková Česká malířka a ilustrátorka

4 Helena Zmatlíková Byla to česká malířka a ilustrátorka.
Ilustrovala hlavně dětské knížky, celkem asi 250. Ilustrovala i učebnice. Narodila se v roce 1923. Zemřela v roce 2005. Znáš některou knížku, kterou ilustrovala Helena Zmatlíková? Máš některou knížku v knihovničce?

5 Ilustrovala například tyto knihy:
Honzíkova cesta od Bohumila Říhy Děti z Bullerbynu od Astrid Lindgrenové Anička a básnička od Eduarda Petišky Pohádky o Krakonošovi od Marie Kubátové Z deníku kocoura Modroočka od Josefa Koláře

6 Za své ilustrace získala řadu ocenění za nejkrásnější knížku.
Podívej se do své knihovny, najdi knížky s ilustracemi Heleny Zmatlíkové a můžeš je donést do školy ukázat. Za své ilustrace získala řadu ocenění za nejkrásnější knížku. Její ilustrace znají děti skoro na celém světě.

7 Odkazy na knihy ilustrované Helenou Zmatlíkovou:
Martínkova čítanka a dvě klubíčka pohádek Pinocchiova dobrodružství Jakub a Jáchym zachránci Pučálkovic Amina Alenčina čítanka Bubáci z Pampelic Cestopis s jezevčíkem

8 Zdroje: www. google. com http://cs. wikipedia


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 2. 2. 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_31."

Podobné prezentace


Reklamy Google